Pohan ligenj

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator, moderator2

Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 3501
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 13:16
Kraj: kras

Pohan ligenj

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Mar 08, 2016 21:45

:D moram objavit, ker je bilo vrhunsko 8) ravnokar sva z mornarko guštirala 8) :lol: .


Velik ligenj, cca 80dkg, sem razrezal na zrezke in povaljal v fini moki, zatem v dva jajca z česnom, malo olivnega olja, čisto malo soli, poper in malo origana, potem pa še v drobtine in preden sem zrezke paniral sem jih narahlo porezal na kvadratke.

Slika
Slika
Slika
Slika
Panirano ocvrem :D :D
in na krožnik, odlično paše pomaranča stisnjena po zrezku, zraven pa malo tatarske omakce 8) :D

Slika
Slika

Nevem kaj naj še rečem, meni je bilo vrhunsko in mehek je bil naš pravi jadranski ligenj, na nešteto načinov sem jih že jedel, ampak tako pa še ne, potem pa še glažek malvazije :wink: 8) :D in počutim se kot............bog morja :lol: :D
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral
Prispevkov: 595
Pridružen: Po Feb 23, 2009 23:10

OdgovorNapisal/-a vili » To Mar 08, 2016 22:12

Odlično

To pa moram probat .

:P :P
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 3501
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 13:16
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Mar 08, 2016 22:18

vili napisal/-a:Odlično

To pa moram probat .

:P :P

Kar napravi tako, ne bo ti žal, :D kot ni meni :D
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Prispevkov: 3649
Pridružen: Ne Nov 29, 2009 22:12
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Mar 08, 2016 23:11

Tole bomo pa probali.
Odlično, nisem niti še pomislil, da bi ga pohal.
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Mar 08, 2016 23:13

Fajn. Tudi sipe so super pripravi na tak način.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 3501
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 13:16
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Mar 08, 2016 23:18

Nikola T. napisal/-a:Tole bomo pa probali.
Odlično, nisem niti še pomislil, da bi ga pohal.

Iztok, tako je bil dober, da se še zdaj nisem potolažil in en glažek malvazije sem maloprej še srknil :wink: 8)
polanc
Admiral
Prispevkov: 7131
Pridružen: Če Dec 04, 2008 22:00
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Mar 08, 2016 23:19

Ti Alesio,kako boš pa tole pohal na Vektorju pod kotom 35 stopinj.A v isti pozi ,kot si kavo kuhal??
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 3501
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 13:16
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Mar 08, 2016 23:22

polanc napisal/-a:Ti Alesio,kako boš pa tole pohal na Vektorju pod kotom 35 stopinj.A v isti pozi ,kot si kavo kuhal??


:lol: :lol: :lol: tudi, lahko, seveda, če bomo meli lignje 8) :lol: :lol:
polanc
Admiral
Prispevkov: 7131
Pridružen: Če Dec 04, 2008 22:00
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Mar 08, 2016 23:24

Ja sej vse drugo že imamo,lignja boš ba nacopral. :lol:
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 3501
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 13:16
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Mar 08, 2016 23:27

polanc napisal/-a:Ja sej vse drugo že imamo,lignja boš ba nacopral. :lol:

8) YESSS :lol:
aleks09
Admiral
Prispevkov: 946
Pridružen: Po Jul 12, 2010 20:15
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » To Mar 08, 2016 23:27

Za tako "marendo" se pa ja splača mal potrpet zasidran v varnem zalivu in ne ga sam žgat z vetrom.. Bolj tekne :wink:

Alesjo ti si car.. sem te mislu že parkrat poklicat da bi šel s tabo na lignjelov a pride zmeraj neki vmes.. zdaj sem malo bolan in nočem bit še bol... če ne več letos pa upam, da jeseni.. ti pa kar kuhaj, peci, prži in pohaj... ma se mi prav res sline cedijo... :lol:
kocka
Admiral
Prispevkov: 4419
Pridružen: Sr Okt 10, 2007 20:03
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Ne Maj 01, 2016 17:07

Vceraj ujel 7 sip in jih danes paniral(ala Alesio), zraven skleda domace solate in domaca tatarska in domač cviček. "Ma za povedat kaku dobr to je, kaku naj človk besede najde!"

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost