A je kdo zasledil clanek "pirati na Hrvaskem"

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

Re: A je kdo zasledil clanek "pirati na Hrvaskem"

OdgovorNapisal/-a pinosat » Po Avg 26, 2024 14:19

.
Nazadnje spremenil pinosat, dne Po Avg 26, 2024 14:21, skupaj popravljeno 3 krat.
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Po Avg 26, 2024 14:20

O dronih obstaja precej restriktivna direktiva in če ga prijaviš ga mimogrede imajo. Poveš registracijo plovila (Saj to večinoma delajo drugi morjeplovci.) in ob pregledu mu zasežejo tako drona kot slikovni materjal.
Če prideta dva nenapovedano porisana na moj gliser in me bosta imela namen nagarbat me pač bosta, ampak to ne bo konec zgodbe!

Vem, da je veliko takih, ki so trapasto nevoščljivi in vsakega z plovilom sovražno imenujejo tajkun, čeprav nas je večina daleč od tega. Ker se povsod, tudi v domačem kraju najdejo idijoti, ki so poleg nevoščljivosti še sovražno nastrojeni pač moraš biti pripravljen, da reagiraš na tak ali drugačen način. Normalno, da se najprej poizkusiš umaknit, ampak če ne gre pač potegneš kako drugo potezo. Če prideta dva porisana na moj gliser in ju pravočasno vidim bom napravil celega hudiča! Po naravi nisem med najpogumnejšimi in preden bosta na dosegu roke bosta ko ježevca. Zelo verjamem, da se to nikoli ne bo zgodilo, ampak eden mojih hobijev je lokostrelstvo in vedno imam tudi na gliserju na dosegu roke en DR longbow 60", 65# z katerim sem dovolj spreten za porisance. Pa še boječka sem in struna bi bp zapela, ker se bojim pretepov.

Sicer se mi pa zdi, da so taki z droni še mnogo večji zajčki od mene in se jim sploh ne bi bal sklatit frčoplana. Še poslikal bo celotno operacijo.
Nazadnje spremenil SR 290, dne Po Avg 26, 2024 14:23, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » Po Avg 26, 2024 14:21

Nabaviš Insta 360 kamero, pa ne rabiš več drona, ok, višina nad 4 metre je že težko izvedljiva, sploh na čolnu, kamera je pa top of the top.

https://youtu.be/QKhWT5dTZ-s

https://youtu.be/L9LO9QD_g08
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

OdgovorNapisal/-a Paco » Po Avg 26, 2024 14:33

lepi posnetki.

in ja SR, life zna biti dost kompliciran brez dodatnih problemov, ki iz take zadeve z ljudmi hitro ratajo.

lp
pojdi se z bikom bost!
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Avg 26, 2024 15:33

O dronih obstaja precej restriktivna direktiva in če ga prijaviš ga mimogrede imajo. Poveš registracijo plovila (Saj to večinoma delajo drugi morjeplovci.) in ob pregledu mu zasežejo tako drona kot slikovni materjal.

A se da kaj bolj konkretno? Dron do 250g me zanima zaenkrat.

Za EU vem da moraš biti prijavljen, ne smeš leteti v območju letališč, ogibati se je potrebno ljudi in lastnine, pri sebi imeti potrdilo o prijavi, osebna,... Sicer precej spoštujem pravila in bi z zanimanjem prebral vse direktive in restrikcije ker nočem problemov. Fotkal in slikal za osbni arhiv pa tudi bi... ker je fajn.
Xilinx Vivado HLx trainee
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » So Sep 07, 2024 22:38

Za drone bolj leva opcija za pirate pa desna.

Slika
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
Paco
Admiral
Kraj: Lj-Pag

OdgovorNapisal/-a Paco » Ne Sep 08, 2024 09:18

Another method is to trick the drone into thinking it is in a no-fly zone. Consumer drones use civilian GPS systems to navigate through space, and these systems feature built-in programs designed to abort the flight if they enter restricted airspace. Feeding drones false GPS data allows the hacker to simulate the craft’s response to entering a no-fly zone and thereby ground it. Alternatively, several well-established hacking technologies — such as SkyJack, a program developed by American hacker and entrepreneur Samy Kamkar — allow users to hijack and control drones in midair.

Of course, if both of these high-tech methods don’t cut the proverbial mustard, there’s always the possibility of the good ol’ anti-drone rifle: A company called Shanghai Houhong sells one model with a range of 2,000 meters

https://www.sixthtone.com/news/1902

Pa tukaj je nekaj robe ki je ziher za sestavit. Zdej pa samo se enega elektro znalca tukaj da nekaj skup namundra za manj kt 500 lesnikov.

https://m.alibaba.com/premium/anti_dron ... d_source=1
pojdi se z bikom bost!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti