Sestavine:
- lignji/ sipe
- narezan peteršilj, narezan česen, koščki paradižnika, sol, poper in koščke gorgonzole ali sira, ki se topi na toploti (ala mozarella ipd.)
Priprava:
- najprej kalamar/ sipo očisti. potegni glavo in kosti iz trupa. vedi: samo sipa ima trdo kost. kalamar ima le mehke kosti, ki jih moraš prav tako odstraniti. v glavi so samo lovke užitne, torej odreži lovke vse drugo zavrži. potem iz trupa izperi črnilo z veliko vode.
- lovke nareži na drobne koščke
- potem trup napolni z omenjenimi sestavinami in koščki lovk, ki si jih prej narezal. sestavine doziraj enakomerno
- potem trup zapri z zobotrebcom z dvojnim vbodom tako -> http://www.shrani.si/f/3B/Ln/1aE1jFAZ/slika.png
Kuhaj 8 - 10 min na olju in srednjem ognju. preveri s pokušanjem ali prebadanjem trupa. če bo premalo kuhano bo surovo.. če bo preveč kuhano bo 'gumijasto'. v prilogi postreži limono, kruh, paradižnikovo omako in belo vino.
bon apetit
polnjeni lignji/ sipe
Moderatorji: moderator2, moderator
POLNJENI LIGNJI
Super....
dodal bi samo eno malenkost.
Pri lignjih lahko pustite kost v lignju.
Tako se ligenj med kuhanjem oz. pečenjem ne bo toliko skrčil.
Kost se izvleče nato na krožniku.
Dober tek.
l.p. ERvin
dodal bi samo eno malenkost.
Pri lignjih lahko pustite kost v lignju.
Tako se ligenj med kuhanjem oz. pečenjem ne bo toliko skrčil.
Kost se izvleče nato na krožniku.
Dober tek.
l.p. ERvin
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta