Hobotnica spod peke in pa odojek iz pečice

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

blze
Admiral
Prispevkov: 941
Pridružen: Ne Maj 02, 2010 17:41
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

Hobotnica spod peke in pa odojek iz pečice

OdgovorNapisal/-a blze » Sr Maj 18, 2011 15:36

Pozdravljeni.

Ker je bil prejšni petek lep dan, smo se s kolegi odločili da nardimo hobotnico spod peke.

Za pripravo hobotnice in naptoke smo se obrnili na tale recept:

Sestavine:

• Hobotnica
• Krompir
• Česen
• Sol, poper
• Olivno olje
• Belo vino (suho)
• Peteršilj
• Sladka mleta paprika
• rožmarin
• lovorov list

Hobotnico najprej pokuhamo, cca 18 minut, tako da spusti sluz in vso odvečno vodo, ki bi bila odveč med pečenjem. Po kuhanju jo operemo v hladni vodi in odstranimo rdeč sluz in dokončno očistimo hobotonico. V tem času narežemo krompir na večje kose in ga posolimo. Pokuhano hobotnico raztegnemo na dno peke. Prekrijemo jo s prej pripravljenim krompirjem in vse skupaj zalijemo z vinom.(cca 1,5 dcl,) in olivnim oljem (cca 1,5 dcl), dodamo peteršilj, dva lovorova lista, drobno sesekljan ali pretlačen česen in malo rožmarina. Krompir premešamo, da se dodane začimbe enakomerno razporedijo. Pečemo z močno žerjavico cca 30 minut. Peko odkrijemo, po potrebi izparimo odvečno tekočino, krompir premešamo in hobotnico dvignemo in jo namestimo po krompirju, tako da se bo lepo zapekla. Konice lovk običajno pokrijemo s kromprjem, saj so konice lovk zelo tanke in se lahko zažgejo. Pokrijemo in pečemo še cca 25 minut z močno žerjavico.

Tako je zgledala pripravljena hobotnica po zgornjem receptu.
Slika

Priprava žerjavice.
Slika

Hobotnico preden gre pod peko.
Slika

Pokrivanje sača z žerjavico.
Slika

Moja malenkost in pa hobotnica pečena razrezana.
Slika

Hobotnica skupaj s krompirjem.
Slika

Hobotnica in krompir sta uspela. Edino hobotnica mislim da je bila malo preveč premehka, ker smo jo mal predolgo kuhali preden smo dali pečti. Pa krompir je bil malo premalo slan :oops:

Ampak za prvič je uspela ok in smo jo pojedli do zadnjega koščka :wink:

Tukaj pa samo še dve slikici, kaj počnem v garaži ko imam preveč časa :twisted:

Slika

Slika

Za povečavo slike, kliknite nanjo :!:

Toliko z moje strani...
mirko
Kapitan korvete
Prispevkov: 94
Pridružen: Po Jun 28, 2010 16:17

OdgovorNapisal/-a mirko » Sr Maj 18, 2011 16:46

mmmm slastno izgleda :P Tudi jaz imam namen letost tole sprobati (seveda če bom sploh ujel kakšno:). Ali se da na tak ali podoben način speči tudi sipe?
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral
Prispevkov: 6954
Pridružen: Če Apr 17, 2008 11:08

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Maj 18, 2011 17:46

Mi pa razmišljamo kje bo naslednje srečanje. Odgovor je jasen. :wink:
blze
Admiral
Prispevkov: 941
Pridružen: Ne Maj 02, 2010 17:41
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Sr Maj 18, 2011 18:30

Marchi napisal/-a:Mi pa razmišljamo kje bo naslednje srečanje. Odgovor je jasen. :wink:


:P
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral
Prispevkov: 6954
Pridružen: Če Apr 17, 2008 11:08

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Maj 18, 2011 19:05

blze
Recept je super, slikce tudi, manjka kritična masa morjeplovcev, da v živo potrdimo kvaliteto videnih specialitet. :wink: :)
blze
Admiral
Prispevkov: 941
Pridružen: Ne Maj 02, 2010 17:41
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Sr Maj 18, 2011 19:33

Sam jaz bi vam rajši naredu odojka iz pečice ali pa jagenjčka :wink:

To bolje obvladam, kot pa morske stvari.
bostjan9
Admiral
Prispevkov: 1341
Pridružen: Sr Feb 04, 2009 20:28

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Pe Jul 08, 2011 11:27

Mirko...

Siope so najboljše za črno rižoto..

b9
pale
Admiral
Prispevkov: 1902
Pridružen: Pe Okt 19, 2007 06:34
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » So Avg 18, 2012 08:23

danes na meniju
Slika
Nazadnje spremenil pale, dne Ne Sep 09, 2012 15:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Prispevkov: 2659
Pridružen: Če Maj 29, 2008 18:56
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » So Avg 18, 2012 09:53

Slika

Kje je pa odojek?? :lol:
Ure dnevi leta tečejo....
PeterV
Admiral
Prispevkov: 685
Pridružen: So Nov 14, 2009 08:56

OdgovorNapisal/-a PeterV » So Avg 18, 2012 18:50

Kar sline se mi cedijo, ko to gledam. Bravo! Doma imam tak roštilj, da odojka vrtim na štangi. Res je super.
Ampak: Ni ga čez hobotnico izpod peke in vse morsko na gradeli!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti