Stran 1 od 1

Primerno orodje za spreminjanje ločljivosti slike?

Objavljeno: Sr Jun 15, 2016 19:35
Napisal/-a Marjan Tomki
Primerno orodje za spreminjanje ločljivosti slike?

Včasih mi je to znal narediti fotoaparat sam (Sony Mavica iz l.2000), sedanji pa mi ali ne zna - ali pa še nisem našel (Sony DSC WX80 kupljen 2016).

Iščem kaj, s čimer lahko naredim enako transformacijo - npr. spremenim ločljivost - kupu izbranih slik v mapi na računalniku, tako da se tudi pošiljajo na internet že zmanjšane na mero (tudi manj GB prometa čez mobilni internet in hitrejši prenos).

Vćasih je bil za to (in še kako malenkost) priročen in primeren Microsoft Photo Editor (del nekega starega paketa Office), ki še zmeraj steče in ima funkcionalntost, ki bi jo rabil, ampak ne 'požre' več velikosti sedanjih slik.

Ostale reči, ki sem jih doslej še pogledal, mi pa hočejo preurediti slike v albume in knjižnice in podobno, česar ne rabim (oziroma nočem, ampak morda bom moral vseeno požreti...).

Objavljeno: Sr Jun 15, 2016 20:32
Napisal/-a Lure
Nekaj takega?

Objavljeno: Sr Jun 15, 2016 20:40
Napisal/-a kekeck
Jaz uporabljam photoscape, funkcija batch editor.
Je free in zelo uporaben.

Objavljeno: Sr Jun 15, 2016 21:36
Napisal/-a heron
Jaz uporabljam IfranView

Objavljeno: Če Jun 16, 2016 08:44
Napisal/-a admin
Lure napisal/-a:Nekaj takega?


FastStone je definitivno prava izbira za vse manipulacije z masovnim spreminjanjem resolucije, cropanje, dodajanje podpisa, watermarka, itd... Priporočam!

Objavljeno: Če Jun 16, 2016 11:01
Napisal/-a Marchi
FastStone in
Photoscape + Photofiltre
zakon!
Freeware!

Objavljeno: Če Jun 16, 2016 17:56
Napisal/-a Marjan Tomki
Mučo hvala!

Zdaj bodo počasi lahko spet tudi slike v mojih prispevkih.

Mogoče kaj z preiskusa reševanja iz vode, pa slike k zgodbi o zaštekanem krmilu, kjer je bilo zaradi osmoze potrebno narediti nov list krmila, bila pa je tudi osmoza na spoju trupa jadrnice in cevi premčnega potisnika, pa 'šraufanje' treh jadrnic 'l'equipe', pa jadranje proti Benetkam, ki smo ga obrnili v Lignanu in začinili z plovbo na robu nevihte pred Piranom, pa 'šraufanje' in pribijanje klančine za mala plovila na Zbiljskem jezeru - in še kaj (vse iz wikipedie, seveda, ker lastnih izkušenj itak nimam. ).