Stran 2 od 3

Objavljeno: Ne Mar 23, 2014 17:42
Napisal/-a alesjo
Na krasu smo jih letos zaradi mile zime jedli že pred pustom, zdaj pa jih je kolikor hočeš, PeterV, če te kaj zanese na naš konc se oglasi :) šparglji so fini na različne načine :lol:

Objavljeno: Ne Mar 23, 2014 17:43
Napisal/-a jandrej
Včeraj sem bil v Istri, nabiralcev kot gobarjev v sezoni na Pokljuki. Na vsakem makadamu jih tudi prodajo. Verjetno eden nabira, drugi prodaja.

Objavljeno: Ne Mar 23, 2014 19:24
Napisal/-a PeterV
OJ alesjo! Zelo me mika, da bi en dan prišel in si jih nabral, saj jih obožujem na vse možne načine. Lahko računam, da mi boš namignil kje rastejo, da moja pot ne bo zaman?

Objavljeno: Ne Mar 23, 2014 19:32
Napisal/-a alesjo
PeterV napisal/-a:OJ alesjo! Zelo me mika, da bi en dan prišel in si jih nabral, saj jih obožujem na vse možne načine. Lahko računam, da mi boš namignil kje rastejo, da moja pot ne bo zaman?
Brez skrbi jih boš nabral :) če se odločiš prit javi kak dan prej, l.p.alesjo

Objavljeno: Ne Mar 23, 2014 19:59
Napisal/-a PeterV
Zmenjeno!

Objavljeno: Po Mar 24, 2014 02:16
Napisal/-a Gaso
pešekan napisal/-a:Pa je kaj viška, (kupim)

Koliko rabiš, zmrznjeni vakumirani :lol:

Objavljeno: Po Mar 24, 2014 15:38
Napisal/-a Roman 1
Gaso, je to z vakumiranjem preverjeno?
Sem jih enkrat zamrznil (ne da bi jih vakumiral, pa se ni obneslo)

Objavljeno: Po Mar 24, 2014 20:00
Napisal/-a PeterV
Gaso, hvala za ponudbo a zame je najokusnejša riba tista, ki jo sam vlovim, enako je za šparglje. Neizmerno uživam, ko jih iščem in nabiram, nato pa pojem pripravlljene na 1000 in en načinov.
Sem pa hotel vprašat, kako se obnesejo zamrznjeni? To še nisem probal, ker mi jih še nikoli ni toliko ostalo, da bi jih dal v zmrzovalnik. Upam, da mi bo letos uspelo.
Lp

Objavljeno: Po Mar 24, 2014 22:26
Napisal/-a pajer1
.

Zamrzuje se samo sveže nabrane, oprane in posušene. V manjših količinah in na sistem ploščice ne šopka. V skrinjo jih damo čim globje na dno in narazen, da je čas globokega zmrzovanja čimkrajši. Vsako drugo obliko zmrzovanje odsvetujem, razen v tekoči dušik, ki je pa druga zgodba.

Vakumsko zamrznjeni so skoraj taki kot sveži. Seveda zgubijo strukturo, okus pa minimalno in so mehki. Uporabljamo jih direktno iz skrinje, brez tajanja. Zato so občutljivi pri termični obdelavi. Če jih moramo rezat počakamo samo toliko, da se ne drobijo pri rezanju. Pranje , izpiranje pod tekočo vodo odsvetujem. Pri mešanju zahtevajo previdnost, nežnost. Bolje je če samo potresamo posodo v kateri jih pripravljamo. Ne moremo pa z zmrznjenimi došeči hrustljavosti. Na tak način se zelo približamo svežim, ampak sveži so vseeno sveži.
Saj veste kako je, tudi prve češnje so najboljše, čeprav so še malo kisle.

LP

.

Objavljeno: So Mar 28, 2015 22:06
Napisal/-a PeterV
So že?

Objavljeno: So Mar 28, 2015 22:30
Napisal/-a Roman 1
Že, že, sam časa ni da bi jih šel nabirat. Zdaj potem dežju jih bo pa še več

Objavljeno: Ne Mar 29, 2015 09:29
Napisal/-a alesjo
PeterV napisal/-a:So že?

So, so in danes je praznik špargljev v Brestovici na krasu, kjer lahko poizkusite vse dobrote iz špargljev.

Objavljeno: Ne Mar 29, 2015 16:10
Napisal/-a hrošč
So, tudi tu okoli Vrsarja so lepo pognali. Nabiralcev pa ni preveč, tako da robe bo še dovolj..tale dež v petek jih bo pa sploh pognal v luft.

Objavljeno: Pe Apr 03, 2015 10:19
Napisal/-a PeterV
Bolje kasneje, kot nikoli:

Šele sedaj sem videl, da se ti, pajer, nisem zahvalil za nasvete glede zamrzovanja špargljev!
Res Hvala!

Objavljeno: Ne Apr 05, 2015 12:27
Napisal/-a jest
Tudi na Krku so že pognali:
Slika
Domačini jih redno nabirajo,tako da moraš kar pohiteti da kaj nabereš pred njimi. Turistov še ni veliko in tudi kač ne. Tu pa tam samo kuščarji.
Se pa dobijo tudi sveži škampi,ki dopolnijo jedilnik.
Slika