kaki..
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: kaki..
MKN, kako imajo letališča to urejeno glede ptičev? Sigurno je nek UZ v zraku, da jih odganja?
Prava letališča imajo tudi sokolarje, ki s sokoli preganjajo druge jate ptic.
Če se prav spomnim, so se tudi na Brniku trudili, da bi naselili nekaj ujed, ki bi tam letale svobodno, pa ne vem, če jim je uspelo. Se pa velikokrat vidi kanje, ki posedajo po ograji.
Včasih gre letališka služba tudi z avtomobilom po površinah, da jih preganja.
V času mojega izobraževanja so nas učili tudi o BIRDTAM-u, ki je različica NOTAM sporočila. Vendar jaz v tridesetih letih dela tega BIRDTAM-a v operativi še nisem videl.
https://skybrary.aero/articles/birdtam
Lp, MKN
Če se prav spomnim, so se tudi na Brniku trudili, da bi naselili nekaj ujed, ki bi tam letale svobodno, pa ne vem, če jim je uspelo. Se pa velikokrat vidi kanje, ki posedajo po ograji.
Včasih gre letališka služba tudi z avtomobilom po površinah, da jih preganja.
V času mojega izobraževanja so nas učili tudi o BIRDTAM-u, ki je različica NOTAM sporočila. Vendar jaz v tridesetih letih dela tega BIRDTAM-a v operativi še nisem videl.
https://skybrary.aero/articles/birdtam
Lp, MKN
Evo od Polanca sosed pišem. Danes pridem na barko in najdem isto situacijo kot jo opisuje Polanc na začetku. Pa ura je deset do enajstih. Me je prav malo strah da kaj ne pade ker leźim v kokpitu. Barka je bila nevarna za zdravje. Če bi imeli galebi ptičji kovid, imamo jutri novo epidemijo.
Polanca pa seveda ni na boji, da bi srali po njegovi barki.
Danes nisva izplula, ker sva morala čistiti. Očitno posedajo po palubi in ser... Izplujeva jutri, če ne bova že do kosila pečena.
A pozna kdo kakšno dobro čistilo? Kljub dvema krtačama in obilici vode so na palubi še vedno ostali rjavi madeži.
Lp MKN
Polanca pa seveda ni na boji, da bi srali po njegovi barki.
Danes nisva izplula, ker sva morala čistiti. Očitno posedajo po palubi in ser... Izplujeva jutri, če ne bova že do kosila pečena.
A pozna kdo kakšno dobro čistilo? Kljub dvema krtačama in obilici vode so na palubi še vedno ostali rjavi madeži.
Lp MKN
Solna kislina, če jo podlaga prenese.
Ne vem koliko je znano, koliko ne.
Na barko, cez binini in tam kjer te matrajo razvleci uno poceni mrezo spagasto, za prtljago al kr tko se jo na metre dobi.
Upora vetra 0. Pripni z vezicami ali pa rjuharji z vozlickom.
Ne bo sel vec tja sedat leteca podgana, panika.
Lpp
Na barko, cez binini in tam kjer te matrajo razvleci uno poceni mrezo spagasto, za prtljago al kr tko se jo na metre dobi.
Upora vetra 0. Pripni z vezicami ali pa rjuharji z vozlickom.
Ne bo sel vec tja sedat leteca podgana, panika.
Lpp
pojdi se z bikom bost!
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Dober trik! Letos gre zram na morje zelena mreža za tovorno prikolico 

Polanc, tole je pa samo zate, če ti pride prav. Včeraj sem od lokalnega barbe v Poreču izvedel kako preprečuje toaleto galebov na barki. Pravi, da na palubo da dve ali tri gumijaste kače in galebi se barke izogibajo. Jaz bom gotovo poizkusil.
MKN
MKN
6 jih kup 3 takoj odkupim
- 1stofficer
- Admiral
Plus dve 

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov