Posodabljanje foruma - končno

Obvezno preberi!!!

Moderator: moderator

Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Prispevkov: 771
Pridružen: Ne Mar 01, 2015 20:42
Kraj: Trebnje - Rab - Punat
Kontakt:

Re: Posodabljanje foruma - končno

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Po Mar 26, 2018 22:40

In jaz ne dobivam mailov. Posledično sem celo manj prisoten...Sem sedajle kar zadihano pridrvel, ker sem se spomnil, da je konec marca in bo verjetno srečanje v četrtek. No...pa vidim, da nisem nič zamudil. :(
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Prispevkov: 2499
Pridružen: Če Mar 06, 2008 09:20
Kraj: Ljubljana

Re: Posodabljanje foruma - končno

OdgovorNapisal/-a MareC » To Mar 27, 2018 09:06

theDamjan napisal/-a:In jaz ne dobivam mailov. Posledično sem celo manj prisoten...Sem sedajle kar zadihano pridrvel, ker sem se spomnil, da je konec marca in bo verjetno srečanje v četrtek. No...pa vidim, da nisem nič zamudil. :(


jaz jih tudi ne dobivam, tako, da je verjetno kakšna večja napaka?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Prispevkov: 8679
Pridružen: Sr Nov 22, 2006 22:34
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

Re: Posodabljanje foruma - končno

OdgovorNapisal/-a admin » To Mar 27, 2018 10:20

Drži, nekaj je očitno blokirano na serverju, vendar ne vem kako to rešit... Relativno je logično, ker to je spet še ena od groženj. Moram pregledati nastavitve, ki jih je sedaj ogromno in preko tega vsega se prebit je kar eno konkretno delo...
Možno je pošiljanje preko zunanjega SMTP, tako da bom verjetno naredil pehod na to, čeprav me je malo strah, da to ne preseže kvote in da ne končamo na kakšni black listi z domeno...
NOVI FOSIL
Admiral
Prispevkov: 2555
Pridružen: To Jan 05, 2016 21:50
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

Re: Posodabljanje foruma - končno

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » To Mar 27, 2018 12:15

:D
Tudi sam ne dobivam več mailov.
Mislim, da to ni več tako moteče, ker te ob vsaki prijavi opozori, na odgovore v temi kateri si pisal.
Prav tako vse neprebrano imaš označeno z rdečim.
Sedaj je vse bolj pregledno kot po starem :wink:
Uporabniški avatar
WSurfer
Kapitan
Prispevkov: 157
Pridružen: Sr Jul 29, 2015 22:51
Kraj: Domžale - Novigrad

Re: Posodabljanje foruma - končno

OdgovorNapisal/-a WSurfer » To Mar 27, 2018 22:27

admin napisal/-a:Drži, nekaj je očitno blokirano na serverju, vendar ne vem kako to rešit... Relativno je logično, ker to je spet še ena od groženj. Moram pregledati nastavitve, ki jih je sedaj ogromno in preko tega vsega se prebit je kar eno konkretno delo...
Možno je pošiljanje preko zunanjega SMTP, tako da bom verjetno naredil pehod na to, čeprav me je malo strah, da to ne preseže kvote in da ne končamo na kakšni black listi z domeno...


Imaš hosting na Hitrost.com?
V zadnjem času je bilo kar nekaj manjših “vdorov” in boti začnejo iz tvoje domene razpošiljat kepo mailov. No, sistem providerja hostinga to zazna in avtomatsko zablokira mail PHP funkcijo. Sam sem to zadevo rešil enostavno s kreiranjem novega mailboxa preko gmaila, preko katerega imam urejene maile na vse domene in v sistem vnesel googlov SMTP naslov. Priporoča se še implementacija https certifikata in Captche ampak v osnovi deluje že upraba ločenega SMTP naslova...

V tvojem primeru po kreiranju novega email naslova v domeni googla (lahko tudi gmail accounta) to enostavno urediš v konfiguraciji foruma v delu pod E-mail setting (čisto spodaj). Pri Use SMTP Server for mail izberi Yes, pod SMTP server zapišeš smtp.gmail.com
Pod username in pass pa UI novo ustvarjenega računa in geslo, če te pa sistem vpraša po TLS oz. SSL pa vnesi še port 465 oz. 587

Aja, ko bo zadeva urejena pa še pokontaktiraj hosting providerja, da ti odblokira zablokirano funkcijo. Lp
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Prispevkov: 8679
Pridružen: Sr Nov 22, 2006 22:34
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

Re: Posodabljanje foruma - končno

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Mar 28, 2018 17:59

Hvala Wsurfer, točno to sem imel v mislih. Bom uredil.
Nisem pa vedel, da so pri Hitrosti to kaj blokirali. Bom preveril še to.

LP
Modras
Kapitan
Prispevkov: 153
Pridružen: Ne Jun 25, 2017 09:36

Re: Posodabljanje foruma - končno

OdgovorNapisal/-a Modras » To Maj 29, 2018 11:36

Priporočam vam, da pogledate pod nastavitve v svojem profilu
salesky
Viceadmiral
Prispevkov: 340
Pridružen: To Jan 22, 2013 22:59
Kraj: Štajerska
Kontakt:

Re: Posodabljanje foruma - končno

OdgovorNapisal/-a salesky » To Maj 29, 2018 17:27

Zadnje par dni spet dobivam obvestila, tako da nekaj je bilo narejeno iz strani foruma ali ponudnika storitev.
--- Lenuhec.si ---
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Prispevkov: 8679
Pridružen: Sr Nov 22, 2006 22:34
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

Re: Posodabljanje foruma - končno

OdgovorNapisal/-a admin » Če Maj 31, 2018 18:51

Prosim, da vsi preverite, če vam obvestila prihajajo.
S tem je grozno, ker je blokirano na vseh koncih, saj so SMTP-ji velika luknja in se preko tega lahko množično spama, našo domeno pa posledično vrže na black listo.

V glavnem preverite, če dobivate obvestila na mail, ko vam npr. prileti novo ZS.
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Prispevkov: 771
Pridružen: Ne Mar 01, 2015 20:42
Kraj: Trebnje - Rab - Punat
Kontakt:

Re: Posodabljanje foruma - končno

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Če Maj 31, 2018 20:01

Meni končno dela
-----------------

***Naj bo vsak dan najlepši!
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Prispevkov: 771
Pridružen: Ne Mar 01, 2015 20:42
Kraj: Trebnje - Rab - Punat
Kontakt:

Re: Posodabljanje foruma - končno

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Če Maj 31, 2018 20:01

Meni končno dela
-----------------

***Naj bo vsak dan najlepši!
NOVI FOSIL
Admiral
Prispevkov: 2555
Pridružen: To Jan 05, 2016 21:50
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

Re: Posodabljanje foruma - končno

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » To Jun 19, 2018 18:05

:D
Končno je pričelo delati. Sedaj se ne bo treba več prijavljat gor, da vidiš če si dobu odgovor. Za nekatere bo to super :mrgreen:
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Prispevkov: 5586
Pridružen: Sr Nov 03, 2010 22:30
Kraj: Ljubljana

Re: Posodabljanje foruma - končno

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Avg 15, 2018 09:59

Imam nekaj težav z različnimi brskalniki
  • Firefox - ko sem prijavljen in s počasnih povezav - popolnoma obstane; eden od dejavnikov utegne biti, da se izdelovalci iz varnostnih razlogov usmerjajo na https za kakršno koli prijavljeno delo in da za kak odziv brskalnik čaka na https-ju, kjer pa forum ne odgovori. Ampak to se ne zgodi vedno... Dokler nisem prijavljen, je odziv (doslej, kolikor se spomnim bil vedno) OK

    Firefox (različica za Windows) sicer pri več odprtih straneh porabi znatno manj pomnilnika kot drugi brskalniki, ki sem jih doslej pogledal, kar zadeva pomnilnik
  • Opera (tudi pod Windows) - porabi znatno (mislim da nekajkrat) več pomnilnika pri odprtih istih straneh, a (še?) nima težav z neodzivnostjo, ko sem prijavljen (in forum ni na https), tudi če je povezava počasna. Mislim pa, da Opera zavrne dostop do https strani, če ima tista stran stare protokole, za katere je znano, da so ranljivi - torej bo to plat treba vzdrževati, če/ko bo forum šel na https.

    Problem je tudi, da me Opera odjavi s foruma (firefox v enakem ne), če moram iz kakega razloga zapreti in odpreti brskalnik (kar se včasih pri počasni povezavi zgodi); to pa pomeni, da 'izginejo' s seznama še neprebrane nove teme.

    Pomaga izbira Neprebrani prispevki na hitrih povezavah
Correct me if I am wrong, please.
salesky
Viceadmiral
Prispevkov: 340
Pridružen: To Jan 22, 2013 22:59
Kraj: Štajerska
Kontakt:

Re: Posodabljanje foruma - končno

OdgovorNapisal/-a salesky » To Avg 21, 2018 13:10

Ali je mogoče povezavo "Označi forume kot prebrane" odstranit oz. dodat možnost, da moraš prej potrditi preden se izvede ta akcija? Vedno uporabljam funkcijo "Neprebrani prispevki" in se mi je sedaj že večkrat zgodilo, da sem po pomoti kliknil na to povezavo in sem zgubil vso "sled", kaj imam neprebranega. :(

Slika o čem govrim
Slika
--- Lenuhec.si ---
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Prispevkov: 8679
Pridružen: Sr Nov 22, 2006 22:34
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

Re: Posodabljanje foruma - končno

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Avg 22, 2018 22:10

Salesky, razumem tvojo težavo, ampak takšna je pač skripta. To nisem naredil jaz, to je standardni phpBB z eno od tem. Seveda bi se to dalo dodati, vendar to pomeni dodatno programiranje po PHP in pa seveda potem skoraj nemogoče nadgradnje na popravke oziroma vmesne nove verzije.
Kot prvo za kaj takega nimam časa verjetno pa tudi ne dovolj znanja. Bo žal ostalo tako kot je in kot je tudi na ostalih forumih po svetu, ki tečejo na isti skripti.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost