kapesante

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

Slootack
Viceadmiral
Prispevkov: 545
Pridružen: Pe Avg 21, 2009 14:02
Kraj: Kras/ Trst
Kontakt:

kapesante

OdgovorNapisal/-a Slootack » Pe Avg 21, 2009 21:24

kapesante ala Slootack :P

najprej očisti zunanjost školjke. potem odpri školjko in prereži mišico, ki je bele barve in drobovje (rdeče barve). drobovje in mišica sta neužitni.
meso (roza barve) se lahko pripravi v ponvi ali posodi. namesto posode pa lahko uporabiš kar samo lupino ->
v globok del lupine daj meso, paradižnikovo mezgo, peteršilj, rožmarin, sol, poper po želji in sir, ki se stopi na toploti. omenjeno postavi nad zmeren ogenj cca 10min. pred serviranjem dodaj limono

dober tek
--------------------------------------------------------------------

nekaj o nabiranju
kapesanta naj bo min. 10cm premera// manj je kaznivo. kapesanta je odprta le podnevi v obliki črke 'C'. živi v pesku in mivki. v senci se školjka zapre, torej previdno med potapljanjem, da je ne zapreš z lastno senco. tehnika nabiranja je podobna nabiranju gob/ špragljev -> ko je oko strenirano, jo izslediš že iz globine 20m. velik 'punt' je v okolici Zadra.
Nel CU, nel CU... nel cuore melo sento!
Il dollaro se cala, poi s'incazza e va in aumento. Ma a me che me ne frega, tanto intanto i soldi non ce l'ho!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov