Zadnjič sem v červarju piknil ranjenega morskega goloba, desno plavut je imel scefrano nevem od koga zato sem ga tudi ustrelil, vaga je pokazala 22kg.....sedaj me zanima če pozna kdo kakšen dober recept. Sam vem samo za to da se meso namaka v mleku čez noč ter da se ga pripravi kot dunajca. Ve kdo še za kakšno drugačno verzijo?
Hvala
morski golob
Moderatorji: moderator2, moderator
rider666 tukaj imaš nekaj, mogoče ti koristi.
http://www.h2oteam.com/morska-hrana-rec ... -t503.html
http://www.h2oteam.com/morska-hrana-rec ... -t503.html
evo malo z zamudo ampak vseeno!
Goloba sem najprej zvlekel iz kože in uporabil samo "plavuti" Narezal sem jih na cca. 2cm debele zrezke in jih dal čez noč namakat v mleko. Zjutraj sem mleko zamenjal......za cca. 8kg mesa sem porabil 4litre mleka, ko sem ga dal iz mleka sem vse lepo izpral z vodo in posušil z papirnato brisačo ter zrezke vrgel na žar, predhodno sem goloba samo malo posolil. Zraven sem naredil krompir z zelenjavo izpod peke ter solato, presenetilo me je zelo okusno meso goloba, sam sem pričakoval zelo slabši okus, prvi dan preden sem goloba dal v mleko sem poskusil speči en sam kos mesa in je bilo meso zelo grenko oz. kiselo.....ko pa se je čez noč namakal v mleku je vsa ta kiselost izginila in meso je bilo res odlično. Vsekakor bom v prihodnosti ponovil zadevo!!
Goloba sem najprej zvlekel iz kože in uporabil samo "plavuti" Narezal sem jih na cca. 2cm debele zrezke in jih dal čez noč namakat v mleko. Zjutraj sem mleko zamenjal......za cca. 8kg mesa sem porabil 4litre mleka, ko sem ga dal iz mleka sem vse lepo izpral z vodo in posušil z papirnato brisačo ter zrezke vrgel na žar, predhodno sem goloba samo malo posolil. Zraven sem naredil krompir z zelenjavo izpod peke ter solato, presenetilo me je zelo okusno meso goloba, sam sem pričakoval zelo slabši okus, prvi dan preden sem goloba dal v mleko sem poskusil speči en sam kos mesa in je bilo meso zelo grenko oz. kiselo.....ko pa se je čez noč namakal v mleku je vsa ta kiselost izginila in meso je bilo res odlično. Vsekakor bom v prihodnosti ponovil zadevo!!
golob
vse ribe, ki nimajo mehorja, se seč-urin okusi v MESU.
ENAKO JE Z MORSKIM PSOM.
Če ti je še ostalo kaj mesa, ga pripravi na naslednji način:
-kos goloba skuhaj v slanici,
- kožo olupi in iz (jaz pravim demit mreže), ki jo ima namesto kosti odluđči meso. To meso samo prevrej v mleku-kakšnih 7 minut.
- meso ohladi in nareži na kocke kakšne 1 x 2 cm, dodaj sol, poper, česen, čebulo, peteršilj, malo olivnega olja, malo belega vina, čisto malo kisa in nekaj trdokuhanih jajc.
premešaj....ponudi ohlajeno....
DOBER TEK ....JAZ TEMU PRAVIM "RIBJI ESIH FLAJŠ"
p.s. Jaz bi ga tudi verjetno "poknu" , pa če bi imel plavut poškodovano al pa ne hahahaha
B9
ENAKO JE Z MORSKIM PSOM.
Če ti je še ostalo kaj mesa, ga pripravi na naslednji način:
-kos goloba skuhaj v slanici,
- kožo olupi in iz (jaz pravim demit mreže), ki jo ima namesto kosti odluđči meso. To meso samo prevrej v mleku-kakšnih 7 minut.
- meso ohladi in nareži na kocke kakšne 1 x 2 cm, dodaj sol, poper, česen, čebulo, peteršilj, malo olivnega olja, malo belega vina, čisto malo kisa in nekaj trdokuhanih jajc.
premešaj....ponudi ohlajeno....
DOBER TEK ....JAZ TEMU PRAVIM "RIBJI ESIH FLAJŠ"
p.s. Jaz bi ga tudi verjetno "poknu" , pa če bi imel plavut poškodovano al pa ne hahahaha
B9
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov