Dagnje v rižoti

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

Avtobivak mama
Naddesetnik
Prispevkov: 9
Pridružen: To Okt 09, 2007 09:56
Kraj: Brezovica
Kontakt:

Dagnje v rižoti

OdgovorNapisal/-a Avtobivak mama » So Nov 10, 2007 10:49

Pozdravljeni še en recept, tokrat

dagnje v rižoti :D :D :D


Za dve osebi potrebujemo ½ kg dagenj, 200 dag riža dolgozrnatega ali basmatega, 1 mlado čebulo, 2dl belega vina, 2 srednja paradižnika, sir parmezan, sol, olivno olje, bazilika ter 2 stroka česna.
:P
V večji posodi najprej na olivnem olju prepražimo mlado čebulo, da se razpusti, nato zalijemo z belim vinom, dodamo na štiri dele narezan paradižnik ter dodamo dagnje. Posodo s pokrovko pokrijemo in dušimo, dokler se školjke ne odprejo. Ko se školjke odprejo, dodamo nasekljam česen ter riž. Posodo zopet pokrijemo in pustimo, da se rižota duši 20 minut. Poskusimo najprej, če je riž kuhan. Na koncu dodamo še nariban sir parmezan ter cele lističe bazilike. Dagnje v rižoti ponudimo tople.
Krožnik okrasimo z ostalimi listi bazilike ter zraven rižote ponudimo paradižnikovo solato z koščki mladega sira mozzarele.
:shock: :shock: :shock:

Dober tek vsem, ki boste recept preizkusili.

Slike še vedno ne znam dodati! Škoda[/img]
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Prispevkov: 8817
Pridružen: Sr Nov 22, 2006 21:34
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Nov 10, 2007 18:40

Hvala za recept, zna biti marsikomu zanimiv, čeprav meni osebno zagotovo ne, saj je govora o školjkah. :shock:

Kako pa dodaš sliko, pa si preberi na tem linku. Odpri PDF, kjer vse natančno piše. Pa pazi na velikost slike. Širina največ 550 px!!!
http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=169

LP
pale
Admiral
Prispevkov: 1902
Pridružen: Pe Okt 19, 2007 06:34
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Po Nov 12, 2007 13:35

malo opozorilo!priporočam da čebulo prepražite na sončničnem olju ,ker prenese višje temparature in je manj škodljivo kot olivno olje kadar ga prežgemo.olivno olje kadar je prežgano da grenak okus zato ga dodamo malo pred kocempraženja .to je moje mišlenje pa probajte obe varjanti .vsem pa želim dober tek .(nebi pa škodoval kakšen piknik pa da probamo še kakšno drugo varjento) aleš
Avtobivak mama
Naddesetnik
Prispevkov: 9
Pridružen: To Okt 09, 2007 09:56
Kraj: Brezovica
Kontakt:

A da bi imeli piknik?

OdgovorNapisal/-a Avtobivak mama » Če Nov 15, 2007 13:25

:D :D :D

Ni kaj, piknika se ne branimo. Ker smo skoraj sosedje potrebujemo samo malo dobre volje.

:shock: :shock: :shock: Hvala za opozorilo glede olivnega olja. Pri nas uporabljamo deviško olivno olje in nekaj kaplic vode. Mlado olivno olje nima tako izrazitega okusa in vonja. Verjetno zaradi tega čebula ni pogrenila.
Še enkrat hvala za nasvet.

Smo na linku :D :D
Avtobivak mama
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Prispevkov: 5969
Pridružen: Ne Dec 16, 2007 17:39
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Pe Dec 28, 2007 18:22

Načeloma stvar drži!

Iz prakse pa vam povem, da je potrebna pozornost ko se na temperaturi školjke odprejo, izcedijo kar nekaj morske vode, ki je slana.
Zato previdno s soljo.

Začimbe, olja, vino itd so pa stvar okusa.

Taki stvari je najlažje harmonizirat okus, ko se pripravlja za ccc 10 oseb.

LP
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Prispevkov: 600
Pridružen: To Mar 20, 2007 21:20
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » Ne Dec 30, 2007 04:28

Sam vedno na kratko skuham skoljke, nato v drugi posodi skuham rizoto in sele ko je ta skuhana dodam skoljke, kar se mi je ze zgodilo, da je bila jed preslana in skoljke prekuhane. Rizoto pa z razredceno vodo od skoljk zalivam, zato ,da ima jed res morski okus.
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov