Moj kamin in dobrote ki tam nastanejo

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator, moderator2

Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 3501
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 13:16
Kraj: kras

Moj kamin in dobrote ki tam nastanejo

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Jan 14, 2013 18:54

Polž ki je vzidan je s kornatov, kamenice okrog njega pa s pelješca.Slika
Slika
pa še hobotnica izpod pekeSlika
Nazadnje spremenil alesjo, dne Če Feb 28, 2013 21:14, skupaj popravljeno 1 krat.
boni
Kapitan
Prispevkov: 189
Pridružen: To Jun 07, 2011 22:25

OdgovorNapisal/-a boni » Po Jan 14, 2013 19:00

Že dolgo me ni kdo tako dobro zrajcu. Svaka čast. Naslednjič bi pomagal ....... :D
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 3501
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 13:16
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Jan 14, 2013 19:12

Mmmm, ko bi blo vsak dan tako, a si mislu pomagal, papat..... :D :D :D
boni
Kapitan
Prispevkov: 189
Pridružen: To Jun 07, 2011 22:25

OdgovorNapisal/-a boni » Po Jan 14, 2013 19:29

Pomagal bi pečt, papat in pit :D :D
Klemen M
Poročnik bojne ladje
Prispevkov: 83
Pridružen: Če Jan 19, 2012 21:06

OdgovorNapisal/-a Klemen M » Po Jan 14, 2013 22:19

Zelo lep kamin vsebina pa še bolj.

Če te pa kdo prijavi pa lahko za tistega polža dobiš obisk inšpektorja.

http://bs.wikipedia.org/wiki/Pu%C5%BE_ba%C4%8Dva%C5%A1
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 3501
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 13:16
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Jan 15, 2013 01:03

Dobro vem da je polž stogo zaščiten, dobil pa sm ga kot darilo, suvenir, kljub zaščiti jih žal še vedno kdo prodaja.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Prispevkov: 3649
Pridružen: Ne Nov 29, 2009 22:12
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Jan 15, 2013 08:39

Zaščiteni so živi. Najdeš pa v morju predvsem odmrle primerke ko naplavi njihove lupine v plitvejše vode. Tudi prstaci in večina školjk je zaščitenih vendar ti ne bo nihče nič rekel, če boš njegovo lupino pobral na obali za suvenir. Drugo je nabiranje živih školjk.

Imeti lasten kamin so moje sanje, da pa takole za prijetelje spečeš hobotnico je pa verjetno nepozabno doživetje.
LP NT
velikimedo
Kontraadmiral
Prispevkov: 305
Pridružen: Sr Jul 28, 2010 20:28
Kraj: CELJE

OdgovorNapisal/-a velikimedo » To Jan 15, 2013 12:52

Kapo dol za kamin in pa seveda tud kosilo je u nulo, me je pa pred dvemi leti ustavla kapetanija (al pa policija), ker sem prehitro zglisiral ko sem šel iz zaliva, nakar je videl da ima sin (5 let) v vedru nekaj kamenic in še nekatere druge školjke (bile so samo prazne in nekatere že malo polomljene). Komaj smo mu dopovedali, da te školjke nabiramo za sina in da so bile že nabrane prazne in po določenem času se je le omehčal in nam rekel, da on jih ni videl, če nas pa kdaj kdo vprasa, kje smo jih dobili, moramo reči, da smo v neznani gostilni prosili, če bi Se dalo dobiti kaj praznih školk za otroka in so nam jih dali... Lp
NAVTIKO MORŠ MET RAD
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Prispevkov: 2223
Pridružen: Pe Avg 26, 2011 10:58
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » To Jan 15, 2013 13:12

alesjo, bo treba kej zakurit ta kamin :wink:
boni
Kapitan
Prispevkov: 189
Pridružen: To Jun 07, 2011 22:25

OdgovorNapisal/-a boni » To Jan 15, 2013 20:36

Kralj živali izpod peke
Slika

Orada v solili
Slika
Slika

Divji Prašič. Pekel se je pet ur na 90C
Slika
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Prispevkov: 624
Pridružen: Po Dec 14, 2009 16:53
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » To Jan 15, 2013 20:49

Boni tale kralj zivali in krompircek je videt za oceno + 10 a je kej ostal?

Frik
Frajtonerca je prava stvar...
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral
Prispevkov: 2367
Pridružen: Ne Okt 19, 2008 19:04

OdgovorNapisal/-a Mitja P » To Jan 15, 2013 21:02

Boni eno vprašanje, koliko časa pečeš takole ribo v soli ??
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Prispevkov: 4099
Pridružen: Pe Apr 04, 2008 10:26
Kraj: Zanzibar

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Jan 15, 2013 21:18

Dokler ni pečena :lol:
boni
Kapitan
Prispevkov: 189
Pridružen: To Jun 07, 2011 22:25

OdgovorNapisal/-a boni » Sr Jan 16, 2013 00:27

Mitja P napisal/-a:Boni eno vprašanje, koliko časa pečeš takole ribo v soli ??

Manjše ribe kot je tale cca 20-25 min.
Ta primerek pa cca 40-45 min. Je imela 3,5 kg
Ni nobene panike če je kakšno minuto več, ker se ne izsuši.
Imam nekako pravilo, da ko zavohaš ribo iz pečice še ene 5-10 min odvisno od velikost.
Sol obvezno grobo,grobo mleta. Greš v soline in jo nabaviš.
Ni boljše tako velike ribe kot v soli. Pa še zajebat nimaš kaj :D
Pa dober tek!
boni
Kapitan
Prispevkov: 189
Pridružen: To Jun 07, 2011 22:25

OdgovorNapisal/-a boni » Sr Jan 16, 2013 00:30

frikmusic napisal/-a:Boni tale kralj zivali in krompircek je videt za oceno + 10 a je kej ostal?

Frik

Frikmusic ti povem, da smo vsi mahnjeni na peko. Letos sem jih cca 25 spekel.
VSE POŽREMO !

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost