morski golob

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

rider666
Admiral
Prispevkov: 921
Pridružen: Po Jul 19, 2010 12:37

morski golob

OdgovorNapisal/-a rider666 » Sr Jun 22, 2011 19:21

Zadnjič sem v červarju piknil ranjenega morskega goloba, desno plavut je imel scefrano nevem od koga zato sem ga tudi ustrelil, vaga je pokazala 22kg.....sedaj me zanima če pozna kdo kakšen dober recept. Sam vem samo za to da se meso namaka v mleku čez noč ter da se ga pripravi kot dunajca. Ve kdo še za kakšno drugačno verzijo?

Hvala
bsc46
Admiral
Prispevkov: 736
Pridružen: To Dec 08, 2009 11:39
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a bsc46 » Sr Jun 22, 2011 23:45

Pa iz kože ga moraš dat.
Ljubitelj narave
Roman 1
Admiral
Prispevkov: 2017
Pridružen: Ne Jun 01, 2008 20:15
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Če Jun 23, 2011 14:10

22 kil....daj prinesi ga na ruto. Sicer ga ne znam pripravit, deguszirat bi ga pa zal...
mirno morje
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Prispevkov: 618
Pridružen: Po Jun 22, 2009 08:32
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » Če Jun 23, 2011 19:10

rider666 tukaj imaš nekaj, mogoče ti koristi.
http://www.h2oteam.com/morska-hrana-rec ... -t503.html
rider666
Admiral
Prispevkov: 921
Pridružen: Po Jul 19, 2010 12:37

OdgovorNapisal/-a rider666 » Če Jul 07, 2011 18:06

evo malo z zamudo ampak vseeno!

Goloba sem najprej zvlekel iz kože in uporabil samo "plavuti" Narezal sem jih na cca. 2cm debele zrezke in jih dal čez noč namakat v mleko. Zjutraj sem mleko zamenjal......za cca. 8kg mesa sem porabil 4litre mleka, ko sem ga dal iz mleka sem vse lepo izpral z vodo in posušil z papirnato brisačo ter zrezke vrgel na žar, predhodno sem goloba samo malo posolil. Zraven sem naredil krompir z zelenjavo izpod peke ter solato, presenetilo me je zelo okusno meso goloba, sam sem pričakoval zelo slabši okus, prvi dan preden sem goloba dal v mleko sem poskusil speči en sam kos mesa in je bilo meso zelo grenko oz. kiselo.....ko pa se je čez noč namakal v mleku je vsa ta kiselost izginila in meso je bilo res odlično. Vsekakor bom v prihodnosti ponovil zadevo!!
Slika
bostjan9
Admiral
Prispevkov: 1341
Pridružen: Sr Feb 04, 2009 20:28

golob

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » So Jul 16, 2011 15:05

vse ribe, ki nimajo mehorja, se seč-urin okusi v MESU.
ENAKO JE Z MORSKIM PSOM.

Če ti je še ostalo kaj mesa, ga pripravi na naslednji način:

-kos goloba skuhaj v slanici,
- kožo olupi in iz (jaz pravim demit mreže), ki jo ima namesto kosti odluđči meso. To meso samo prevrej v mleku-kakšnih 7 minut.

- meso ohladi in nareži na kocke kakšne 1 x 2 cm, dodaj sol, poper, česen, čebulo, peteršilj, malo olivnega olja, malo belega vina, čisto malo kisa in nekaj trdokuhanih jajc.

premešaj....ponudi ohlajeno....

DOBER TEK ....JAZ TEMU PRAVIM "RIBJI ESIH FLAJŠ"

p.s. Jaz bi ga tudi verjetno "poknu" , pa če bi imel plavut poškodovano al pa ne hahahaha


B9

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov