Posodabljanje foruma !!!

Obvezno preberi!!!

Moderator: moderator

Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Prispevkov: 837
Pridružen: Pe Mar 21, 2008 16:23
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » So Mar 06, 2010 18:39

Seamonster krasno! Povej mi kakšen bi bil avatar za Luftarja? Lp
kocka
Admiral
Prispevkov: 4494
Pridružen: Sr Okt 10, 2007 20:03
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Mar 10, 2010 16:25

Tale ura me moti zato ker potem ne veš kdaj je kdo odgovoril, včasih še prej preden sem napisal?

No, ura kaže 17.25 v resnici pa je 16.21! Če bom šel eno uro prezgodaj iz službe boste vi krivi! :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Masterpiece
Kontraadmiral
Prispevkov: 247
Pridružen: Ne Jan 04, 2009 19:54
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Masterpiece » Sr Mar 10, 2010 17:43

Kocka poglej kdaj si oddal post.
Napisal si da je ura 16.21 nad postom pa piše pa da si oddal 16.25

Se pravi par minutk razlike :lol:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Prispevkov: 8681
Pridružen: Sr Nov 22, 2006 21:34
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Mar 10, 2010 18:15

Ura bo kmalu spet točna, saj bomo šli proti koncu marca zopet na poletni čas... :D
Drugače pa je ura stvar nastavitve posameznika v njegovem profilu! Če te moti, si jo pač prestaviš dvakrat na leto...
Globalno pa ta prestavitev ne deluje v tej verziji phpBB, ki jo uporabljamo. Bomo pa letos naredili revolucijo tudi na forumu! Upam, da že pred ponovnim prehodom nazaj na zimski čas. :D Tako da potrpite še 14 dni, potem bo pol leta spet vse OK, do takrat pa sledi prenovljeni forum. :D :D :D
kocka
Admiral
Prispevkov: 4494
Pridružen: Sr Okt 10, 2007 20:03
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Mar 11, 2010 18:08

Ja, hvala Admin za navodila , sedaj sem popravil sem imel v svojem profilu 2ure zamika. :oops:
Uporabniški avatar
dole
Kontraadmiral
Prispevkov: 232
Pridružen: Če Mar 05, 2009 16:38
Kraj: gorenjska - center galaksije

OdgovorNapisal/-a dole » To Mar 30, 2010 20:05

vprašanje za admina

ali obstaja kakšna hitrejša povezava v temi, da bi takoj padel do prvega neprebranega prispevka, ne pa da rolam strani dol do novih prispevkov.

v nastavitvah tega ne najdem ali pa sm slep ko kura ali pa tega še ni porihtanega. Bi bil zelo vesel če bila še ta možnnost (podobno kot pojdi na prejšnjo, naslednjo temo)

čaf
ke ste ribe, raubšic je in
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Prispevkov: 8681
Pridružen: Sr Nov 22, 2006 21:34
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Mar 30, 2010 22:09

Dole, žal tega ni v trenutni phpBB verziji. Sem pred kratkim pisal, da bom forum zamenjal z nečim bolj profesionalnim in se bomo končno znebili phpBB. Takrat bo pomoje možno tudi to... Do tedaj pa bo treba žal malo potrpeti.

LP
Uporabniški avatar
dole
Kontraadmiral
Prispevkov: 232
Pridružen: Če Mar 05, 2009 16:38
Kraj: gorenjska - center galaksije

OdgovorNapisal/-a dole » To Mar 30, 2010 22:39

ni problem, vsaj vem kaj je in hvala za odg.
ke ste ribe, raubšic je in
Uporabniški avatar
seamonster
Višji vodnik
Prispevkov: 19
Pridružen: Pe Dec 11, 2009 19:27
Kraj: Celje

Namenjeno luftarju

OdgovorNapisal/-a seamonster » Ne Apr 04, 2010 13:20

Pozdravljen luftar!
Malce pozno sicer, ker nisem redno na forumu:
Če si jadralec, bi lahko bil VETERNJAK, slikica pa jadro, ali jadrnica.
Če si "peglajznar" morda IZPUŠNIK, slikica pa motor 250 KM
Če si na gumici, PUMPAR, slikica pa zračna črpalka.
Vse tri so povezane z zrakom.
Pa brez zamere :)
LP
seamonster
Morja ne bom obvladal, morje pa mene je!
torres31
Poddesetnik
Prispevkov: 4
Pridružen: Po Jan 24, 2011 20:15

OdgovorNapisal/-a torres31 » To Jan 25, 2011 20:12

Kje se naročiš na revijo navigator :?:
sajo
Site Admin
Prispevkov: 79
Pridružen: Če Jun 05, 2008 14:33

OdgovorNapisal/-a sajo » To Jan 25, 2011 22:51

Sicer ne vem, ampak se mi pa zdi da si majčkeno falil temo :)
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral
Prispevkov: 2155
Pridružen: Ne Apr 04, 2010 21:50
Kraj: Ljubljana - Izola

OdgovorNapisal/-a Grega295 » So Apr 16, 2011 18:44

A bi bilo mozno tole izklopiti:
"Iskanja ne morete izvesti tako pogosto. Poizkusite ponovno čez nekaj časa."
Ko kaj isces pa ne najdes, ponovno isces .... vmes pa tole.
Thx, ce je mozno izklopit.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Prispevkov: 8681
Pridružen: Sr Nov 22, 2006 21:34
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Apr 16, 2011 22:11

Je možno izklopit, vendar tega niti slučajno ne mislim narediti!!! To je blokada, ki nas varuje pred sesutjem foruma in pa tudi serverja pri ponudniku storitev...

Če bi bilo to izklopljeno, potem bi neka zlonamerna skripta lahko zagnala iskanje recimo 1000 krat v eni sekundi, kar bi definitivno pomenilo sesutje vsega...

Iskanje je nastavljeno na 15 sekund. Mogoče bi lahko malo zmanjšali ta čas, vendar če nekaj iščeš, potem pač počakaš 15 sekund in lahko ponovno iščeš... Mislim, da skoraj ni uporabnika, da bi iskal 2 krat v 15 sekundah, če pa že, potem pač počakaj tistih nekaj sekund. :wink:
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral
Prispevkov: 2155
Pridružen: Ne Apr 04, 2010 21:50
Kraj: Ljubljana - Izola

OdgovorNapisal/-a Grega295 » So Apr 16, 2011 22:29

Ce kaj konkretnega isces (in ne najdes) je ta omejitev zelo nadlezna. Ker imam nekaj izkusenj s takimi portali, vem, da je proti denial-of-service kar nekaj bolj inteligentnih nastavitev (npr. pogoj xy zahtevkov z dolocenega ip-ja v zadnjih sekundah in nato blokada ip-ja z npr. captcha vnosom itd.) ... samo pac nekaj truda je treba vloziti (ali placati kakemu mulcu nekaj drobiza, da ti tole postima ...)
Nazadnje spremenil Grega295, dne So Apr 16, 2011 22:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jonyyy
Viceadmiral
Prispevkov: 469
Pridružen: Sr Maj 26, 2010 21:02
Kraj: primorska

OdgovorNapisal/-a jonyyy » So Apr 16, 2011 22:30

mene ne moti nič :D je že uredi tako kot je .

Kdo je na strani

Po forumu brska: torpedo in 2 gosta