Imam kilskega zobatca in potrebujem kak dober nasvet kako ga pripravit.
Običajno ribe pečem na litoželezni plošči cele, vendar manjše (do pol kile), tu pa se bojim, če se bo dobro prepekel.
Kako pripraviti zobatca?
Moderatorji: moderator2, moderator
Kako pripraviti zobatca?
mirno morje
Jaz takole:
- protfan namažeš z olivnim oljem in maslom(!)
- na prvo plast položiš na kolobarje rezan por ali mlado čebulo
- druga plast pride na kolobarje rezan krompir pomešan s korenjem
- ribo dobro nasoliš, malo napopraš, naoljiš z olivnim oljem, dodaš česen, ne sesekljan!
- stroke česna dodaš tudi med krompir
- doliješ glažek belega vina
pečeš 45 min na 160 in še 15min na 180-200, na koncu zgornja rešetka (na koncu lahko na ribo dodaš še košček masla)
Postrežeš z belim suhim ali polsuhim vinom, recimo Malvazijo, ohlajeno na 8-12°.
Lahko spustiš maslo ampak, je kombinacija z olivnim oljem pri tovrstni peki, fenomenalna.
Dober tek!
- protfan namažeš z olivnim oljem in maslom(!)
- na prvo plast položiš na kolobarje rezan por ali mlado čebulo
- druga plast pride na kolobarje rezan krompir pomešan s korenjem
- ribo dobro nasoliš, malo napopraš, naoljiš z olivnim oljem, dodaš česen, ne sesekljan!
- stroke česna dodaš tudi med krompir
- doliješ glažek belega vina
pečeš 45 min na 160 in še 15min na 180-200, na koncu zgornja rešetka (na koncu lahko na ribo dodaš še košček masla)
Postrežeš z belim suhim ali polsuhim vinom, recimo Malvazijo, ohlajeno na 8-12°.
Lahko spustiš maslo ampak, je kombinacija z olivnim oljem pri tovrstni peki, fenomenalna.
Dober tek!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov