Pozdravljeni.
Ker je bil prejšni petek lep dan, smo se s kolegi odločili da nardimo hobotnico spod peke.
Za pripravo hobotnice in naptoke smo se obrnili na tale recept:
Sestavine:
• Hobotnica
• Krompir
• Česen
• Sol, poper
• Olivno olje
• Belo vino (suho)
• Peteršilj
• Sladka mleta paprika
• rožmarin
• lovorov list
Hobotnico najprej pokuhamo, cca 18 minut, tako da spusti sluz in vso odvečno vodo, ki bi bila odveč med pečenjem. Po kuhanju jo operemo v hladni vodi in odstranimo rdeč sluz in dokončno očistimo hobotonico. V tem času narežemo krompir na večje kose in ga posolimo. Pokuhano hobotnico raztegnemo na dno peke. Prekrijemo jo s prej pripravljenim krompirjem in vse skupaj zalijemo z vinom.(cca 1,5 dcl,) in olivnim oljem (cca 1,5 dcl), dodamo peteršilj, dva lovorova lista, drobno sesekljan ali pretlačen česen in malo rožmarina. Krompir premešamo, da se dodane začimbe enakomerno razporedijo. Pečemo z močno žerjavico cca 30 minut. Peko odkrijemo, po potrebi izparimo odvečno tekočino, krompir premešamo in hobotnico dvignemo in jo namestimo po krompirju, tako da se bo lepo zapekla. Konice lovk običajno pokrijemo s kromprjem, saj so konice lovk zelo tanke in se lahko zažgejo. Pokrijemo in pečemo še cca 25 minut z močno žerjavico.
Tako je zgledala pripravljena hobotnica po zgornjem receptu.
Priprava žerjavice.
Hobotnico preden gre pod peko.
Pokrivanje sača z žerjavico.
Moja malenkost in pa hobotnica pečena razrezana.
Hobotnica skupaj s krompirjem.
Hobotnica in krompir sta uspela. Edino hobotnica mislim da je bila malo preveč premehka, ker smo jo mal predolgo kuhali preden smo dali pečti. Pa krompir je bil malo premalo slan
Ampak za prvič je uspela ok in smo jo pojedli do zadnjega koščka
Tukaj pa samo še dve slikici, kaj počnem v garaži ko imam preveč časa
Za povečavo slike, kliknite nanjo
Toliko z moje strani...
Hobotnica spod peke in pa odojek iz pečice
Moderatorji: moderator2, moderator
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti