Posteljica je iz tenko narezanega krompirja, tenko narezane čebule in lističev česna, rožmarina, olivca, popra, soli in suhega belega vina.
Potem so šle za eno uro v pečico, na ne premočan ogenj, spat jegulje:
In čez uro:
Jegulja v pečici (Vonitsa, Amvraški zaliv-Amvrakikos kolpos)
Moderatorji: moderator2, moderator
- od kapitana zena
- Admiral
- Prispevkov: 1091
- Pridružen: Po Dec 05, 2011 12:43
Jegulja v pečici (Vonitsa, Amvraški zaliv-Amvrakikos kolpos)
Nazadnje spremenil od kapitana zena, dne Ne Avg 23, 2015 22:04, skupaj popravljeno 1 krat.
- od kapitana zena
- Admiral
- Prispevkov: 1091
- Pridružen: Po Dec 05, 2011 12:43
H2O, mislim, da je uporaba "kemije" že nekaj časa preživeta. Nasploh!
Še na žaru -pekač je bil le odlagališče):
[url=http://www.Slikomat.com/slika/589[1677.htm][/url]
Ker so bile "moje" jegulje le del pojedine, ki se običajno razvije, ko so Italijani (jesenski) naokrog, je bila miza videti takolele:
5 kg jegulj smo pojedli (nekaj je ostankov za jutrišnje kosilo). 5 bark, sedem ljudi..
Še na žaru -pekač je bil le odlagališče):
[url=http://www.Slikomat.com/slika/589[1677.htm][/url]
Ker so bile "moje" jegulje le del pojedine, ki se običajno razvije, ko so Italijani (jesenski) naokrog, je bila miza videti takolele:
5 kg jegulj smo pojedli (nekaj je ostankov za jutrišnje kosilo). 5 bark, sedem ljudi..
- od kapitana zena
- Admiral
- Prispevkov: 1091
- Pridružen: Po Dec 05, 2011 12:43
PeterV napisal/-a:Dobro zgleda. Sigurno je bilo tudi okusno. Verjetno tudi malo pokapljano z olivnim oljem ali?
Ja, pokapljano med kuho a ne preveč. Jegulja je že sama po sebi lepo mastna.
Bilo je fino!
V Amvraškem zalivu so poleg jegulj odlične tudi kozice (Garides).
Preden odplujem proti severu (kar bo žal zelo kmalu) si jih še enkrat privoščim.
Zdajle se začenja sezona.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti