Bučna juha z rakci in pečenim paradižnikom

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
racman
Admiral
Prispevkov: 692
Pridružen: Ne Maj 20, 2007 15:25

Bučna juha z rakci in pečenim paradižnikom

OdgovorNapisal/-a racman » Ne Feb 03, 2008 16:11

240g jedilne rumene buče, 50g čebule, 800 ml zelenjavne osnove, 70 g rakovih repkov, Oljčno olje, Sladka smetana, Muškatni orešček, Kardanom, Sol, Poper

Rezino buče olupimo, očistimo in narežemo na manjše kose, ki jih v pečici pri 180°C opečemo. Čebulo očistimo in drobno sesekljamo na ogretem olju zarumenimo dodamo popečene bučne kose, Zalijemo z zelenjavno osnovo začinimo in kuhamo še 10 minut. S paličnim mešalnikom zmiksamo . Paradižnik operemo zarežemo v kožico in opečemo v pečici. Rakove repke dodamo v juho, dodamo stepeno sladko smetano. Serviramo v primerno posodo dekoriramo s paradižnikom smetano in repki. Lahko dodamo tudi špinačno blazinico.


Slika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost