postrvji file ocvrt v koruzni moki

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
racman
Admiral
Prispevkov: 692
Pridružen: Ne Maj 20, 2007 15:25

postrvji file ocvrt v koruzni moki

OdgovorNapisal/-a racman » Če Jun 05, 2008 22:23

vidim, da vam odgovarjajo bolj enostavni recepti...

postrvji file po zelji mariniramo nato samo povaljamo v koruzni moki in ocvremo -lahko v ponvi z malce vec olja...postrezemo naceloma na rukoli ali motovilcu - ce pa tega ni pri roki pa listnato solato narezemo na tanke rezance pokapamo z olivnim oljem (sam dodam se par kapljic balzamicnega kisa ) na to hladno majonezno krompirjevo solato...

Slika
nuvolari
Viceadmiral
Prispevkov: 400
Pridružen: Sr Jan 30, 2008 06:36
Kraj: bled

OdgovorNapisal/-a nuvolari » Če Jun 05, 2008 23:19

ej racman dej nehi ... :) men se že sline cedijo..mmmm

lp
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Prispevkov: 2569
Pridružen: Pe Feb 15, 2008 22:41
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Jun 09, 2008 20:57

Racman, ni res, da so nam všeč bolj enostavni recepti. Nekateri nimajo možnosti in znanja kot ga imaš t. Jaz kot gostinec poznam zadeve, nekatere pa ne motivira dekoracija in vse kar spada k lepotnem in končnem izdelku izpod rok mojstra. Je pa res, da ko žena vpraša kaj bi jutri jedli, vedno rečem: Počakaj, grem na forum, če ma kaj Racman za na hiter, po službi.
Tako, jutri mam postrvji file ocvrt v koruzni moki, pa kup domače blitve.
Racman kaj pa ti delaš z blitvo? Maš kaj svojga, da ni vedno krompir z blitvo?
Hvala že v naprej in ko en dan sprobam tvoj divji riž, ti javim kako je.
Uporabniški avatar
racman
Admiral
Prispevkov: 692
Pridružen: Ne Maj 20, 2007 15:25

OdgovorNapisal/-a racman » Po Jun 09, 2008 21:18

ni res da rabis znanje za zahtevnejse recepte - ce imas recet delas po njem in nekaj ze rata :wink:
bolj se je problem spomniti kaksen pameten recept - no meni to ne dela velikih tezav...

blitva - je tako vsestranska da moras povedati ob cem bi jo jedel.

recimo ce vzames da bos jedel ribje fileje jo lahko skuhas,med njo naribas kuhan krompir,zacinis dodas 2 jajce ce delas za 4 osebe das kuhati nad soparo v nek model (kavne salcke :D ) ,ohladis - das iz salck potreses z naribanim sirom (morda dimljeni jost) in zapeces v pecici.

serviras na neko omako ( recimo narezes radic na rezance in ga prelijes s toplo čebulno omako katero si naredil tako da naredis smetanovo/besamel omako med kotero si dodal malo belega vina in kupljeno ocvrto cebulo)...

lahko recimo pripravis blitvo tako da jo zmesas z recimo skuto ali krompirjem,rizem,narezanimi testaninami in zavijes v tortilijo(kupljeno) in serviras na kaksno paradizno sekanico...

evo bom prilepil en recept...
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Prispevkov: 2569
Pridružen: Pe Feb 15, 2008 22:41
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Po Jun 09, 2008 21:43

Racman,... nekaj že rata,.... pol pa prilepiš svojo sliko, pa pogledam svojo mojstrovino in rečem moje je nič od nič, samo ker sem vložil trud in sestavine bom vseeno pojedel. Tako pač je.
Uporabniški avatar
racman
Admiral
Prispevkov: 692
Pridružen: Ne Maj 20, 2007 15:25

OdgovorNapisal/-a racman » To Jun 10, 2008 14:48

ah ne verjamem da je tako! kuhanje je tako enostavno in zabavno :wink:
se najbolje je ko kuhas kosilo ali vecerjo presenecenja(ko nihce ne ve kaj bo dobil na kroznik)...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti