KOMPRESOR ZA HLADILNIK

Zbirka razlag tehničnih pojmov, fizike, enačbe, pretvorbe enot

Moderatorji: moderator, moderator2

NIL
Kapitan bojne ladje
Prispevkov: 137
Pridružen: Po Okt 25, 2010 10:21

KOMPRESOR ZA HLADILNIK

OdgovorNapisal/-a NIL » To Feb 04, 2020 19:07

Na barki Y999 imam hladilnik - klasično zgornje polnjenje z pokrovom in v hladilni komori še zmrzovalnik. Kompresor je Danfoss z oznako BD35F. Ima več kot 20 let in je do lani dobro delal, nato pa se je pojavil problem: ko sem ga vklopil, je slabo hladil, pri tem pa se je stalno vklapljal in izklapljal in vklapljal in izklapljal. Preveril plin - ok. Elektrika - nove baterije. Za obnašanje kompresorja ne najdem vzroka.

Razmišljam še o tem, da je svojo nalogo izpolnil in zaradi starosti in izrabljenosti končuje "kariero". Zato bi kupil novega.
Dobil sem ponudbo za Danfoss ND35OR in pri tem imam naslednja vprašanja:
1. vaše mnenje o napaki ( prosim za komentarje na podlagi praktičnih izkušenj ).
2. kakšna je razlika med BD35F in ND35OR? Je BD35F le hladilna enota, ND35OR pa celota z elektroniko?
3. koga na obali bi priporočali za montažo?
Hvala za odgovore
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral
Prispevkov: 2356
Pridružen: Ne Apr 04, 2010 21:50
Kraj: Ljubljana - Izola

Re: KOMPRESOR ZA HLADILNIK

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Feb 04, 2020 19:17

1) Poglej morebitno korozijo žic / stikov, to je bilo pri meni (tudi pretanke žice).
3) Peter K. 031 830 000 - ima servis klimatskih naprav, zelo dobra izkušnja cca. 3 leta nazaj. Menjal sem kompresor in uparjalnik (sem to kupil posebej), on je prišel zmontirat in napolnit v Izolo enkrat ko je sicer imel stranke na obali - zanesljiv, korektno narejeno & zaračunano.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Prispevkov: 1967
Pridružen: Po Maj 14, 2007 00:04
Kraj: Zagorje

Re: KOMPRESOR ZA HLADILNIK

OdgovorNapisal/-a motorni » To Feb 04, 2020 22:52

Meni je to delal, ko se je cevka termostata tiščala cevi izparilnika. Kompresor se je vklopil, čez pol minute, ko je tam postalo hladno pa se je spet izklopil itd v enominutnem ciklu.
Poskusi, če je kaj razlike ali daš termostat do konca, ali pa če termostat kar premostiš za test. Če bo še vedno to delal, je verjetno problem v kompresorju. Ampak mi ni čisto logično, elektronika bi ga verjetno izklopila zaradi preobremenitve in ne zaradi premalo obremenitve. Pomeri še, koliko toka vleče in kakšna je napetost na priključkih, izklopi se lahko tudi zaradi prevelikega padca napetosti na kakšnem slabem spoju.
__________________
lp
motorni

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost