že nekaj časa je minilo od majskega srečanja ko smo jedli lignje na tak način.
Sesekljamo rdečo čebulo zelo na drobno in ravno tako lovke lignjev
Čebulo popražimo na olivnem olju
dodamo lovke
popražimo še vse skupaj da lovke spustijo vodo ter dodamo nekaj riža
vse skupaj še malo podušimo in odstavimo z ognja, nato dodamo drobno sesekljane olive, peteršilj, nekaj jajc, kapre, drobtine, olivno olje, malo slanih sardonov in nekaj tunine iz konzerve lahko tudi malo paramezana in dobro premešamo maso s katero bomo polnili lignje
z pripravljeno maso napolnimo lignje
jih napolnimo in naložimo v posodo tako da jo poležemo in so lignji med kuhanjem pokonci
pred kuhanjem polijemo čez lignje cca 1dcl olivnega olja
kuhamo pribižno pol ure
ko je kuhano naj se malo pohladi in nato POJEMO, pa dober tek in seveda ne pozabit, da morajo še malo plavat v malvaziji ali pa kaj drugega
LIGNJI-polnjeni ala srečanje maj
Moderatorji: moderator2, moderator
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov