vidim, da vam odgovarjajo bolj enostavni recepti...
postrvji file po zelji mariniramo nato samo povaljamo v koruzni moki in ocvremo -lahko v ponvi z malce vec olja...postrezemo naceloma na rukoli ali motovilcu - ce pa tega ni pri roki pa listnato solato narezemo na tanke rezance pokapamo z olivnim oljem (sam dodam se par kapljic balzamicnega kisa ) na to hladno majonezno krompirjevo solato...
postrvji file ocvrt v koruzni moki
Moderatorji: moderator2, moderator
- Novinec
- Admiral
- Prispevkov: 2569
- Pridružen: Pe Feb 15, 2008 22:41
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Racman, ni res, da so nam všeč bolj enostavni recepti. Nekateri nimajo možnosti in znanja kot ga imaš t. Jaz kot gostinec poznam zadeve, nekatere pa ne motivira dekoracija in vse kar spada k lepotnem in končnem izdelku izpod rok mojstra. Je pa res, da ko žena vpraša kaj bi jutri jedli, vedno rečem: Počakaj, grem na forum, če ma kaj Racman za na hiter, po službi.
Tako, jutri mam postrvji file ocvrt v koruzni moki, pa kup domače blitve.
Racman kaj pa ti delaš z blitvo? Maš kaj svojga, da ni vedno krompir z blitvo?
Hvala že v naprej in ko en dan sprobam tvoj divji riž, ti javim kako je.
Tako, jutri mam postrvji file ocvrt v koruzni moki, pa kup domače blitve.
Racman kaj pa ti delaš z blitvo? Maš kaj svojga, da ni vedno krompir z blitvo?
Hvala že v naprej in ko en dan sprobam tvoj divji riž, ti javim kako je.
ni res da rabis znanje za zahtevnejse recepte - ce imas recet delas po njem in nekaj ze rata
bolj se je problem spomniti kaksen pameten recept - no meni to ne dela velikih tezav...
blitva - je tako vsestranska da moras povedati ob cem bi jo jedel.
recimo ce vzames da bos jedel ribje fileje jo lahko skuhas,med njo naribas kuhan krompir,zacinis dodas 2 jajce ce delas za 4 osebe das kuhati nad soparo v nek model (kavne salcke ) ,ohladis - das iz salck potreses z naribanim sirom (morda dimljeni jost) in zapeces v pecici.
serviras na neko omako ( recimo narezes radic na rezance in ga prelijes s toplo čebulno omako katero si naredil tako da naredis smetanovo/besamel omako med kotero si dodal malo belega vina in kupljeno ocvrto cebulo)...
lahko recimo pripravis blitvo tako da jo zmesas z recimo skuto ali krompirjem,rizem,narezanimi testaninami in zavijes v tortilijo(kupljeno) in serviras na kaksno paradizno sekanico...
evo bom prilepil en recept...
bolj se je problem spomniti kaksen pameten recept - no meni to ne dela velikih tezav...
blitva - je tako vsestranska da moras povedati ob cem bi jo jedel.
recimo ce vzames da bos jedel ribje fileje jo lahko skuhas,med njo naribas kuhan krompir,zacinis dodas 2 jajce ce delas za 4 osebe das kuhati nad soparo v nek model (kavne salcke ) ,ohladis - das iz salck potreses z naribanim sirom (morda dimljeni jost) in zapeces v pecici.
serviras na neko omako ( recimo narezes radic na rezance in ga prelijes s toplo čebulno omako katero si naredil tako da naredis smetanovo/besamel omako med kotero si dodal malo belega vina in kupljeno ocvrto cebulo)...
lahko recimo pripravis blitvo tako da jo zmesas z recimo skuto ali krompirjem,rizem,narezanimi testaninami in zavijes v tortilijo(kupljeno) in serviras na kaksno paradizno sekanico...
evo bom prilepil en recept...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti