Čevapčići

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Prispevkov: 3287
Pridružen: Če Mar 06, 2008 08:20
Kraj: Ljubljana... Otok

Čevapčići

OdgovorNapisal/-a MareC » So Jun 11, 2011 06:54

da razbijemo mit o tem kaj je treba vse dajat v pravi bosanski ćevap
tukaj je recept, ki sem ga komaj dobil od Harisa iz Sarajeva

Bosanski Ćevap

Način pripreme
Juneće meso od vrata izrezati na kockice veličine oko 3cm. Na ukupnu težinu mesa staviti 4% soli i dobro promješati.

Meso nasoljeno staviti u sud koji ima šupljikavo dno (radi cijeđenja) pa tako ostaviti 24 sata u frižideru.

Odstojalo meso samljeti dva puta na sitno, izmjesiti ga pa formirati čevapčiće.

Ne dodavati u smjesu ništa od začina!

Peći na žaru od drvenog uglja oko 5 do 6 minuta.
Služiti uz lepinu ili somun zagrijan sa crvenim lukom, paprikama sa žara, paradajzom...

Uporabniški avatar
cibro
Admiral
Prispevkov: 5004
Pridružen: Ne Jun 10, 2007 23:35

OdgovorNapisal/-a cibro » So Jun 11, 2011 09:07

Cool,
samo uni spski sa malo svinjetne su bolji, če pa dodaš še malo poriluka..... aaa sem že lačn na vsezgodi.
blze
Admiral
Prispevkov: 941
Pridružen: Ne Maj 02, 2010 17:41
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » So Jun 11, 2011 09:17

Ja men je kolega povedal, kateremu je povedal kolega iz beograda, ki je kuhar :)

U glavnem, daš mešano meso, 3x mleto. Dodaš 2% soli,pecilni prašek, radensko in vse to premešaš, na koncu dodaš še slanino na koščke narezano in pa sir. Ter narediš čevapčiče in hajde na žar :wink:
theuros
Kapitan
Prispevkov: 202
Pridružen: Po Avg 06, 2007 18:48

OdgovorNapisal/-a theuros » Po Jun 13, 2011 08:28

Ma kaka svinjina neki v čevapčičih :shock:

Pravi recept je od marec, po možnosti pa se junetina lahko kombinira z ovčetino!
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Prispevkov: 6703
Pridružen: So Nov 22, 2008 21:20
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Jun 13, 2011 13:24

Jst tud nikol ne dam svinjine v ćevape. To je slovenski recept, pol so pa suhi kt iverka.
Mal junčje vratovine, mal reberc, če pa je še mal teletine pa tud nč hudega. Dam pa še malo čebule vmes. Pa obvezno en dan prej naredit zmes, preden jih pečeš!
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Roman 1
Admiral
Prispevkov: 2017
Pridružen: Ne Jun 01, 2008 20:15
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » To Jun 14, 2011 17:51

Glede soli je razpon vseeno prevelik: en pravi 4%, drugi pa 2%. Kaj je zdaj prav. Vprašam, ker sem do zdaj kupoval že narejene čevape, verjamem pa, da so pravi domači boljši.
mirno morje
blze
Admiral
Prispevkov: 941
Pridružen: Ne Maj 02, 2010 17:41
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » To Jun 14, 2011 17:56

Ja če hočeš bolj slano, daj 4%.

Jaz nisem lih za slano in tudi kolegi ne in dam 2% :wink:
bostjan9
Admiral
Prispevkov: 1341
Pridružen: Sr Feb 04, 2009 20:28

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Pe Jul 08, 2011 11:24

Čevap...

Vsi so super dobri....

Moj recept:

- junetina
- ovčetina,
- sol,
- poper in
- kiver......

Vse enako kot piše Mare C, samo kiver z občutkom ...ker je zelo močan...

l.p. b9

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti