Posodabljanje foruma !!!

Obvezno preberi!!!

Moderator: moderator

Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Prispevkov: 8643
Pridružen: Sr Nov 22, 2006 22:34
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Apr 07, 2014 22:42

Forum se ni nič zmanjšal ali povečal že od leta 2006, tako da razlog za manjše fonte je konkretno na tvojem računalniku oziroma v tem, kar so ti že predhodniki povedali... CTRL in kolešček, pa bo vse po starem ali pa še večje... :lol:
Simon3078
Kapitan bojne ladje
Prispevkov: 131
Pridružen: Ne Maj 13, 2012 10:32
Kraj: Lj-Izola

Dostop iz tujine

OdgovorNapisal/-a Simon3078 » So Maj 10, 2014 23:28

Pozdravljen,

Opažam, da je domena zaklenjena na IP izven Slovenije?
Kako to? Sam ponavadi dostopam iz tujine in preko tujega IP ne morem gor.


Hvala za info!

Lp
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Prispevkov: 8643
Pridružen: Sr Nov 22, 2006 22:34
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Maj 19, 2014 20:56

A si ziher?
To pomoje ne bo držalo, ker tudi jaz dostopam iz tujine, pa ne samo Hrvaške, haha... Verjetno še mnogo drugih... Zna biti problem kje pri tebi v kakšni nastavitvi.

Če pa misliš da ne, pa le na plano s podatki, pa da poskusimo rešiti, če kaj ne dela.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral
Prispevkov: 5368
Pridružen: Po Apr 02, 2007 09:52

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Maj 19, 2014 21:20

Do foruma preverjeno ni možno dostopat iz naslednjih azijskih držav: Kitajska (razen Hong Konga), Indonezija, Indija.

Ampak Kitajci blokirajo dostop tudi do drugih strani... recimo YouTube.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Prispevkov: 8643
Pridružen: Sr Nov 22, 2006 22:34
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Maj 19, 2014 21:34

brane40 napisal/-a:Do foruma preverjeno ni možno dostopat iz naslednjih azijskih držav: Kitajska (razen Hong Konga), Indonezija, Indija.

Ampak Kitajci blokirajo dostop tudi do drugih strani... recimo YouTube.


Buuu? A to samo do foruma al na sploh do domene morjeplovec.net??? Kaj pa napiše? Bo treba na en proxy se priklopit, pa tole malo preverit... Delo za našega MT, njemu bo izziv.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral
Prispevkov: 5368
Pridružen: Po Apr 02, 2007 09:52

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Maj 19, 2014 21:43

admin napisal/-a:Kaj pa napiše?

You don't have permission to access /forum/search.php on this server.

Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.


admin napisal/-a:Delo za našega MT, njemu bo izziv.

MT že ve: http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?p=201414&highlight=#201414
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Prispevkov: 8643
Pridružen: Sr Nov 22, 2006 22:34
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Maj 19, 2014 21:54

Hmmm, čudno!
Ampak še vedno se mi zdi, da je to samo s forumom nekaj in ne z domeno! Si klikal po domeni al vedno samo direktno na forum?
Čeprav čudno, ne vem kaj bi imela lokacija s PHP-jem foruma.
Res je, da imam blokirane maile iz držav kamor ne hodim, sama domena pa nikakor ni omejena, tudi ne vem, če je to sploh možno...
Uporabniški avatar
H2O
Admiral
Prispevkov: 5368
Pridružen: Po Apr 02, 2007 09:52

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Maj 19, 2014 21:57

admin napisal/-a:Si klikal po domeni al vedno samo direktno na forum?

Direktno na forum...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Prispevkov: 8643
Pridružen: Sr Nov 22, 2006 22:34
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Maj 19, 2014 21:59

Tistemu ki ne dela ali mu ni delalo... Naj klikne še na kak drug meni zgoraj, ne samo na forum! Da vidimo ali tudi Joomla ne dela... :wink:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral
Prispevkov: 5368
Pridružen: Po Apr 02, 2007 09:52

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Maj 19, 2014 22:04

Nisem čist ziher, ampak če se prav spomnim sploh nisem mogel na morjeplovec.net, ne samo na forum.

Po moje je cela domena na kakšnem "sumljivem" serverju.
Simon3078
Kapitan bojne ladje
Prispevkov: 131
Pridružen: Ne Maj 13, 2012 10:32
Kraj: Lj-Izola

OdgovorNapisal/-a Simon3078 » To Maj 20, 2014 00:03

Jaz imam nizozemski ip in s njim ne morem gor.

S slo ip pa ni problema.

A je morda ip na kaksni black listi?
Uporabniški avatar
darkside
Kapitan fregate
Prispevkov: 116
Pridružen: Ne Nov 13, 2011 10:35
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a darkside » To Maj 20, 2014 00:07

morjeplovec ima host pri hitrost.net kateri imajo v najemu tušhostingove serverje (trgovine tuš). ti serverji se pa nahajajo ne vem če v lj ali celju ali na ptuju

in še zdaleč niso sumljivi ;)

admin ne me tepst ampak obstaja stran kjer se da to preverit :)

upam da se nisem zmotil oz. če še deluje kot je delovalo
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Prispevkov: 8643
Pridružen: Sr Nov 22, 2006 22:34
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Maj 20, 2014 23:14

Ja res je, domena morjeplovec.net in še nekaj mojih domen gostuje pri Hitrost.net. Oni imajo kot ponudnika naprej Tuš, ki naj bi bil eden boljših, lokacije so različne... Serverji so privatni, samo prostor je pri Mirkotu, pa linija (optika) na ven je njihova...

Pismo, sedaj me strašite, da res kaj ne dela... Ima kdo kaj izkušenj s hitrostjo?
Simon3078
Kapitan bojne ladje
Prispevkov: 131
Pridružen: Ne Maj 13, 2012 10:32
Kraj: Lj-Izola

OdgovorNapisal/-a Simon3078 » Sr Maj 21, 2014 00:22

Tukaj se stestira url oz server po celem svetu:

http://www.cloudmonitor.ca.com/en/ping.php

Verjetno je firewall prevec omejen in prevec blokira.
Kaksen ddos attack in potem ponavadi fantje priprejo firewall.

Mene bi na tvojem mestu edino skrbelo koliko casa nazaj so oni to naredili?

Poglej malo po google analitics kdaj ti je promet upadel.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Prispevkov: 5586
Pridružen: Sr Nov 03, 2010 22:30
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Maj 21, 2014 18:10

Simon3078 napisal/-a:Tukaj se stestira url oz server po celem svetu:

http://www.cloudmonitor.ca.com/en/ping.php

Verjetno je firewall prevec omejen in prevec blokira.
Kaksen ddos attack in potem ponavadi fantje priprejo firewall.

Mene bi na tvojem mestu edino skrbelo koliko casa nazaj so oni to naredili?

Poglej malo po google analitics kdaj ti je promet upadel.

To je videti, da le naredi ping z različnih strežnikov iz različnih dežel, in zdajle dobim, da noben ni dobil nobenega odgovora (vsi 100% loss).

Če je Echo - oziroma ping - zaprt, kar je zadnje čase često, ker se je dalo tudi ta enostavni diagnostični pripomoček zlorabljati, potem to nič ne pove o resnični dosegljivosti strežnika oziroma foruma.

Od mene tudi ping ne dobi odgovora (ampak trenutno izza firewalla, proxy-ja... kar lahko vse vpliva, tako da to tudi še nič ne pomeni.). Do foruma pa - kot se vidi - pridem.
Correct me if I am wrong, please.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta