Slovenija - "navtični raj"
Moderatorji: moderator2, moderator
Imamo pa Slovenci eno prednost,kalili smo se v družbi balkanskih narodov v času ,ko je bilo pomanjkanje enega in drugega.
Ampak mi (Slovenci) smo imeli doma vse kaj je imel zahod.
In moje mišljenje je ,da imamo Slovenci več plovil na % prebivalcev kot Nemci.
Od 11 miljonov turistov ki obiščejo Hr letno je nas okoli 7-8% .
Vinjet je letno izdanih na HR 50 000,prepričan sem ,da je najmanj 30% vinjet izdanih Slovencem.
In to v teh kriznih časih.
Ampak žal nas je zelo malo.
Bil sem na sejmu v Izoli in v Kopru,ni mi bilo žal 4 eur(Izola)in 8 eur(koper)
Malo sem poklepetal z razstavljalci, bi si kaj kupil ampak žal ni bilo nič takega.
Sem pa prepričan če bi bilo več obiskovalcev ,bi bili sejmi drugo leto tudi večji in ponudba pestrejša.
Če imamo denar za tuje sejme bi bilo prav ,da bi obiskali tudi domače ,pa če ne zaradi ponudbe pa zato ,da se družimo.
Ampak mi (Slovenci) smo imeli doma vse kaj je imel zahod.
In moje mišljenje je ,da imamo Slovenci več plovil na % prebivalcev kot Nemci.
Od 11 miljonov turistov ki obiščejo Hr letno je nas okoli 7-8% .
Vinjet je letno izdanih na HR 50 000,prepričan sem ,da je najmanj 30% vinjet izdanih Slovencem.
In to v teh kriznih časih.
Ampak žal nas je zelo malo.
Bil sem na sejmu v Izoli in v Kopru,ni mi bilo žal 4 eur(Izola)in 8 eur(koper)
Malo sem poklepetal z razstavljalci, bi si kaj kupil ampak žal ni bilo nič takega.
Sem pa prepričan če bi bilo več obiskovalcev ,bi bili sejmi drugo leto tudi večji in ponudba pestrejša.
Če imamo denar za tuje sejme bi bilo prav ,da bi obiskali tudi domače ,pa če ne zaradi ponudbe pa zato ,da se družimo.
val napisal/-a:Ampak žal nas je zelo malo.
Dancev je tudi malo (5,5 miliona) pa imajo 366.000 lastnikov plovil, ali 1 plovilo na 15 prebivalcev... Švedov je recimo 9 milionov, pa imajo 1,3 milijona plovil, oziroma eno plovilo na 7 prebivalcev... Nemci imajo 750.000 plovil, ali približno eno plovilo na 100 prebivalcev, kar je po moje še vedno več kot v Sloveniji: http://www.ibinews.com/ibinews/key_mkt_facts/index.htm
brane40 napisal/-a:val napisal/-a:Ampak žal nas je zelo malo.
Dancev je tudi malo (5,5 miliona) pa imajo 366.000 lastnikov plovil, ali 1 plovilo na 15 prebivalcev... Švedov je recimo 9 milionov, pa imajo 1,3 milijona plovil, oziroma eno plovilo na 7 prebivalcev... Nemci imajo 750.000 plovil, ali približno eno plovilo na 100 prebivalcev, kar je po moje še vedno več kot v Sloveniji: http://www.ibinews.com/ibinews/key_mkt_facts/index.htm
Jaz pa mislim ,da Slovenci premorema 30 000 plovil.
morda lahko vsak sam naredi eno "analizo" določenega kroga ljudi pod katerimi zastavi plujejo.
Recimo jaz če vzamem svoje sorodnike in ožje prijatelje.
7 plovil
5 na tuji zastavi
2 na slovenski
bi bila lahko cifra 30.000 kar realna
7 plovil
5 na tuji zastavi
2 na slovenski
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
mamaMicka napisal/-a:morda lahko vsak sam naredi eno "analizo" določenega kroga ljudi pod katerimi zastavi plujejo.
7 plovil
5 na tuji zastavi
2 na slovenski
Napiši še dolžino plovil prosim.
Mislim da do 5-6m so več ali manj plovila registrirana pod SLO zastavo, pri večjih pa je procent tujih zastav bistveno večji.
Rey napisal/-a:mamaMicka napisal/-a:morda lahko vsak sam naredi eno "analizo" določenega kroga ljudi pod katerimi zastavi plujejo.
7 plovil
5 na tuji zastavi
2 na slovenski
Napiši še dolžino plovil prosim.
Mislim da do 5-6m so več ali manj plovila registrirana pod SLO zastavo, pri večjih pa je procent tujih zastav bistveno večji.
tuje..
jet, jet, Elan 402, bay 34, quicksilver 640
domače
pasara
elan 013(podoben kot 402)
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta