Pozdravljeni še en recept, tokrat
dagnje v rižoti
Za dve osebi potrebujemo ½ kg dagenj, 200 dag riža dolgozrnatega ali basmatega, 1 mlado čebulo, 2dl belega vina, 2 srednja paradižnika, sir parmezan, sol, olivno olje, bazilika ter 2 stroka česna.
V večji posodi najprej na olivnem olju prepražimo mlado čebulo, da se razpusti, nato zalijemo z belim vinom, dodamo na štiri dele narezan paradižnik ter dodamo dagnje. Posodo s pokrovko pokrijemo in dušimo, dokler se školjke ne odprejo. Ko se školjke odprejo, dodamo nasekljam česen ter riž. Posodo zopet pokrijemo in pustimo, da se rižota duši 20 minut. Poskusimo najprej, če je riž kuhan. Na koncu dodamo še nariban sir parmezan ter cele lističe bazilike. Dagnje v rižoti ponudimo tople.
Krožnik okrasimo z ostalimi listi bazilike ter zraven rižote ponudimo paradižnikovo solato z koščki mladega sira mozzarele.
Dober tek vsem, ki boste recept preizkusili.
Slike še vedno ne znam dodati! Škoda[/img]
Dagnje v rižoti
Moderatorji: moderator2, moderator
-
- Naddesetnik
- Prispevkov: 9
- Pridružen: To Okt 09, 2007 09:56
- Kraj: Brezovica
- Kontakt:
Hvala za recept, zna biti marsikomu zanimiv, čeprav meni osebno zagotovo ne, saj je govora o školjkah.
Kako pa dodaš sliko, pa si preberi na tem linku. Odpri PDF, kjer vse natančno piše. Pa pazi na velikost slike. Širina največ 550 px!!!
http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=169
LP
Kako pa dodaš sliko, pa si preberi na tem linku. Odpri PDF, kjer vse natančno piše. Pa pazi na velikost slike. Širina največ 550 px!!!
http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=169
LP
malo opozorilo!priporočam da čebulo prepražite na sončničnem olju ,ker prenese višje temparature in je manj škodljivo kot olivno olje kadar ga prežgemo.olivno olje kadar je prežgano da grenak okus zato ga dodamo malo pred kocempraženja .to je moje mišlenje pa probajte obe varjanti .vsem pa želim dober tek .(nebi pa škodoval kakšen piknik pa da probamo še kakšno drugo varjento) aleš
-
- Naddesetnik
- Prispevkov: 9
- Pridružen: To Okt 09, 2007 09:56
- Kraj: Brezovica
- Kontakt:
A da bi imeli piknik?
Ni kaj, piknika se ne branimo. Ker smo skoraj sosedje potrebujemo samo malo dobre volje.
Hvala za opozorilo glede olivnega olja. Pri nas uporabljamo deviško olivno olje in nekaj kaplic vode. Mlado olivno olje nima tako izrazitega okusa in vonja. Verjetno zaradi tega čebula ni pogrenila.
Še enkrat hvala za nasvet.
Smo na linku
Avtobivak mama
Načeloma stvar drži!
Iz prakse pa vam povem, da je potrebna pozornost ko se na temperaturi školjke odprejo, izcedijo kar nekaj morske vode, ki je slana.
Zato previdno s soljo.
Začimbe, olja, vino itd so pa stvar okusa.
Taki stvari je najlažje harmonizirat okus, ko se pripravlja za ccc 10 oseb.
LP
Iz prakse pa vam povem, da je potrebna pozornost ko se na temperaturi školjke odprejo, izcedijo kar nekaj morske vode, ki je slana.
Zato previdno s soljo.
Začimbe, olja, vino itd so pa stvar okusa.
Taki stvari je najlažje harmonizirat okus, ko se pripravlja za ccc 10 oseb.
LP
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov