Računaknik

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator, moderator2

SAKARUN
Kapitan korvete
Prispevkov: 97
Pridružen: Ne Mar 01, 2009 18:41
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

Računaknik

OdgovorNapisal/-a SAKARUN » Sr Feb 10, 2010 08:58

Fantje nujno rabim pomoč, če se gdo od naših ukvarja z serviseranjem hišnega računalnika mi crkuje, hvala.
VSAK ZAČETEK JE TEŽAK, ZAČETNIK PA ŠE TEŽJI.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral
Prispevkov: 4968
Pridružen: Ne Jun 10, 2007 23:35

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Feb 10, 2010 13:12

Daj malo več podatkov, na kakšen način crkuje, ali se ugaša, ali zmrzuje samo slika.. koliko je star, kateri sistem je gor..
LP, G
SAKARUN
Kapitan korvete
Prispevkov: 97
Pridružen: Ne Mar 01, 2009 18:41
Kraj: Brezovica pri Ljubljani

OdgovorNapisal/-a SAKARUN » Sr Feb 10, 2010 14:01

Cibro stvar je taka da enkrat zmrzne ekran drugič se pokaže plav ekren in piše razne napake ena izmed teh je (amon.sys-adress b9fo1ab2) sopa gor xp je blo pa lan zamenan vse od matične do grafične tko da je tud že ram zamenjan. :evil:
VSAK ZAČETEK JE TEŽAK, ZAČETNIK PA ŠE TEŽJI.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral
Prispevkov: 4968
Pridružen: Ne Jun 10, 2007 23:35

OdgovorNapisal/-a cibro » Sr Feb 10, 2010 14:25

Ja plav ekran je sranje. Se moji sodelavki skoz pojavlja prav tako xp, pa sem že vse možno probal razen ponovne namestitve sistema.Nekaj časa je zdržal z advanced check and repair disc samo čez 14 dni je bilo spet isto.
Če to ne pomaga je lahko tudi disk uničen, če nimaš nekih licenčnih programov si vse nakam skopiraj, lahko tudi na drugo particijo če jo imaš in naloži vse še enkrat, in ko boš že nalagal si daj win7 gor.
Kakšne bigfishgames tudi naredijo precej sranja na računalniku.
Lp, G
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Prispevkov: 1478
Pridružen: To Dec 09, 2008 10:38
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Sr Feb 10, 2010 19:19

Koliko Watt-en napajalnik imaš, če imaš pod 400W, je mogoče da ti napetost niha, sem imel sam pred leti enak problem, zamenjal praktično vse, a problem je bil le v napajalniku. Če si kupil računalnik v kompletu, običajno šparajo ravno pri ventilatorjih, ohišjih in napajalnikih, vendar so tudi to zelo pomembne komponente.

Predpostavljam, da si že poskusil namestiti sistem na čisto in je problem dejansko v hardware-u.
gorenjc
Admiral
Prispevkov: 705
Pridružen: Po Nov 05, 2007 00:22
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a gorenjc » Sr Feb 10, 2010 21:53

http://www.file.net/process/amon.sys.html

tukaj malo preberi, če bo pomagalo
bouton
Admiral
Prispevkov: 744
Pridružen: So Dec 22, 2007 14:41

OdgovorNapisal/-a bouton » Sr Feb 10, 2010 22:37

SAKARUN napisal/-a:Cibro stvar je taka da enkrat zmrzne ekran drugič se pokaže plav ekren in piše razne napake ena izmed teh je (amon.sys-adress b9fo1ab2) sopa gor xp je blo pa lan zamenan vse od matične do grafične tko da je tud že ram zamenjan. :evil:

Najverjetneje imaš kakšen virus. ko enkrat zadevo fašeš gor, ti te zadeve ukinejo zaščito in potem jih je kmalu gor cel kup, ki ti sesuvajo sistem. Največkrat potem tudi disk crkne.
Če še nisi na novo nalagal XP in programov odkar imaš nov Hardwer je najbrž res najbolje, da si prekopiraš dokumente in slike ter namestiš sistem in programe na novo. Če boš vse skopiral in dal sistem na novo gor in potem vse nazaj je velika verjetnost, da boš računalnik spet okužil z virusi.
Seveda je vse to le hipotetično, če je PC okužen z virusi in so ti vzrok sesuvanju. Tako na daljavo je kaj določnejšega res težko povedat.
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Prispevkov: 618
Pridružen: Po Jun 22, 2009 08:32
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Če Avg 02, 2012 20:44

Lep pozdrav!

VEM, da forum ni pravi!!!,
Obrnil sem že mnogo rač. forumov, googla, ipd...

Butasto se mi zdi tam nekaj spraševat, ker so vse teme iz pamtiveka in sploh ne vem če je vse skupaj še kaj aktivno.
Zato bom vprašal raje kar vas, ker je vsak iz druge stroke.


Imam problem z eno izmed mojih kišt (računalnik)!

Po določenem času YouTube-nja, gledanja risank :D oz. Google Earth-anja, včasih tudi Morjeplovca :wink: , se mi na ekranu pojavijo nekakšne mreže!!!

