240g jedilne rumene buče, 50g čebule, 800 ml zelenjavne osnove, 70 g rakovih repkov, Oljčno olje, Sladka smetana, Muškatni orešček, Kardanom, Sol, Poper
Rezino buče olupimo, očistimo in narežemo na manjše kose, ki jih v pečici pri 180°C opečemo. Čebulo očistimo in drobno sesekljamo na ogretem olju zarumenimo dodamo popečene bučne kose, Zalijemo z zelenjavno osnovo začinimo in kuhamo še 10 minut. S paličnim mešalnikom zmiksamo . Paradižnik operemo zarežemo v kožico in opečemo v pečici. Rakove repke dodamo v juho, dodamo stepeno sladko smetano. Serviramo v primerno posodo dekoriramo s paradižnikom smetano in repki. Lahko dodamo tudi špinačno blazinico.
Bučna juha z rakci in pečenim paradižnikom
Moderatorji: moderator2, moderator
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost