Stran 1 od 1

Jegulja v pečici (Vonitsa, Amvraški zaliv-Amvrakikos kolpos)

Objavljeno: Ne Avg 23, 2015 18:24
Napisal/-a od kapitana zena
Posteljica je iz tenko narezanega krompirja, tenko narezane čebule in lističev česna, rožmarina, olivca, popra, soli in suhega belega vina.

Slika

Potem so šle za eno uro v pečico, na ne premočan ogenj, spat jegulje:

Slika

In čez uro:

Slika

Objavljeno: Ne Avg 23, 2015 19:10
Napisal/-a H2O
Zgleda okusno OKŽ :wink: . Všeč mi je, ker uporabljaš samo naravne začimbe, nobene kemije, vegete in podobne svinjarije.

Objavljeno: Ne Avg 23, 2015 21:22
Napisal/-a od kapitana zena
H2O, mislim, da je uporaba "kemije" že nekaj časa preživeta. Nasploh!

Še na žaru -pekač je bil le odlagališče):

[url=http://www.Slikomat.com/slika/589[1677.htm]Slika[/url]



Ker so bile "moje" jegulje le del pojedine, ki se običajno razvije, ko so Italijani (jesenski) naokrog, je bila miza videti takolele:

Slika

5 kg jegulj smo pojedli (nekaj je ostankov za jutrišnje kosilo). 5 bark, sedem ljudi..

Objavljeno: Ne Avg 23, 2015 21:54
Napisal/-a PeterV
Dobro zgleda. Sigurno je bilo tudi okusno. Verjetno tudi malo pokapljano z olivnim oljem ali?

Objavljeno: Ne Avg 23, 2015 22:10
Napisal/-a od kapitana zena
PeterV napisal/-a:Dobro zgleda. Sigurno je bilo tudi okusno. Verjetno tudi malo pokapljano z olivnim oljem ali?


Ja, pokapljano med kuho a ne preveč. Jegulja je že sama po sebi lepo mastna.

Bilo je fino!

V Amvraškem zalivu so poleg jegulj odlične tudi kozice (Garides).
Preden odplujem proti severu (kar bo žal zelo kmalu) si jih še enkrat privoščim.
Zdajle se začenja sezona.