Zobatec na žaru

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator, moderator2

Zubonja
Desetnik
Prispevkov: 13
Pridružen: Ne Nov 12, 2017 15:08

Zobatec na žaru

OdgovorNapisal/-a Zubonja » Po Nov 13, 2017 11:57

Živjo,

zanima me kako panulaši in puškaši, ki ujamete zobatca okoli 5kg in več, tega pripravite na gradelah?
Daki

Re: Zobatec na žaru

OdgovorNapisal/-a Daki » Sr Nov 15, 2017 22:23

Riba do 3 kg ni problem. Pri večjih pa je. Da bi jo zrezal na kotlete, mi jo je škoda. Najbolj enostavno je, da jo filetiraš in jo enostavno spečeš, glavo, kost in rep pa za vrhunsko juhico. Pri zobatcu je zelo pomembno, da ga ne prepečeš, ker postane suh. Če pečeš celega, je idealno, da jo odstaviš tisti trenutek, ko se kosti ločijo od mesa. Jaz ga odstavim že takrat, ko je pri kosti še malenkost rožnat in ga pokrijem v alu folijo, da se do konca skuha. Na ta račun žrtvuješ hrustljavo skorjico, meso je pa božanski. Vrhunska riba pri kateri se res splača potruditi.
NOVI FOSIL
Admiral
Prispevkov: 2555
Pridružen: To Jan 05, 2016 21:50
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

Re: Zobatec na žaru

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Če Nov 16, 2017 02:09

Zubonja napisal/-a:Živjo,

zanima me kako panulaši in puškaši, ki ujamete zobatca okoli 5kg in več, tega pripravite na gradelah?


:D
Zubonja, dobrodošel na forumu :!:

Na gradelah nikakor. Velike zobatce pečem v pečici.

Ps.Izbral si nick name, katerega sem jaz uporabljal na Ribičih slovenije :wink:
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 3501
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 13:16
Kraj: kras

Re: Zobatec na žaru

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Nov 16, 2017 10:09

Kot je rekel Daki, ribe do 3, max 4 kg se da še lepo spečt na žaru, večje pa v pečici ali še bolje v krušni peči. Jaz sem enkrat pekel brancina 5+ kg v krušni peči in v 45 min je bil odlično pečen, lepa hrustljava koža in sočno meso 8)
klemn
Admiral
Prispevkov: 1220
Pridružen: Sr Nov 25, 2009 09:10

Re: Zobatec na žaru

OdgovorNapisal/-a klemn » Če Nov 16, 2017 11:13

Spečt ni problem, bl zajeban ga je dobitSlika
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 3501
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 13:16
Kraj: kras

Re: Zobatec na žaru

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Nov 16, 2017 13:06

klemn napisal/-a:Spečt ni problem, bl zajeban ga je dobitSlika

A je tako, naj prinesejo, pa bomo pekli, ni važno kako samo da bo prav pečeno :wink: :lol: :lol:
klemn
Admiral
Prispevkov: 1220
Pridružen: Sr Nov 25, 2009 09:10

Re: Zobatec na žaru

OdgovorNapisal/-a klemn » Če Nov 16, 2017 13:36

alesjo napisal/-a:
klemn napisal/-a:Spečt ni problem, bl zajeban ga je dobitSlika

A je tako, naj prinesejo, pa bomo pekli, ni važno kako samo da bo prav pečeno :wink: :lol: :lol:


Točno, ne delite si problemou kako spečt, sam prneste pa vas odrešimo muk :mrgreen:
Zubonja
Desetnik
Prispevkov: 13
Pridružen: Ne Nov 12, 2017 15:08

Re: Zobatec na žaru

OdgovorNapisal/-a Zubonja » Če Nov 16, 2017 14:37

NOVI FOSIL napisal/-a:
Zubonja napisal/-a:Živjo,

zanima me kako panulaši in puškaši, ki ujamete zobatca okoli 5kg in več, tega pripravite na gradelah?


:D
Zubonja, dobrodošel na forumu :!:

Na gradelah nikakor. Velike zobatce pečem v pečici.

Ps.Izbral si nick name, katerega sem jaz uporabljal na Ribičih slovenije :wink:


Pardon za nick, tega foruma nikoli nisem obiskoval, zato za "krajo" nisem mogel vedeti :wink:

Kaj pa vrtljivi sistem za peko ribe, kot npr za odojka kdo uporablja? Na ta način lahko spečeš praktično vsako ribo velikanko... https://www.youtube.com/watch?v=kxaRRu-78qY

Hvala vsem za odgovore!
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 3501
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 13:16
Kraj: kras

Re: Zobatec na žaru

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Nov 16, 2017 15:46

Mislim da ta način ni preveč dober, ker se bo velika riba prej posušila kot spekla, namreč iz ribjega mesa zelo hitro odtečejo sokovi, voda, kot iz mesa. Jaz bi raje v pekaču, pečica ali kot sem že omenil, najbolje krušna peč.b l.p. alesjo
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Prispevkov: 3569
Pridružen: Po Avg 20, 2012 16:41
Kraj: LJ.Vižmarje

Re: Zobatec na žaru

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » So Nov 18, 2017 22:34

Luštn je brat tole, Klemen si in boš-faca-Alezijeve dobrote sem že probal, tu nema trtemret, Dakijeve še ne, ampak zna bit nevaren.Tole kar berem od njega bi znalo bit dobro.Nisem kuhar, ampak po branju, diši po dobrem :wink:
mašinfirer
Daki

Re: Zobatec na žaru

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Nov 27, 2017 10:10

habibi Vll napisal/-a:Dakijeve še ne, ampak zna bit nevaren.Tole kar berem od njega bi znalo bit dobro.Nisem kuhar, ampak po branju, diši po dobrem :wink:


Ja nič. Če bosta avgusta kje okoli Raba, se oglasita na kosilu. Upam, da imata rada morsko, ker jaz na morju drugega ne pripravljam :)
NOVI FOSIL
Admiral
Prispevkov: 2555
Pridružen: To Jan 05, 2016 21:50
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

Re: Zobatec na žaru

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Po Nov 27, 2017 12:21

habibi Vll napisal/-a:Luštn je brat tole, Klemen si in boš-faca-Alezijeve dobrote sem že probal, tu nema trtemret, Dakijeve še ne, ampak zna bit nevaren.Tole kar berem od njega bi znalo bit dobro.Nisem kuhar, ampak po branju, diši po dobrem :wink:

:D
Brez dvoma Daki je profesionalec.
Če boš za to te bom vzel sabo na kako srečanje v Mengšu, pa boš se sam prepričal o kulinaričnih mojstrovinah. :wink:
Daki

Re: Zobatec na žaru

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Nov 27, 2017 23:19

No, sedaj mi je pa nerodno :oops:
Je pa res, da sem se odločal med dvema poklicema (kuhar ali mehanik). Odločil sem se za drugega, kuhanje je pa moj največji hobi poleg ribolova, ki jih uspešno združujem.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost