Velikost propelerja

Vse o gumenjakih

Moderatorji: moderator, moderator2, janadino, MareC

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Prispevkov: 5864
Pridružen: Sr Nov 03, 2010 21:30
Kraj: Ljubljana

Re: Velikost propelerja

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Maj 22, 2020 09:18

To s pravico izražanja mnenja in tako naprej je vse OK.

Zmotilo je, da so bili odgovori dani, ne da bi vsaj nekateri pisci prebrali, na kaj odgovarjajo (vso temo)
Poleti 2019 je bilo postavljeno vprašanje pod naslovom 'Velikost propelerja', zares je pa šlo za primernost koraka propelerja, in dobro odgovorjeno nanj.

V začetku tega leta je thundercat objavil o možni rešitvi za iskanje primernega koraka z propelerjem z nastavljivim korakom (jaz nisem vedel, da to obstaja za tako majhne propelerje, ne vem pa, ali je uporabno).
thundercat napisal/-a:Jaz imam en propeler 13", ki mu lahko stelas pitch od 12-16. Gre pa se tudi za 2 gor in dol, ce ga prav nastavis.
Men je sla yamaha 30 na podobnem propu 10 km/h vec od standardnega.

Bozo pa je nekomu, ki je pred pol leta - v že dobro odgovorjeno temo - kot zanimivost opisal še svojo rešitev, ki mu 'špila', še pol leta kasneje napisal,
bozo napisal/-a:Moje mnenje... ne čaraj in ne zapravljaj denarja. Ta hitrost, ki jo omenjaš je za tako mali čoln več kot dovolj - glej tudi na stabilnost. Raje uživaj.

To je zmotilo tomaz_slo - da ta prispevek nima smisla v stari, dobro odgovorjeni temi, čeprav tega ni ravno jasno napisal in zato nekaj ustrezno čudnih odgovorov. .

Sicer pa vidim, da si - med mojim pisanjem - objavil še en prispevek o svojih izkušnjah z maestralom, en podoben pa že prej.

Na forumu že ostaja tema o tem, kako komu kaj gre (čoln, breme, motor, skupna masa, dosežene hitrosti, poraba na NM pri potovalki in podobno. Če so prispevki o tem v mnogih temah, se jih potem težko najde in so informacije mnogo manj uporabne, če so objavljene v eni temi.
Correct me if I am wrong, please.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost