SESTAVINE :
2 kg dagenj ( SVEŽIH !!!!!!!!!!!!!)
2 dcl belega vina
1 dcl olivnega olja
10 strokov česna
3 žlice belih drobtin
4 žlice sesekljanega peteršilja
1/2 žlice črnega popra
ščep začimbnega posipa( ala Vegeta ) ali zelenjavna kocka
POSTOPEK :
Na ogreto olje daš najprej 1/2 žlice popra,ko zadiši dodaš drobno NAREZAN ( ne stisnjen ) česenj, malo premešaj, dodaj vino, drobtine in zač. posip-zelenjavna kocka( ni obvezno ) ter na kocu še peteršilj.Premešaj da prevre, dodaj dagnje in kuhaj dokler se ne odpro.
OPCIJA:
- po vinu lahko dodaš 1/2 narezanih pelatov ali 2 olupljena paradižnika
- namesto črnega - Kajenski poper ali mlet Čili
- namesto belega - rdeče vino
NAMIG:
- postrezi z belim kruhom, katerega se namaka v šugo
- skuhaj testenine in jih prelij s dagnjami in šugom
- postrezi z vinom, ki si ga dodal v šugo
PAŽNJA PAŽNJA :
- dagnje, ki se ne odpro OBVEZNO ZAVRZI, pri čiščenju lupine pred
kuhanjem pa ne rabiš bit picajzlat, vse ima svoj žmah
- ne soli, ker je jed sama po sebi že slana
DAGNJE NA BUZARO
Moderatorji: moderator2, moderator
DAGNJE NA BUZARO
Taurus
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov