Kako še pripraviti orado?
Moderatorji: moderator2, moderator
Kako še pripraviti orado?
Pozdravljeni ljubitelji dobre hrane!
Kupil sem par orad, tam okoli 40 dag, da jih bom jutri pripravil za kosilo. Namen sem imel, da jih spečem zunaj na gradeli. To obvladam najboljše, pa tudi vsi domači imamo radi. Razmišljam pa, da bi jih pripravil še na kak drug način.
Ima kdo kakšno idejo in bi jo bil pripravljen napisat?
Tisto v pečici na krompirju poznam.
Hvaležen bom za kak zanimiv predlog in že vnaprej hvala!
Kupil sem par orad, tam okoli 40 dag, da jih bom jutri pripravil za kosilo. Namen sem imel, da jih spečem zunaj na gradeli. To obvladam najboljše, pa tudi vsi domači imamo radi. Razmišljam pa, da bi jih pripravil še na kak drug način.
Ima kdo kakšno idejo in bi jo bil pripravljen napisat?
Tisto v pečici na krompirju poznam.
Hvaležen bom za kak zanimiv predlog in že vnaprej hvala!
Živio PeterV. Tu ti dajam en link je sicer v Italianščini.
http://www.giallozafferano.it/ricerca-ricette/orata/
lp.
http://www.giallozafferano.it/ricerca-ricette/orata/
lp.
Nazadnje spremenil sova, dne So Nov 22, 2014 16:16, skupaj popravljeno 1 krat.
PeterV napisal/-a:Ja, kot vse kaže, grejo na gradelo!
pravilno, pa malo olivca pokapat gor preden jo poješ in dober tek ne pozabit potem še kozarček winca
Nazadnje spremenil alesjo, dne Ne Nov 23, 2014 09:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Vseeno sem se odločil za recept Orata all isolana, na linku, ki ga je poslal sova.
http://www.cookaround.com/video-ricette ... ll-isolana
Ravnokar sem jih filetiral. Bom sporočil, kako bo izpadlo.
http://www.cookaround.com/video-ricette ... ll-isolana
Ravnokar sem jih filetiral. Bom sporočil, kako bo izpadlo.
PeterV napisal/-a:Vseeno sem se odločil za recept Orata all isolana, na linku, ki ga je poslal sova.
http://www.cookaround.com/video-ricette ... ll-isolana
Ravnokar sem jih filetiral. Bom sporočil, kako bo izpadlo.
pa še kakšno fotko prilika če bo volja
Sova, hvala za tisti link. Bilo je odlično. Fotografije nimam, je pa bilo zelo podobno tistim na linku. Edino moj "pleh" je bil malo večji, saj so šli nanj fileti šestih orad.
Res je bilo dobro! Kombinacija krompirja, čebule in paradižnika, odlična! Nobenih začimb, samo sol. Pa seveda tapravo, domače olivno olje.
Pa seveda dobro vince zraven!
Bom še ponovil, sigurno.
Res je bilo dobro! Kombinacija krompirja, čebule in paradižnika, odlična! Nobenih začimb, samo sol. Pa seveda tapravo, domače olivno olje.
Pa seveda dobro vince zraven!
Bom še ponovil, sigurno.
Mogoče samo ideja.. ponavadi so orade najokusnejše kot je splošno mnenje pač na gradele..zadnje čase pa so mi lačni okoli mene bolj hvaležni za orado na ponvici.
Z ostrim nožem ribo zarežem križno po obeh straneh, da nastane sloj kock, med zareze vtrem sol in nekaj malenkosti popra... pustim kakih 10 min in jo položim v razgreto olje v ponvici, okoli tri minute na vsako stran, olja pa naj ne bo preveč.. riba je zunaj zapečena, meso pri kosti pa še vedno
sočno in okusno...pripravim jo lahko zelo hitro in s tem sem navdušil nad ribami še otroke, ki pred tem ribe iz gradel niso niti povohali...poskusite.
Z ostrim nožem ribo zarežem križno po obeh straneh, da nastane sloj kock, med zareze vtrem sol in nekaj malenkosti popra... pustim kakih 10 min in jo položim v razgreto olje v ponvici, okoli tri minute na vsako stran, olja pa naj ne bo preveč.. riba je zunaj zapečena, meso pri kosti pa še vedno
sočno in okusno...pripravim jo lahko zelo hitro in s tem sem navdušil nad ribami še otroke, ki pred tem ribe iz gradel niso niti povohali...poskusite.
MORJE, ŠIROKA CESTA..
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov