Roštilj za čoln Boat marine BBQ grill DIY
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Roštilj za čoln Boat marine BBQ grill DIY
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.
Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Re: Roštilj za čoln Boat marine BBQ grill DIY
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.
Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
- Nikola T.
- Admiral
- Prispevkov: 5110
- Pridružen: Ne Nov 29, 2009 21:12
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Re: Roštilj za čoln Boat marine BBQ grill DIY
Včasih sem na podoben način pekel tudi sam, vendar s "kilometrino" sem prišel do spoznanja, da na vodi vedno malce piha in je zelo težko dobro prepeči debelejše kose ali pa zelenjavo NE DA BI JO IZSUŠIL. Temperatura je bile prenizka z vrha pa se je takoj ohladilo. Sedaj uporabljam pokrov in lahko rečem, da je rezultat daleč boljši.
Re: Roštilj za čoln Boat marine BBQ grill DIY
sicer ne vem kako je na morju doma na roštilju mora bit močna žerjavica žar res razžarjen,da ko daš gor zrezek speče in zapeče, površino v hipu,tistih par briketov je bolj tako,tako
- habibi Vll
- Admiral
- Prispevkov: 4309
- Pridružen: Po Avg 20, 2012 16:41
- Kraj: LJ.Vižmarje
Re: Roštilj za čoln Boat marine BBQ grill DIY
Imel sem Magama žar na oglje, lahko rečem, uredu, le da se mi ne da več delat z ogljem, ker rabim kar nekaj prostora za oglje, potem pa če piha, mi podivja in preveč žge, rabiš nekaj časa, da oglje prime, potem si še mal črn itd....Prodal sem ga in nabavil enakega, le na plin in sem kar zadovoljen, le da sem ga mal predelal.Dal sem nekoliko močnejši gorilec in, ko ga prižgem, ga pokrijem s pokrovko in počakam kakih 5 min, da se segreje, nato zmečem not meso ali krakoli, pokrijem in stvar lepo deluje.Na prejšnem gorilcu je bila temp. pod pokrovom med 210 -220 stopinj(zmerjeno)kar je malo premalo in peka traja predolgo, z menjavo gorilca dosežem v petih minutah med 260-280 stopinj in je uredu.Res pa je da ni pečeno v 5-tih minutah, je pa meso, čevapi...lepo prepečeno, sočno in tudi škorjica na prutnini lepo pečena.Ni mi treba stalno mešati, ker se peče enako(skoraj)z vseh strani.Tudi priklop sem mal predelal, tako, da imam na 3kg bombo, ki jo sam polnim na 4,5kg.
http://www.fortasse.eu/slo/magma.html
http://www.fortasse.eu/slo/magma.html
mašinfirer
Re: Roštilj za čoln Boat marine BBQ grill DIY
Super ideja pale
Re: Roštilj za čoln Boat marine BBQ grill DIY
igorb napisal/-a:sicer ne vem kako je na morju doma na roštilju mora bit močna žerjavica žar res razžarjen,da ko daš gor zrezek speče in zapeče, površino v hipu,tistih par briketov je bolj tako,tako
Poglejte video. https://youtu.be/AxIe8EjhNVI
Prav lepo ga zapeče.
Odvisno je predvsem od debeline mesa, debelejši kot je kos, nižja mora bit temperatura na roštilju, da se notranjost uspe termično obdelat še preden zunanjost zogljeni.
Naslednjič bom naredil še video razreza mesa, da se vidi kako je pečena notranjost.
Nazadnje spremenil Bonaparte, dne Če Maj 03, 2018 12:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.
Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Re: Roštilj za čoln Boat marine BBQ grill DIY
Nikola T. napisal/-a:Včasih sem na podoben način pekel tudi sam, vendar s "kilometrino" sem prišel do spoznanja, da na vodi vedno malce piha in je zelo težko dobro prepeči debelejše kose ali pa zelenjavo NE DA BI JO IZSUŠIL. Temperatura je bile prenizka z vrha pa se je takoj ohladilo. Sedaj uporabljam pokrov in lahko rečem, da je rezultat daleč boljši.
Jaz sem poskusil enkrat s pokrovko in je prišlo meso oparjeno (nehrustljavo). Mogoče je bil prešvoh veter in se je nabiral kondenz pod pokrovom, mogoče pokrovka premajhna in je preveč vlage bilo spodaj.
Jaz ne postavim meso naravnost nad žerjavco ampak malenkost stran od briketov v smeri vetra, tako da veter nosi vročino naravnost v meso.
Nazadnje spremenil Bonaparte, dne Če Maj 03, 2018 12:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.
Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Re: Roštilj za čoln Boat marine BBQ grill DIY
habibi Vll napisal/-a:Na prejšnem gorilcu je bila temp. pod pokrovom med 210 -220 stopinj(zmerjeno)kar je malo premalo in peka traja predolgo, l
Gorilci ima ventil, ki ga lahko odprete do konca in s tem regulirate nekoliko plamen. Običajno za peko na vetrovnem to ni zadosti. Težava je v regulatorju (tista stvarca, ki se priklopi na jeklenko), saj so običajno fiksno nastavljeni na določen pritisk 1,5kg/h.
Če želite imeti bistveno večji plamen, kakor ga imate sedaj, lahko kupite regulator ki ga lahko regulirate in nastavite poljuben pritisk plina v cevi. Regulator lahko kupite v gradbenih trgovinah, saj se uporablja za gorilnike za lepljenje hidroizolacije katrana ibitol lepenke.
Tudi sam uporabljam tak regulator na domačem plinskem žaru. Ko odprem regulator do konca pride plamen tako velik, da v par minutah cela plošča za peko zažari, do oranžne barve. Vsa maščoba na roštilju izgori.
Potem ugasnem ogenj, očistim ploščo s papirjem od ogljenega praha. Jo namastim in ponovno segrejem ampak na ustrezno temperaturo za peko.
Ko končam pečt le z lopatico počistim ploščo. Ploščo pospravim neoprano, mastno. To pa zato, ker ne želim da zarjavi. Lažje je očistiti maščobo iz plošče, tako da pregreješ ploščo na 1.000C, kakor da z brusnim papirjem brusim rjo dol iz plošče, perem železov prah od brušenja dol iz plošče...
Opozorilo: Pri regulatorju je smer vrtenja kontra. Se pravi, če želite imeti večji plamen morat vrteti vijak regulatorja v urini smeri.
Brez regulatorja:
Z regulatorjem:
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.
Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Re: Roštilj za čoln Boat marine BBQ grill DIY
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.
Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Re: Roštilj za čoln Boat marine BBQ grill DIY
Vino teče, pujs se peče....
Bravo
Bravo
- habibi Vll
- Admiral
- Prispevkov: 4309
- Pridružen: Po Avg 20, 2012 16:41
- Kraj: LJ.Vižmarje
Re: Roštilj za čoln Boat marine BBQ grill DIY
No ja, za regulator se deloma strinjam, ga pa ne bom montiral, imam 50 MLB ventil in sem popolnoma zadovoljen.Kar se pa tiče peke odojka, imate pa strašne ideje.Pečem jih že 30 let, preko 200 sem jih že obrnil, takole kot na sliki ja kaj vse se ne spomnite .Vsaj na parklje bi mu dal kake nogavice, da se ne prehladi
mašinfirer
Re: Roštilj za čoln Boat marine BBQ grill DIY
Bonaparte čvapi so bli za kosilo odojek pa za večerjo.
Pale maš pa dobr poštimano se fajn znajdeš.
Pale maš pa dobr poštimano se fajn znajdeš.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Re: Roštilj za čoln Boat marine BBQ grill DIY
Hahaha da se ne prehladi Dobra.
Dobro ste to opazili.
Lani smoo pekli brez komplicirat, žerjavico na beton vrteli odojka, ampak je beton zaradi vročine popokal in je nastala 4 cm globoka luknja v betonu pod celotno površino žerjavice. Zato so solastniki betona na plaži želeli da je žerjavica dvignjena od betona.
Smo naročili 15kg odojka. Naredili posodo za odojka po meri naročenega odojka in posodo za žerjavico (kjer drva gorijo). Nato pa je kmet prinesel zaklanega 20kg odojka, katerega ga je res zeblo v noge, saj je bil prevelik za že izdelano posodo. Jaz sem sicer bil ideje, da mu odrežemo zadnje noge kakor so odrezane sprednje in jih zataknemo na trebuh kamor so zataknjene sprednje ampak so fantje rekli, da kompliciram in da bo vse uredu. Na koncu smo noge zapekli še malenkost tako, da smo še drugo posodo z žerjavico postavili pod raženj.
Dobro ste to opazili.
Lani smoo pekli brez komplicirat, žerjavico na beton vrteli odojka, ampak je beton zaradi vročine popokal in je nastala 4 cm globoka luknja v betonu pod celotno površino žerjavice. Zato so solastniki betona na plaži želeli da je žerjavica dvignjena od betona.
Smo naročili 15kg odojka. Naredili posodo za odojka po meri naročenega odojka in posodo za žerjavico (kjer drva gorijo). Nato pa je kmet prinesel zaklanega 20kg odojka, katerega ga je res zeblo v noge, saj je bil prevelik za že izdelano posodo. Jaz sem sicer bil ideje, da mu odrežemo zadnje noge kakor so odrezane sprednje in jih zataknemo na trebuh kamor so zataknjene sprednje ampak so fantje rekli, da kompliciram in da bo vse uredu. Na koncu smo noge zapekli še malenkost tako, da smo še drugo posodo z žerjavico postavili pod raženj.
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.
Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov