Yucca

Seznam trgovin, kjer lahko kupimo vse kar je povezano z navtiko. Vključeni so slovenski in ostali svetovni trgovci ter tudi navtične internetne trgovine.

Moderatorji: moderator, moderator2, Matejc

Modras
Kapitan
Prispevkov: 157
Pridružen: Ne Jun 25, 2017 09:36

OdgovorNapisal/-a Modras » To Avg 22, 2017 18:50

Drži, ampak mene ne vidijo več, saj so se precej poslabšali tako glede odnosa kot ostalega!
Prideš v salon in nikjer nikogar oziroma če je že kdo vsi stalno na telefonih in zatopljeni v ekrane, namesto da bi te pozdravili in ti pomagali.
Mi je povedal znanec, da če pa že pomagajo, pa nimajo pojma o navtiki in ti probajo vsiliti najdražje dele in opremo, katere sploh ne potrebuješ.
Skratka predvsem odnos se je precej poslabšal ter ponudba je bolj cenena.
Večina, ki jih poznam gre po rezervne dele raje v Umag in Omišalj k drugim podjetjem.
Toliko iz najinih izkušenj!
Matejc
Admiral
Prispevkov: 2582
Pridružen: To Maj 19, 2009 22:01
Kraj: SLO - HR, skratka EU

Re: Yucca

OdgovorNapisal/-a Matejc » Pe Avg 25, 2017 18:21

Čaki zakaj si odprl novo temo?
Ker si po 15 letih bil na Viču na pošti in videl "najnovejšo" bajto od yucce al zato da boš zdej spljuval prodajalce??
Sej so isti (vsaj nekateri) kot prej... a zdej ko maš ta podatek boš pa kaj najdu??? :roll: :roll:
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
SR 290
Admiral
Prispevkov: 3234
Pridružen: Če Avg 02, 2012 17:40

Re: Yucca

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Pe Avg 25, 2017 20:18

Pred kakimi šestimi leti sem se šel tja pozanimat okrog propelerja, ki sem ga iskal. Bila je zima in tja sem skočil ravno z zaganjanja ene zadeve, zato nisem bil ravno kravatarsko oblečen. Za pultom se je ena mična gospodična veselo pogovarjala z dvema mladeničema in vsi trije so bili verjetno prodajalci ali nekaj takega. Kakih deset minut sem se sprehajal po podiju okrog čolnov in čakal, da se zmenijo, počutil pa sem se kot duh. Ker se mi je mudilo sem šel k njim in z "dober dan" prekinil njihovo ščebetanje. Pogledali so me tako zviška in zaničevalno, da sem dejal le še "na svidenje" in 1.700 evrov za propeler porabil v Kaliforniji.

Vsakič, ko sem se spomnil kako so me samo zaradi delovne obleke gledali kot Chaplinove filmske like, se mi obrne v želodcu, a vseeno sem jim v juliju poslal mejl, v katerem sem se zanimal za motor nov, ali star. Po dveh tednih sem dobil vrnjen klic z opravičilom, da je njihov strokovnjak na dopustu in me bo kontaktiral. Tega kontakta še nisem doživel, a nič zato, saj je že odločeno, da gre not motor nabavljen drugje.

Toliko o njih. Želim jim pristanek na planetu Zemlja in takoj za tem veliko poslovnih uspehov, h kateremu jaz in moji znanci vsekakor ne bomo dodali niti centa. :D
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Prispevkov: 8708
Pridružen: Sr Nov 22, 2006 21:34
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

Re: Yucca

OdgovorNapisal/-a admin » So Avg 26, 2017 10:41

No ja, tukaj se z Matejcem strinjam, odpreš temo, napišeš nova moderna stavba (to je zraven) in potem popljuvaš... Brez veze.

Glede prijaznosti, energije med prodajalcem in kupcem ter podobno bi lahko na dolgo in široko razpravljali. Na sploh pa je tako da kar se tiče stare Yucca Boats in pa nove Jucca Nautika je zadeva takšna da so tam zagotovo eni bolj prijaznih in ustrežljivih. Tudi kar se znanja tiče, ti bo npr. Simon glede rezervnih delov znal svetovati, točno ve kaj rabiš in podobno, kar je danes redkosti. Prideš v trgovino in prodajalci ne vedo nič, pri Jucca-i pa vedo!

SR290, mi je žal da si imel slabo izkušnjo, samo to z "neurejenim" izgledom je nekam zlajnana fora. To vedno vsi poudarjajao da so povsod imeli takšno izkušnjo. Nekako se mi zdi, da danes prodajalci najbolj strežejo ravno take, ker glede na toliko pisanja so verjetno vsi polni denarja.

Konkretno ravno en moj prijatelj, tudi forumaš tukaj, je pred leti v dobrih časih kupoval čoln v japankah in z vsem denarjem v plastični vrečki od Mercatorja. Živa resnica, mogoče sam tukaj to opisše... Bil je pri enem prodajalcu, pa se niso ravno zmenili, odšel je na takratno Yucca in kupil Baylinerja 2355 v 5 minutah... Solarno, pare na sunce. :D
kr3mn1
Admiral
Prispevkov: 2060
Pridružen: So Jul 12, 2014 11:57
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

Re: Yucca

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Če Avg 31, 2017 14:00

jaz sem imel tudi podobne izkušnje z Yucco - naduvan prodajalec, v smislu, ne vidim rolexa na roki, torej revček. Kupujem drugje.

Drugače pa ni zlajnana finta, nekoč pred leti sem imel v najemu del stavbe, katere lastnica je banka (le ta je imela regionalno izpostavo v pritličju). Ker smo imeli nek večji posel tiste dni v prevzemu, pa ker nekaj ur v delavnicah ne boš "pregural" v čistih cunjah, sem tudi sam imel oblečene delovne obleke - so bile pa čiste. Zgodaj dopoldne sem imel sestanek na banki zaradi nekih mejniških poslov, kjer je banka morala vrnit lepo vsoto evrov. Nisem se preveč sekiral in odšel v delavniških cunjah na banko - nisem bil umazan! Kot prvo so me vsi gledali, kot da bi prilezel iz odtočnega kanala, babnice za šaltarjem so se križale, kako lahko kdo tak vstopi v ta njihov "tempelj" (na žalost vem kolko zaslužijo, tako da ne vem zakaj se tako držijo...?) direktorjeva tajnica (ko sem ji 3x razložil da imam sestanek z vodjo, pa še ni nekako vrjela) me je pa naznanila po telefonu: Ja, tukaj je en delavec ki zatrjuje, da je najavljen. Mu rečem da počaka zunaj (pred BANKO!) ali ga boste vi poklicali po telefonu? Ko mu je povedala priimek je stari skozi zaprta vrata priletel ven pa še preden je rekel "dober dan" začel z opravičevanjem. No tajnica kot tajnica...je sedela tam dalje kot ena metla.

Ni zlajnana finta. Sploh tam, kjer se ljudje radi kažejo, koliko imajo. Ali pa da bi drugi mislili, da imajo. Da ne žalim unih brez kreditov in lizingov.
Modras
Kapitan
Prispevkov: 157
Pridružen: Ne Jun 25, 2017 09:36

Re: Yucca

OdgovorNapisal/-a Modras » Če Avg 31, 2017 14:49

Danes je vse večinoma na kredit in leasing, resnih kupcev z gotovino je le 3%
Pa testnih voženj se večinoma ne da rezervirati v normalnih terminih, ampak bi vsi imeli neke svoje finte ter nimajo pojma o tehničnih specifikacijah in ti silijo le tuje kataloge

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost