Nosilec sidra
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Nosilec sidra
Zdravo, ve kdo kakšen nosilec za sidro Vulcan 12kg je primeren?
Re: Nosilec sidra
Na račji kljun paše sigurn,ima prijateljica na sviji barki,pa imele je 11 kil,sedaj ima 15 kilsko mrcino gor in so nosilci isti.
Dve roli. Jaz za mojega nujno rabim 2 roli ker je čist divji na eni. Je pa res da nimam tega mostička zgoraj.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Ker bom na roke ven vlačil, gre po dveh rolah verjetno lažje..?
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Nič ne bo lažje.omas napisal/-a:Ker bom na roke ven vlačil, gre po dveh rolah verjetno lažje..?
Dve roli prideta v poštev predvsem za dviganje in spuščanje sidra z vitlom, da se sidro prične samo spuščat, ko popustiš verigo. Vaga tudi pomaga, da se ročica sidra ne zadane v furlex ali ograjico. Z dvema rolama se bi sidro dvigovalo bližje špici in lahko zadaneš čoln. Za dviganje na roke in mala plovila se uporablja nosilec z enim rolerjem.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Montiraj električni vitel ob rob sidrnega jaška ter predelaj pokrov. Ne se slepit, da boš dvigal na roke. Te bo prej ali slej vse minilo.
Na moji barki je bil sidrni vitel prvotno montiran pregloboko in notri sem spravil zelo malo verige. Zadevo sem predelal, dvignil pokrov in sedaj se mi ketna za dnevna sidranja do 35m dolžine verige sama podira v jašek pa sedaj spravim celo 80m 10mm verige.

Na moji barki je bil sidrni vitel prvotno montiran pregloboko in notri sem spravil zelo malo verige. Zadevo sem predelal, dvignil pokrov in sedaj se mi ketna za dnevna sidranja do 35m dolžine verige sama podira v jašek pa sedaj spravim celo 80m 10mm verige.

Maš dost prostora. Prekucni je dober zato ker če maš hiter winč, ko se sidro prekucne čez en kolešček, je veliko prostora za razne pizdarije, namreč 10 kil špičaste kovine na koncu 60cm dolge ročice je zelo zabavna reč, ko prileti do koleščka in se z vso silo zavihti preko.
Ideja prekucnega je, da se sidro ugnezdi v vertikalnem položaju, po tem se pa ta prekucni sistem prekucne namesto sidra do finalne pozicije.
Ideja prekucnega je, da se sidro ugnezdi v vertikalnem položaju, po tem se pa ta prekucni sistem prekucne namesto sidra do finalne pozicije.
Pol veš kok zgleda 27.5 kil na 70 cm rocice..ubijalsko za trup in furleks.Jaz sem še eno rolco montiral zadaj z vrha,da ketno dol prtisne,stran od role za genovo.
Prostora maš po moje dost. Mal na knap bo ma nč hudga.
Jaz imam na moji za sidrnim jaškom rf plato na katerega je montiran vinč. Moda bi lahko tako predelal. Prilagam sliko ki sem jo naredil še preden je šla barka v kompletno obnovo. Se lepo vidi kako je narejeno.

Veter v laseh, travarca v zobeh 

Kdo je na strani
Po forumu brska: igorb in 9 gostov