Odpovedana regata Sun Cup 2000 ta konec tedna

Vabila in poročila z navtičnih sejmov in navtičnih dogodkov

Moderatorji: moderator, moderator2

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Prispevkov: 5858
Pridružen: Sr Nov 03, 2010 21:30
Kraj: Ljubljana

Odpovedana regata Sun Cup 2000 ta konec tedna

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Mar 11, 2020 12:32

Odpovedana (preložena na še ne-določen datum) kriterijska regata ta konec tedna v Portorožu Sun Cup 2000

Tega sicer ne vidim na njihovi internetni strani - je pa obvestilo prijavljenim
Spoštovani jadralci in trenerji Regate Sun Cup 2020,

skladno s sklepi Sveta za nacionalno varnost in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravstvo z dne 09.03.2020 glede potrebnih ukrepov za omejitev širjenja novega koronavirusa se je organizacijski odbor regate Sun Cup 2020 odločil, da bo regato preložil na poznejši termin. O novem datumu se bomo poskušali dogovoriti z Jadralno zvezo Slovenije. Vse načrtovane aktivnosti na regatnem polju konec tega tedna (13. do 15.3.2020) so preklicane.
Opravičujemo se vsem, ki so se odločili sodelovati na naši regati ter vas hkrati prosimo za razumevanje pri težki odločitvi, ki smo jo sprejeli v interesu zaščite zdravja mladih jadralcev in vseh udeležencev regate. Hkrati klube in posameznike, ki so že nakazali prijavnino, prosimo, da nam pošljejo številko bančnega računa za vračilo plačila.

Predsednik jadralnega kluba
Tomaž Virnik
Correct me if I am wrong, please.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Prispevkov: 5858
Pridružen: Sr Nov 03, 2010 21:30
Kraj: Ljubljana

Druge dejavnosti, ki so začasno ustavljene

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Mar 13, 2020 12:44

Zaradi širjenja okužbe po Sloveniji in okolici smo za zdaj tudi skoraj v celoti ustavili dejavnosti v JK, s katerimi sodelujem. To, kar zdaj počnemo, je večinoma posredovanje pisnih materialov v digitalni obliki in razprava o prebranem tako ali drugače po elektronski poti (tako da imajo kaj početi, ko ne morejo početi običajnih reči).

Tule je Grega295 posredoval odličen prikaz širjenja korona-virusa in tega, kako je bil zaznavan. Ta prikaz je specialističen: dobro prikaže le en aspekt, niti slučajno pa ne posledic na vseh področjih (lahko bi rekli, da ni sistematičen).

Za druge poglede na ta problem bi bilo smotrno odpreti svoje teme, ne jih odpirati v eni, sicer bo tista postala nepregledna in neuporabna.

Doslej verjetno primerno za svoje teme (po možnosti argumentirane):
  • znane lastnosti korona virusa, razvoja bolezni in ukrepov
    Zlasti za o tem, kaj se še ne ve oziroma za tedaj, ko se bo izvedelo kaj bistvenega novega
  • že prizadeti in/ali že preobremenjeni podsistemi v Sloveniji: recimo kaj z živino, če obleže ljudje, ki jo imajo na skrbi, podobno pri energetiki, vodooskrbi, gasilcih, osebju domov ostarelih...
  • poti in stranpoti cepljenja
  • dolgoročni vplivi na odnos civilizacije od mikro bio sveta (da se zdaj ne pozabi, koliko simbiotov in drugih mikro bio procesov potrebujemo za preživetje
  • dolgoročni vplivi na osebne stike, pa na pravne, zdravstvene itn. prakse, ter vplive tega na civilizacijo in kulturo v njej ter človeško vrsto nasploh
  • zarote ali ne zarote (za ta pojav, kot poteka doslej niso potrebne, niso pa popolnoma nemogoče) - za to je bolje svoja tema, kot da raztrešči vsebino osnovne

Za vsebine s tega področja, o katerih so že prispevki v osnovni temi o korona virusu bi bilo dobro, ko bi jih moderator tega dela foruma odcepil v svoje teme.
.
Correct me if I am wrong, please.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost