Jegulja v pečici (Vonitsa, Amvraški zaliv-Amvrakikos kolpos)

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator, moderator2

Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral
Prispevkov: 1034
Pridružen: Po Dec 05, 2011 13:43

Jegulja v pečici (Vonitsa, Amvraški zaliv-Amvrakikos kolpos)

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Ne Avg 23, 2015 18:24

Posteljica je iz tenko narezanega krompirja, tenko narezane čebule in lističev česna, rožmarina, olivca, popra, soli in suhega belega vina.

Slika

Potem so šle za eno uro v pečico, na ne premočan ogenj, spat jegulje:

Slika

In čez uro:

Slika
Nazadnje spremenil od kapitana zena, dne Ne Avg 23, 2015 22:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral
Prispevkov: 5368
Pridružen: Po Apr 02, 2007 09:52

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Avg 23, 2015 19:10

Zgleda okusno OKŽ :wink: . Všeč mi je, ker uporabljaš samo naravne začimbe, nobene kemije, vegete in podobne svinjarije.
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral
Prispevkov: 1034
Pridružen: Po Dec 05, 2011 13:43

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Ne Avg 23, 2015 21:22

H2O, mislim, da je uporaba "kemije" že nekaj časa preživeta. Nasploh!

Še na žaru -pekač je bil le odlagališče):

[url=http://www.Slikomat.com/slika/589[1677.htm]Slika[/url]



Ker so bile "moje" jegulje le del pojedine, ki se običajno razvije, ko so Italijani (jesenski) naokrog, je bila miza videti takolele:

Slika

5 kg jegulj smo pojedli (nekaj je ostankov za jutrišnje kosilo). 5 bark, sedem ljudi..
PeterV
Admiral
Prispevkov: 683
Pridružen: So Nov 14, 2009 09:56

OdgovorNapisal/-a PeterV » Ne Avg 23, 2015 21:54

Dobro zgleda. Sigurno je bilo tudi okusno. Verjetno tudi malo pokapljano z olivnim oljem ali?
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral
Prispevkov: 1034
Pridružen: Po Dec 05, 2011 13:43

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Ne Avg 23, 2015 22:10

PeterV napisal/-a:Dobro zgleda. Sigurno je bilo tudi okusno. Verjetno tudi malo pokapljano z olivnim oljem ali?


Ja, pokapljano med kuho a ne preveč. Jegulja je že sama po sebi lepo mastna.

Bilo je fino!

V Amvraškem zalivu so poleg jegulj odlične tudi kozice (Garides).
Preden odplujem proti severu (kar bo žal zelo kmalu) si jih še enkrat privoščim.
Zdajle se začenja sezona.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta