da razbijemo mit o tem kaj je treba vse dajat v pravi bosanski ćevap
tukaj je recept, ki sem ga komaj dobil od Harisa iz Sarajeva
Bosanski Ćevap
Način pripreme
Juneće meso od vrata izrezati na kockice veličine oko 3cm. Na ukupnu težinu mesa staviti 4% soli i dobro promješati.
Meso nasoljeno staviti u sud koji ima šupljikavo dno (radi cijeđenja) pa tako ostaviti 24 sata u frižideru.
Odstojalo meso samljeti dva puta na sitno, izmjesiti ga pa formirati čevapčiće.
Ne dodavati u smjesu ništa od začina!
Peći na žaru od drvenog uglja oko 5 do 6 minuta.
Služiti uz lepinu ili somun zagrijan sa crvenim lukom, paprikama sa žara, paradajzom...
Čevapčići
Moderatorji: moderator2, moderator
Jst tud nikol ne dam svinjine v ćevape. To je slovenski recept, pol so pa suhi kt iverka.
Mal junčje vratovine, mal reberc, če pa je še mal teletine pa tud nč hudega. Dam pa še malo čebule vmes. Pa obvezno en dan prej naredit zmes, preden jih pečeš!
Mal junčje vratovine, mal reberc, če pa je še mal teletine pa tud nč hudega. Dam pa še malo čebule vmes. Pa obvezno en dan prej naredit zmes, preden jih pečeš!
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti