Sestavine (4 porcije):
0,5 kg lignjev
6 krompirjev
1 paradižnik
strok česna
rožmarin
1/2 limone
sol, poper
olivno olje, belo vino
Priprava:
Najprej sesekljaj peteršilj in česen. Potem olupi krompir, limono in paradižnik. Krompirje in paradižnik nareži na kocke maks. 1 x 1 cm. Limono nareži na kolobarje. Lignji naj bodo očiščeni in prav tako narezani na kolobarje. Pečico segrej na 180°C.
V ustrezno posodo položi lignje in krompir. Dodaj omenjene začimbe.
Vse skupaj položi v pečico. Kuha naj se 45 min pri 180°C.
Pred koncem kuhanja dodaj še belo vino in olivno olje. Ponovno premešaj.
Serviraj s kruhom, limono in belim vinom.
-> Med kuho premešaj vsakih 10min. Krompirja ni potrebno dodatno kuhati. Med kuho, naj bodo lignji pod krompirjem. V nasprotnem primeru dobo lignji preveč zapečeni in suhi.
Dober tek. tres bien
lignji s krompirjem
Moderatorji: moderator2, moderator
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov