Stran 1 od 1

Pozna kdo?

Objavljeno: Ne Feb 15, 2015 20:39
Napisal/-a navigator
Ali mogoče pozna kdo rastlino, ki rase na obali morja, med skalami, ima podobne listke kot je rožmarin le bolj mesnate...menda da je rastlina užitna in okusna. Ne vem kako se imenuje in kako se lahko uporabno dene na krožnik.

Objavljeno: Ne Feb 15, 2015 20:48
Napisal/-a MareC
Šćulac ali motar je super za solato :)

http://www.jutarnji.hr/template/article ... ?id=181829

Objavljeno: Ne Feb 15, 2015 20:51
Napisal/-a navigator
Aha... se pravi zadeva je užitna presna... malo se mi je dozdevalo da sem nekje v rubriki kulinarike že zasledil nekaj o tem a sem vse prebrkal, pa nisem našel... ali ima rastlina še kako drugo ime?

Objavljeno: Ne Feb 15, 2015 20:52
Napisal/-a MareC
navigator napisal/-a:Aha... se pravi zadeva je užitna presna... malo se mi je dozdevalo da sem nekje v rubriki kulinarike že zasledil nekaj o tem a sem vse prebrkal, pa nisem našel... ali ima rastlina še kako drugo ime?


Motar se tudi imenuje nekje po Dalmaciji
Gor je link

http://www.jutarnji.hr/template/article ... ?id=181829

Objavljeno: Ne Feb 15, 2015 20:53
Napisal/-a navigator
Super...hvala MareC

Objavljeno: Ne Feb 15, 2015 22:47
Napisal/-a alesjo
Slika
Slika
Slika
Slika
:D motar je dober tako presen kot kuhan.

Objavljeno: Po Feb 16, 2015 11:05
Napisal/-a Bavarko
kakšen pa je okus?

Objavljeno: Po Feb 16, 2015 12:30
Napisal/-a alesjo
Bavarko napisal/-a:kakšen pa je okus?

Osvežilen, malo slankast, spominja na limeto.

Objavljeno: Po Feb 16, 2015 16:00
Napisal/-a navigator
Še eno vprašanje imam, a je ta Motar uporaben vse leto ali je bolj sezonska zelenjava, in ali je okus pogojen z letnim časom..

Objavljeno: Po Feb 16, 2015 20:18
Napisal/-a alesjo
navigator napisal/-a:Še eno vprašanje imam, a je ta Motar uporaben vse leto ali je bolj sezonska zelenjava, in ali je okus pogojen z letnim časom..

Motar je uporaben čez vse leto je pa najboljši pred cvetenjem, nabiramo ga enako kot šparglje, kar se krhko odlomi je vse dobro 8)

Objavljeno: Če Mar 05, 2015 10:04
Napisal/-a peterv6i
motar tudi ulagajo v kis..

Objavljeno: Pe Mar 06, 2015 21:50
Napisal/-a jest
Ulagamo,pečemo,kuhamo in kot priloga....
Morjeplovci z rute ga poznajo popečenega z domačo slanino :wink:

Objavljeno: Po Mar 09, 2015 18:08
Napisal/-a velikimedo
Smo ga na ruti prvič jedli s slanino pa je blo odlično, seveda pa je odvisno tudi od kuharja (mi smo imeli glavnega kuharja iz marine kulinarika) in sploh ni bilo dvoma al bi poskusli al ne...