Kako še pripraviti orado?

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

PeterV
Admiral
Prispevkov: 685
Pridružen: So Nov 14, 2009 08:56

Kako še pripraviti orado?

OdgovorNapisal/-a PeterV » So Nov 22, 2014 12:25

Pozdravljeni ljubitelji dobre hrane!
Kupil sem par orad, tam okoli 40 dag, da jih bom jutri pripravil za kosilo. Namen sem imel, da jih spečem zunaj na gradeli. To obvladam najboljše, pa tudi vsi domači imamo radi. Razmišljam pa, da bi jih pripravil še na kak drug način.
Ima kdo kakšno idejo in bi jo bil pripravljen napisat?
Tisto v pečici na krompirju poznam.
Hvaležen bom za kak zanimiv predlog in že vnaprej hvala!
Uporabniški avatar
sova
Admiral
Prispevkov: 879
Pridružen: Sr Okt 15, 2014 21:02
Kraj: Solkan

OdgovorNapisal/-a sova » So Nov 22, 2014 15:08

Živio PeterV. Tu ti dajam en link je sicer v Italianščini.
http://www.giallozafferano.it/ricerca-ricette/orata/

lp.
Nazadnje spremenil sova, dne So Nov 22, 2014 16:16, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral
Prispevkov: 7546
Pridružen: Po Apr 02, 2007 09:52

OdgovorNapisal/-a H2O » So Nov 22, 2014 16:07

Za v sol so malo majhne, drugače sta pa orada in brancin pečena v soli izredno dobra.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4648
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Nov 22, 2014 18:46

PeterV, tako kot jih do sedaj pripravljaš nimaš kaj zgrešit, za v soli pečt pa je bolje imet večje kose, receptov je veliko ampak meni je najboljša na gradelah.
PeterV
Admiral
Prispevkov: 685
Pridružen: So Nov 14, 2009 08:56

OdgovorNapisal/-a PeterV » So Nov 22, 2014 21:44

Ja, kot vse kaže, grejo na gradelo!
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4648
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Nov 22, 2014 21:49

PeterV napisal/-a:Ja, kot vse kaže, grejo na gradelo!

:) pravilno, pa malo olivca pokapat gor preden jo poješ in dober tek :wink: ne pozabit potem še kozarček winca 8)
Nazadnje spremenil alesjo, dne Ne Nov 23, 2014 09:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Prispevkov: 5969
Pridružen: Ne Dec 16, 2007 17:39
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Ne Nov 23, 2014 08:58

alesjo napisal/-a:
PeterV napisal/-a:Ja, kot vse kaže, grejo na gradelo!

:) pravilno, pa malo olivca pokapat gor poreden jo poješ in dober tek :wink: ne pozabit potem še kozarček winca 8)


Madonca me zanima ta način.
Daj razloži!

Je kaj takega?

Slika
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4648
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Nov 23, 2014 09:15

:oops: sem popravil :wink:
PeterV
Admiral
Prispevkov: 685
Pridružen: So Nov 14, 2009 08:56

OdgovorNapisal/-a PeterV » Ne Nov 23, 2014 11:02

Vseeno sem se odločil za recept Orata all isolana, na linku, ki ga je poslal sova.
http://www.cookaround.com/video-ricette ... ll-isolana
Ravnokar sem jih filetiral. Bom sporočil, kako bo izpadlo.
al

OdgovorNapisal/-a al » Ne Nov 23, 2014 12:28

PeterV napisal/-a:Vseeno sem se odločil za recept Orata all isolana, na linku, ki ga je poslal sova.
http://www.cookaround.com/video-ricette ... ll-isolana
Ravnokar sem jih filetiral. Bom sporočil, kako bo izpadlo.


pa še kakšno fotko prilika če bo volja :)
PeterV
Admiral
Prispevkov: 685
Pridružen: So Nov 14, 2009 08:56

OdgovorNapisal/-a PeterV » Ne Nov 23, 2014 21:29

Sova, hvala za tisti link. Bilo je odlično. Fotografije nimam, je pa bilo zelo podobno tistim na linku. Edino moj "pleh" je bil malo večji, saj so šli nanj fileti šestih orad.
Res je bilo dobro! Kombinacija krompirja, čebule in paradižnika, odlična! Nobenih začimb, samo sol. Pa seveda tapravo, domače olivno olje.
Pa seveda dobro vince zraven!
Bom še ponovil, sigurno.
Uporabniški avatar
sova
Admiral
Prispevkov: 879
Pridružen: Sr Okt 15, 2014 21:02
Kraj: Solkan

OdgovorNapisal/-a sova » Ne Nov 23, 2014 21:53

Super :D . Samo zanima me kako se je obneslo s čebulo. Ali pusti močen okus na ribi? Pri nas imamo rajši skoraj brez dodatkov samo olivno olje, ki ga mažem z rožmarinovo vejico.

lp.
PeterV
Admiral
Prispevkov: 685
Pridružen: So Nov 14, 2009 08:56

OdgovorNapisal/-a PeterV » Po Nov 24, 2014 08:39

Čebula ne pusti nobenega močnega okusa, nasprotno! Lahko jo daš brez skrbi, tudi če bodo jedli otroci.
klemn
Admiral
Prispevkov: 1220
Pridružen: Sr Nov 25, 2009 08:10

OdgovorNapisal/-a klemn » Po Nov 24, 2014 08:45

Uporabniški avatar
navigator
Viceadmiral
Prispevkov: 445
Pridružen: To Maj 05, 2009 13:12
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a navigator » Po Nov 24, 2014 13:03

Mogoče samo ideja.. ponavadi so orade najokusnejše kot je splošno mnenje pač na gradele..zadnje čase pa so mi lačni okoli mene bolj hvaležni za orado na ponvici.
Z ostrim nožem ribo zarežem križno po obeh straneh, da nastane sloj kock, med zareze vtrem sol in nekaj malenkosti popra... pustim kakih 10 min in jo položim v razgreto olje v ponvici, okoli tri minute na vsako stran, olja pa naj ne bo preveč.. riba je zunaj zapečena, meso pri kosti pa še vedno
sočno in okusno...pripravim jo lahko zelo hitro in s tem sem navdušil nad ribami še otroke, ki pred tem ribe iz gradel niso niti povohali...poskusite.
MORJE, ŠIROKA CESTA..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov