Žar plošča

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

PeterV
Admiral
Prispevkov: 685
Pridružen: So Nov 14, 2009 08:56

Žar plošča

OdgovorNapisal/-a PeterV » Po Jul 13, 2015 15:47

Zanima me, kako, tisti ki jo seveda uporabljate, očistite žar ploščo, oz. jo pripravite za naslednjo uporabo. Jaz včasih kaj spečem tudi na njej, mi je pa tečno potem to čiščenje.
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Jul 13, 2015 16:10

jaz imam plinski žar in ploščo očistim s špohtlom in kar postrgam, vržem v morje.
potem še par kapljic olja pa malo prikurim in obrišem s papirnato brisačo. to pa vržem med smeti.
PeterV
Admiral
Prispevkov: 685
Pridružen: So Nov 14, 2009 08:56

OdgovorNapisal/-a PeterV » Po Jul 13, 2015 16:18

Ja, nekaj podobnega sem tudi slišal od nekoga, ki pa je rekel, da še ko je plošča vroča vlije malo vode, da potem lažje pošpahtla.
Bom danes probal, ker imam namen nekaj spečt.
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Prispevkov: 1693
Pridružen: Ne Jun 08, 2008 11:39
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Po Jul 13, 2015 16:50

Ne vode, mi damo radensko in se sam očisti do nule! ampak mora bit petanjski vrelec
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
ludwe
Kapitan
Prispevkov: 202
Pridružen: Sr Mar 03, 2010 16:23
Kraj: Cerknica

OdgovorNapisal/-a ludwe » Po Jul 13, 2015 17:44

Tako je radenska je zakon.segreješ plato kolikor gre in polijes ,popivnas z papirnato brisačo odpreš pivo in si končal.
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Prispevkov: 1693
Pridružen: Ne Jun 08, 2008 11:39
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Po Jul 13, 2015 17:56

ludwe napisal/-a:Tako je radenska je zakon.segreješ plato kolikor gre in polijes ,popivnas z papirnato brisačo odpreš pivo in si končal.


Kako pa pivo uporabiš pri čiščenju, ker jaz ko imam radensko v roki vedno uporabim špriCAR!
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011

POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Prispevkov: 653
Pridružen: Po Dec 14, 2009 15:53
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Po Jul 13, 2015 18:37

Zar plosco vedno cistim zelo vroco (razrecim) mesanico kisa in vode postrgam s spohtlom ter pobrisem s papirnato brisaco.

Frik
Frajtonerca je prava stvar...
ludwe
Kapitan
Prispevkov: 202
Pridružen: Sr Mar 03, 2010 16:23
Kraj: Cerknica

OdgovorNapisal/-a ludwe » Po Jul 13, 2015 19:51

DR.E napisal/-a:
ludwe napisal/-a:Tako je radenska je zakon.segreješ plato kolikor gre in polijes ,popivnas z papirnato brisačo odpreš pivo in si končal.


Kako pa pivo uporabiš pri čiščenju, ker jaz ko imam radensko v roki vedno uporabim špriCAR!


Špicar pivo nima veze.Drgač z pivom gasim žejo najbrž bi šlo tud z špricerjem :)
PeterV
Admiral
Prispevkov: 685
Pridružen: So Nov 14, 2009 08:56

OdgovorNapisal/-a PeterV » Po Jul 13, 2015 23:01

Hvala za vse nasvete! Bom probal to z radensko.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Jul 14, 2015 01:50

Jaz ploščo samo še enkrat pogrejem, jo očistim z lopatico, ter obrišem z mokro krpo.
boni
Kapitan
Prispevkov: 190
Pridružen: To Jun 07, 2011 22:25

OdgovorNapisal/-a boni » Sr Jul 15, 2015 07:38

Moalo s sodo bikarbono pošpricaš in je kot nova.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti