Stran 1 od 1

Dogodki v zvezi z jadrnicami l'equipe

Objavljeno: Če Jun 09, 2016 03:36
Napisal/-a Marjan Tomki
Kazalo dogodkov v zvezi z jadrnicami l'equipe

  JK Neptun nabavil nekaj jadrnic l'equipe

  Druga črnuška regata - na Zbiljskem jezeru
   Poleg Fireballov in Flying Juniorjev je plula tudi ena od treh Neptunovih jadrnic l'equipe, vendar v temi in sprirpčnim orodjem nismo dobro naredili vzmeti za črpalko na dnu, tako da je nekoliko puščala, in sicer toliko, da je njen krmar 'težil', plavati mu pa še ni bilo treba.

Član JK Neptun nabavil nekaj jadrnic l'equipČe

Objavljeno: Če Jun 09, 2016 04:05
Napisal/-a Marjan Tomki
Član JK Neptun nabavil nekaj jadrnic l'equipe
  Eden od klubov iz okolice Trsta (lahko da Čupa) je prenehal uporabljati tri jadrnice tega tipa. Član JK Neptun jih je (mislim da konec prejšnjega meseca) kupil. V času od tedaj so bile nabavljene (kupljene, kakšne pa tudi narejene) in zamenjane ali popravljene reči, ki so manjkale ali pa niso bile brezhibne.

  Glavni pri tem je bil kinpur, jaz pa sem imel tudi kar precej prste zraven (oziroma akumulatorski vrtalnik in vijačnik, ki so mi ga kupili ob upokojitvi 'za šraufanje softvera, ko bom v penziji').

  Tako sva včeraj zvečer (ob čelni svetilki in na dežju) vstavila črpalke v trup (dve sta manjkali, takih ni dobiti, pa je kinpur našel nekoga, ki jih je lahko naredil), s čimer so jadrnice postale plovne, privila tri vijake za en škripec škote (dan prej smo imeli samo prekratke) in zamenjala elastike pri varnostni prednji priponi (prava je v jadru, ta pa preprečuje padec jamgora, ko je jadro spuščeno).

  Po načrtu naj bi za konec tedna vse tri jadrnice že plule na Zbiljskem jezeru, kjer so nam čolnarji, ki imajo nov plavajoči ponton, spomladi odstopili starega.

  Njihov stari mostič (za na njihov prejšnji plavajoči pomol - zdaj imajo pri čolnarni novegq) smo (tudi z njihovo pomočjo, ker so nam ga oni odvlekli na novo lokacijo - pa tudi z opazno pomočjo mojega vrtalnika in vijačnika) predelali v klančino, po kateri je mogoče s karelom spustiti iin na vodo in pobrati z nje mala plovila (Fireball, Flying Junior, 370, 29', l'equipe, optimisti in podobno.

  Ta z lesom pokrita klančina je zdaj tam, kjer sem lani napisal, da so nam obljubili, da jo bodo zabetonirali.

Objavljeno: Pe Sep 09, 2016 10:44
Napisal/-a kinpur
Zdravo,

Z L'equipe se je dogajalo 3.9. in 4.9. na Zbilju

https://www.facebook.com/JKNeptun/?hc_ref=PAGES_TIMELINE


Če koga zanima, pošljite ZS.

hvala

Objavljeno: Pe Sep 09, 2016 12:22
Napisal/-a Marjan Tomki
Ta povezava zeza, če nisi (recimo, če nočeš biti) prijavljen na FB.

Edit: Firefox 47.0.1

Ob kaki priliki poskusiva skupaj :wink:

Povezava

Objavljeno: Pe Sep 09, 2016 13:58
Napisal/-a kinpur
Google chrome, dela brez prijave.

za explorerja nisem prepričan..