NORMATIV Z A : Borovničeva strjenka ŠTEVILO PORCIJ: 14
Naziv blaga Merska enota količina Cena/ kg Cena
Navadni jogurt l 0,5 2,30 1,15
Sladka smetana L 0,5 2,35 1,175
Želetina Kg 0,03
Sladkor v prahu Kg 0,15 3,10 0,465
Vanilij sladkor Kom. 2 0,12 0,24
Borovnice Kg 0,20 8,11 1,622
Prozorna folija
Skupaj: 4,652
Kratek opis postopka za pripravo jedi
Sladko smetano stepemo, borovnice zmiksamo, želetino namočimo in vse sestavine zmešamo.
Nato jih prelijemo v model prekrit s folijo in ohladimo na 4°C.
Strjenko dekorativno narežemo in izdolbemo modelčki.
NORMATIV Z A : Zeleni šparglji v čokoladi in glazirana kroglica iz hruške z meliso
ŠTEVILO PORCIJ: 14
Naziv blaga Merska enota količina Cena/ kg Cena
Vršički zelenih špargljev Kom. 28(0,3kg) 7,75 2,325
Temna čokolada Kg 0,10 9,80 0,98
Hruške Kg 0,15 1,39 0,2085
Kristalni sladkor kg 0,10 0,83 0,083
Rumeni muškat L 0,2 4,24 0,848
Melisa List 12 1,23
Lešniki
Sok limone Kg
Kom. 0,01
1(0,10kg) 16,90
0,99 0,169
0,099
Skupaj: 5,9425
Kratek opis postopka za pripravo jedi
Šparglje skuhamo, ohladimo in oblijemo s čokolado in postavimo v hladilnik da se čokolada strdi.
Iz hrušk izdolbemo 12 kroglic jih mariniramo v limoninem soku in na servirnih krožnikih prelijemo s karamelno glazuro katero smo dobili tako, da smo karamelizirali sladkor, ga zalili z vinom in vreli toliko časa da je skoraj vso vino povrelo in da je nastal gost preliv.
Dekoriramo z listi melise.
Borovničeva strjenka v sožitju zelenih špargljev v čokoladi
Moderatorji: moderator2, moderator
Borovničeva strjenka
Tole, kar je videti mora biti dobro, samo okoli želatine, je pa treba povedati da namočeno želatino, segrejemo, na štedilniku oziroma tudi mikrovalovna pečica je uporabna. Potem pa premešat ter hladiti.
Saj se ne motim kajne?
Saj se ne motim kajne?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost