Moj kamin in dobrote ki tam nastanejo

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4648
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

Re: Moj kamin in dobrote ki tam nastanejo

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Mar 02, 2018 17:19

NOVI FOSIL napisal/-a::D
Alesio
Glede na to da za Marec očitno ne bo srečanja, bi ga ti lahko sklical, kot ogrevanje za Maj

A misliš da bi to bilo izvedljivo :wink:

Vse je mogoče naredit, ampak jaz ostajam pri mesecu maju, je postalo že tradicijonalno :) imamo pa še veliko članov, ki mislim, da znajo kaj naredit, ni pa vse tako enostavno kot bi kdo mislil, pa da ostanemo pri temi, moram it pokukat kako se peka obnaša :wink: :D
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4648
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

Re: Moj kamin in dobrote ki tam nastanejo

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Mar 02, 2018 18:04

Sem malo odkril in malvazijo gor polil, pa spet pokrit in kmalu bo...... 8)
Slika
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4648
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

Re: Moj kamin in dobrote ki tam nastanejo

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Mar 02, 2018 19:38

Zdaj pa je peka gotova 8) :wink:
Slika
Kako je to fino 8) :D
Slika
Še malo malvazije po carski večeri in kamin na počitek za naslednjo rundo :lol: 8)
Slika
NOVI FOSIL
Admiral
Prispevkov: 2555
Pridružen: To Jan 05, 2016 20:50
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

Re: Moj kamin in dobrote ki tam nastanejo

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Pe Mar 02, 2018 20:01

:D
Tebe bi bila vsaka tašča vesela :wink:
Daki

Re: Moj kamin in dobrote ki tam nastanejo

OdgovorNapisal/-a Daki » So Mar 03, 2018 10:32

Vsaka čast Alesjo. Glava pa nujno za v juhco.
Se že veselim tvojega srečanja, ko nas boš znova razvajal s svojimi kulinaričnimi specialitetami 8)
Uporabniški avatar
widmann
Admiral
Prispevkov: 803
Pridružen: Ne Jan 26, 2014 20:24
Kraj: KAMNIK-Minkendorf

Re: Moj kamin in dobrote ki tam nastanejo

OdgovorNapisal/-a widmann » To Mar 13, 2018 20:34

Malo smo jih še pogrel v krušni peči,bile so odlične...

Slika
Das Ist Valter
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4648
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

Re: Moj kamin in dobrote ki tam nastanejo

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Mar 25, 2018 22:00

Ko pridejo lignji iz kamina 8) na krožnik se nima več kaj zgodit, kot jih pojest :D 8)
Slika
PeterV
Admiral
Prispevkov: 685
Pridružen: So Nov 14, 2009 08:56

Re: Moj kamin in dobrote ki tam nastanejo

OdgovorNapisal/-a PeterV » Sr Mar 28, 2018 20:08

Ej, take lušte mi delaš, da te bom prijavil kot vsiljeno pošto, da ne bom več gledal teh sladkarij!
Mimogrede, da se ne bom zastonj vozil iz Slovenskih goric, šparglji so že?
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4648
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

Re: Moj kamin in dobrote ki tam nastanejo

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Mar 29, 2018 00:46

PeterV napisal/-a:Ej, take lušte mi delaš, da te bom prijavil kot vsiljeno pošto, da ne bom več gledal teh sladkarij!
Mimogrede, da se ne bom zastonj vozil iz Slovenskih goric, šparglji so že?

Niti enga, je bilo še par dni nazaj pod nulo, bodo pa kmalu, saj bo tudi topleje 8)
PeterV
Admiral
Prispevkov: 685
Pridružen: So Nov 14, 2009 08:56

Re: Moj kamin in dobrote ki tam nastanejo

OdgovorNapisal/-a PeterV » Če Mar 29, 2018 16:18

Hvala za info! :)
aleks09
Admiral
Prispevkov: 1132
Pridružen: Po Jul 12, 2010 20:15
Kraj: kras

Re: Moj kamin in dobrote ki tam nastanejo

OdgovorNapisal/-a aleks09 » So Apr 07, 2018 20:28

PeterV napisal/-a:Ej, take lušte mi delaš, da te bom prijavil kot vsiljeno pošto, da ne bom več gledal teh sladkarij!
Mimogrede, da se ne bom zastonj vozil iz Slovenskih goric, šparglji so že?


Šparglji so že, sicer večina še malih (za cca 0.5 kg sem potreboval cca 2 uri), drugi teden pa bo po moje BUM in bo za 0.5 kg potrebno cca 30 do 60 minut. Odvisno od tega ali prideš na "deviško" območje ali na območje, kjer je pred tabo šparglje pobiralo že par ljudi.
Aja.. zakaj pravim 0.5 kg.. ker je sedaj le toliko dovoljeno pobrati na dan oz. če te ustavijo kontrolorji ne smeš imeti več kot 0.5 kg špargljev pri sebi po osebi. To si zmeraj nekaj zmišljujejo... špargljev je vsako leto več, oni pa bi jih zaščitili.. pa si misli kakšne pameti so lahko ljudje, ki zaščitijo robido :shock:
NOVI FOSIL
Admiral
Prispevkov: 2555
Pridružen: To Jan 05, 2016 20:50
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

Re: Moj kamin in dobrote ki tam nastanejo

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Ne Apr 08, 2018 18:33

:D

Pol kg ni problem. Jaz nabiram samo vršičke ta mehek del.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4648
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

Re: Moj kamin in dobrote ki tam nastanejo

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Apr 08, 2018 19:09

Imamo v kulinariki tudi post o špagljih, bolj spada tam pisat, če ne jih bom moral pečt tudi v kaminu izpod peke :wink:
Roman 1
Admiral
Prispevkov: 2017
Pridružen: Ne Jun 01, 2008 20:15
Kraj: Novo mesto, Klimno

Re: Moj kamin in dobrote ki tam nastanejo

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » To Apr 10, 2018 11:14

..na hrvaškem je omejitev 2kg,...pa dovolilnico moraš imet (ki je brezplačna)...ne vem pa, če jo lahko dobimo tudi Slovenci
mirno morje
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4648
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

Re: Moj kamin in dobrote ki tam nastanejo

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Jan 14, 2021 17:32

Kamin je treba zakurt :D
Slika
Ko se ogreje pa posodo na žerjavico in naj se kuha 8)
Slika
In kaj je notri :?:
Slika
Sarme, gremo jest :D
Slika
Ma ke dobro 8) :lol: :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov