Računaknik

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator, moderator2

mačekmuri
Višji vodnik
Prispevkov: 19
Pridružen: To Jun 09, 2009 17:51
Kraj: Kvarner

OdgovorNapisal/-a mačekmuri » Pe Avg 03, 2012 12:14

To je strojna napaka, zaradi nevdrževanja računalnika pride v teh vročih dnevih do pregrevanja komponent. Kompleten računalnik je potrebno izpihati, še posebej hladilnike z ventilatorji. Odpelji ga na servis, verjetno bo treba zamenjat kakšen ventilator, mogoče pa tudi grafično kartico.

Lep pozdrav, Mačekmuri.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral
Prispevkov: 4968
Pridružen: Ne Jun 10, 2007 23:35

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Avg 03, 2012 12:34

Ja so kar problemi če ni klime v prostoru kjer dela kompič.
Presesaj ga čez reže.
Uporabniški avatar
p4pe
Kapitan bojne ladje
Prispevkov: 136
Pridružen: Sr Mar 02, 2011 15:09
Kraj: Kranj - Sv Marina - Lošinj

OdgovorNapisal/-a p4pe » Pe Avg 03, 2012 12:39

mačekmuri napisal/-a:To je strojna napaka, zaradi nevdrževanja računalnika pride v teh vročih dnevih do pregrevanja komponent. Kompleten računalnik je potrebno izpihati, še posebej hladilnike z ventilatorji. Odpelji ga na servis, verjetno bo treba zamenjat kakšen ventilator, mogoče pa tudi grafično kartico.

Lep pozdrav, Mačekmuri.


Ja, tudi ena izmed variant je, da se grafična pregreva. Lahko je na ventilatorju toliko prahu, da tudi ventilatorja ne obrne. :D Odpri kišto, pa presesaj, spihaj... ali pa prižgi enkrat klimo na ful (če jo imaš), tako da bo v stanovanju 20 stopinj, pa boš potem videl, če se še pojavlja ta napaka. 8)
Uporabniški avatar
p4pe
Kapitan bojne ladje
Prispevkov: 136
Pridružen: Sr Mar 02, 2011 15:09
Kraj: Kranj - Sv Marina - Lošinj

OdgovorNapisal/-a p4pe » Pe Avg 03, 2012 12:52

Zdaj sem šele prebral, da ti to dela že 1 leto. :oops: Glede na to da imaš sedaj 2 leti računalnik in se ti to dogaja že celo leto, se v računalniku v 1 letu nebi smelo nabrati toliko prahu, da bi bil to problem. Tako da je to verjetno potem strojna napaka in najboljše da primeš kišto in neseš na servis uveljavljati garancijo. 8)
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Prispevkov: 618
Pridružen: Po Jun 22, 2009 08:32
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Pe Avg 03, 2012 15:21

Ja bo verjetno najbolje, da nesem na servis! :cry:

Windowsi so sedaj na novo gor nekje 1 teden, antivirusni pa je kar AVG ta brezplačni, prej pa je bil NOD 32. Kaj je bolje pojma nimam.

Kar se pa tiče teh driverjev :twisted: UFFFFFF :evil: :evil: :evil:
Zraven je bil CD z driverji, katere je po tolikšnem času potrebno itak update-at. Tukaj pa nastopi problem, kot si ga opisal glede tega Catalyst-a.
Po ene sedmem poizkusu downloadanja driverjev mi je uspelo instalirat oz. update-at ene ki niso na polovici instalacije zablokirali! :twisted:

Bom kar nesel to na servis, pa se naj tam je..jo, jaz pa grem čez teden dni tak na "DRUGO SLIKO" :D :D :D

@cibro vidva s tvojo bi lahko kak dan potegla gor proti Rabu!
Pa se dobimo na pol poti - na S delu Paga!
Korektno ni kaj! Kaj praviš?:?: :D :D :D :D :D :D :D


p.s.
A Je.o vas klima :D , naj se mi javi eden, kateri ima ventilator od computerja brez ene "mucike" :?: :D :D :D
Kako naj vzdržujem računalnik, če pa ga ne smem gor odpret, da bi ga spihal? Z Vorwerkom tiste žice tak ven potegnem.
Med tem ko ga z kompresorjem napihnem.

Kurc pa takšni Windowsi, če pa jih ne moreš odpret, da bi kišto prezračil!

:D :D :D



Lp Dejan
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral
Prispevkov: 738
Pridružen: Ne Jul 26, 2009 13:50

OdgovorNapisal/-a elbarto » Pe Avg 03, 2012 16:24

na dodatno branje bi rekel hin grafika.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral
Prispevkov: 4968
Pridružen: Ne Jun 10, 2007 23:35

OdgovorNapisal/-a cibro » Pe Avg 03, 2012 16:29

čaki da zberem za jadrnico, razen če s kajtom priletim :lol: proti gor ma razmaha k hudiča sz vedno piha iz te smeri.
daj ti drugo grafično pa linux
lp
marolt55
Poročnik bojne ladje
Prispevkov: 75
Pridružen: Ne Jul 24, 2011 23:05

OdgovorNapisal/-a marolt55 » Pe Avg 03, 2012 16:30

Lahko poizkusiš s tem programom:

http://drp.su/
Posodobi driverje, najde napake itd..

Jaz sem s tem rešil problem tega catalysta.

LP
bouton
Admiral
Prispevkov: 744
Pridružen: So Dec 22, 2007 14:41

OdgovorNapisal/-a bouton » Pe Avg 03, 2012 20:46

Probaj, če ti na nižji resuluciji (na primer 800x600) dela isto. Ali pa v safe modu. Če ti bo delal isto je verjetno hardverska napaka, sicer pa ali driver ali hardver.
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Prispevkov: 618
Pridružen: Po Jun 22, 2009 08:32
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Pe Avg 03, 2012 21:03

Ja sem probal 800x600 - dela isto :twisted:

Pa kaj si ti nor za to resolucijo bi potreboval vsaj 42 inčni lcd zaslon , da bi videl celotno sliko. :D :D :D
bouton
Admiral
Prispevkov: 744
Pridružen: So Dec 22, 2007 14:41

OdgovorNapisal/-a bouton » Pe Avg 03, 2012 21:12

Probaj še safe mode. Zgleda da je hw. Na nižji resoluciji se ne probava zato, da bi imel 42 colski zaslon ampak na nižji resoluciji dela kartica s preverjenimi generičnimi driverji in tako izločiš krivdo driverja grafične kartice (ali pa driverja kakšne druge komponente za napake). Safe mode vklopiš tako, da ob zagonu držiš F8. Če ti bo še v safe modeu to delalo, je definitivno zanič hardver. Najverjetneje grafična kartica, ali pa RAM na grafični kartici, ali pa morda tudi ram v PCju.
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Prispevkov: 618
Pridružen: Po Jun 22, 2009 08:32
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Pe Avg 03, 2012 23:10

V safe mode z network - pa je vse normalno :shock:

Kaj pa zdaj :?: :evil:
marolt55
Poročnik bojne ladje
Prispevkov: 75
Pridružen: Ne Jul 24, 2011 23:05

OdgovorNapisal/-a marolt55 » Pe Avg 03, 2012 23:57

marolt55 napisal/-a:Lahko poizkusiš s tem programom:

http://drp.su/
Posodobi driverje, najde napake itd..

Jaz sem s tem rešil problem tega catalysta.

LP


si poizkusil?
Najde kaksno napako?
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Prispevkov: 618
Pridružen: Po Jun 22, 2009 08:32
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » So Avg 04, 2012 09:36

marolt55 napisal/-a:
marolt55 napisal/-a:Lahko poizkusiš s tem programom:

http://drp.su/
Posodobi driverje, najde napake itd..

Jaz sem s tem rešil problem tega catalysta.

LP


si poizkusil?
Najde kaksno napako?


Dol sem potegnil tisto različico velikosti nekaj čez 3 GB , pol pa autorun!

Nekaj je instaliralo ja , napisalo, da je vse posodobljeno,itd...

Na koncu pa isto sranje. :evil:
Bom danes še enkrat poizkusil!

Drugače pa vozim kiblo na servis! :mrgreen:


Lp Dejan
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral
Prispevkov: 738
Pridružen: Ne Jul 26, 2009 13:50

OdgovorNapisal/-a elbarto » So Avg 04, 2012 09:38

daj si sposodi neko grafiko, pa jo pikni noter za en dan, pa boš videl...

Kdo je na strani

Po forumu brska: torpedo in 3 gosti