Zelena okoli, rdeča mreža čez ves ekran, rdeče obrobe ali pa rdeča mreža čez določeno okno...
Včasih če zmigam (evo ravnokar je začelo-glej spodnji rob slike) :evil: ...
Slika
...miško - za nekaj časa izgine.

Računalnik je na novo sformatiran, Windowsi na novo gor, driverji posodobljeni....
Slika

Slika

Slika

Podatki o mojih driverjih!

Slika

En k..c se vid!


Nekaj prvih driverjev!

Realtek PCIe GBE Family Controller Realtek 7.52.203.2012 2012-02-03 Update

ACPI x86-based PC Microsoft 6.1.7600.16385 2006-06-21 Good

OLYMPUS VR310,D720 USB Device Microsoft 6.1.7600.16385 2006-06-21 Good

ATI Radeon HD 5570 Advanced Micro Devices, Inc. 8.980.0.0 2012-06-11 Good

ATA Channel 0 Microsoft 6.1.7600.16385 2006-06-21 Good

ATA Channel 1 Microsoft 6.1.7600.16385 2006-06-21 Good

Intel(R) N10/ICH7 Family Serial ATA Storage Controller - 27C0 Intel
9.1.1.1016 2009-08-05 Good

Intel(R) ICH7 Family Ultra ATA Storage Controllers - 27DF Intel 9.1.1.1016 2009-08-05 Good




Hvala!!!!!!!!

Lp Dejan :wink:
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral
Prispevkov: 738
Pridružen: Ne Jul 26, 2009 13:50

OdgovorNapisal/-a elbarto » Pe Avg 03, 2012 06:41

menjaj sloj paste za procesorje na glavnem procesorju, pa na grafiki.
ce imas kisto staro 3 leta ali vec in tega se nisi menjaval, je to zelo mozen vzrok.
javi.
lp!
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Prispevkov: 618
Pridružen: Po Jun 22, 2009 08:32
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Pe Avg 03, 2012 08:21

Menjaval nisem še nič, ker je še pod garancijo tudi odpiral nisem nič!

@elbarto - kaj si s tem mislil :oops: , kaj je to, kar si napisal?
Računalnik bo sedaj septembra star 2 leti.
To sranje pa mi dela že več kot leto, vendar takrat ni bilo tako moteče, ker nisem veliko na tistem računalniku. Bolj moja in otroci!

Hvala!
Uporabniški avatar
cibro
Admiral
Prispevkov: 4968
Pridružen: Ne Jun 10, 2007 23:35

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Avg 03, 2012 08:57

Ja po drugi sliki sodeč so ti ga hrvati napadli :lol:

Si probal dat drugo grafično?Imaš integrirano ali ne?
Če je že vse formatirano nedolgo nazaj bi probal linux mint katya dati gor?
LP, G
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Prispevkov: 618
Pridružen: Po Jun 22, 2009 08:32
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Pe Avg 03, 2012 09:14

cibro napisal/-a:Ja po drugi sliki sodeč so ti ga hrvati napadli :lol:


:D :D :D :D :D

Grafična je -ATI Radeon HD 5570

Druge grafične nisem probaval, ker je še nalepka na kišti in je še - mislim da 3 leta v garanciji.
Majk-L
Višji štabni vodnik
Prispevkov: 21
Pridružen: To Avg 17, 2010 12:38

OdgovorNapisal/-a Majk-L » Pe Avg 03, 2012 10:46

cibro napisal/-a:Ja po drugi sliki sodeč so ti ga hrvati napadli :lol:



Točno to je bila tudi moja prva misel :D :D
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Prispevkov: 618
Pridružen: Po Jun 22, 2009 08:32
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Pe Avg 03, 2012 11:53

A se da mogoče kakorkoli ugotoviti ali je to strojna ali programska napaka?

Kakšen software za odkrivanje napak - mogoče?
:wink:
Uporabniški avatar
p4pe
Kapitan bojne ladje
Prispevkov: 136
Pridružen: Sr Mar 02, 2011 15:09
Kraj: Kranj - Sv Marina - Lošinj

OdgovorNapisal/-a p4pe » Pe Avg 03, 2012 12:13

123dejan napisal/-a:A se da mogoče kakorkoli ugotoviti ali je to strojna ali programska napaka?

Kakšen software za odkrivanje napak - mogoče?
:wink:


Najlažje bi ugotovil, da bi probal še enkrat na novo instalirat windowse, magar na eno drugo prazno particijo, externi disk ali USB ključek in bi potem tam videl če je SW ali HW napaka. Mogoče se je pri novi inštalaciji windowsov kaj zataknilo. :? Ne bi blo prvič.
Mogoče pa so driverji od grafične, ker zadnje cajte sem opazil da novi Catalyst driverji kar pri velikih primerih nekaj serjejo... probaj uninstall komplet ATI driverje in pusti nekaj časa samo default katere ti windows ponudi/instalira.
Mogoče je kdo od domačih kej sumljivega instaliral po pomoti? Mal poglej v Add/Remove programs, če so kakšne čudne stvari notri.
Lahko je pa komot tudi kakšn blesav virus. Antivirus predvidevam da imaš!? Kateri?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti