Knjiga o jadranskem življenju za v lonec

Vse o kuhinji na vodi, ob vodi ali doma. Preberete lahko zanimive recepte in nasvete.

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Prispevkov: 975
Pridružen: To Jul 21, 2009 22:41
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

Knjiga o jadranskem življenju za v lonec

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Pe Maj 04, 2012 09:57

Iščem knjigo o vrstah jadranskih rib, rakov, školjk,... skratka o jadranskem življu. Seveda vzporedno tudi o njihovi prebavljivosti in načinu priprave. Najbrž bom potreboval vsaj dve različni literaturi. Nisem zelenec v kuhariji ampak se delu spoznavanja življenja v morju nisem nikoli kaj veliko posvečal. Doma pripravim in tudi jemo vse vrste rib, mehkužcev (filane ali pečene ligne), školjke (tačrne) a me zmanjka pri hobotnicah, rakih, sofisticiranem pečenju, pripravi omak,...

Kaj mi priporočate?
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
odojk1975
Kapitan
Prispevkov: 191
Pridružen: Če Sep 11, 2008 21:04
Kraj: KRANJ

OdgovorNapisal/-a odojk1975 » Ne Maj 06, 2012 09:30

odlična knjiga ki ti predstavlja ves živež jadrana :

Pod gladino Mediterana
avtor: Tom Turk

imam jo doma in je res vrhunska
Lp,Peter
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Prispevkov: 975
Pridružen: To Jul 21, 2009 22:41
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Ne Maj 06, 2012 12:57

Sem pobrskal po netu in jo vsi hvalijo, kot biblijo Jadrana.
Zdej pa rabim še eno tako kuharsko knjigo. Prebral sem že vse članke na temo vaših kuharskih prijemov vendar bi bilo fino to nekako dat na kup.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta