darkojakob napisal/-a:Hvala...očitno bom moral oz. ni nobenega, ki bi jasno vedel kaj in kako.

Škoda.
Zakaj pa škoda? Tudi če bi ti kdo na forumu "jasno in točno" zapisal, kaj naj bi naredil, ne bi mogel biti 100% siguren, da je to prav. Ko pa ti bo nekdo, ki je zaposlen na Upravi povedal, da moraš narediti to, to in to, pa boš lahko 100%, da je to prav in boš tako najhitreje prišel do najzanesljivejših informacij.
Večkrat mi ne gre v račun, ko nekdo na forumu sprašuje, če mu lahko kdo razloži postopek za "ta in ta primer". Če malo prebereš stare objave, vidiš, da se velikokrat ob takšnih vprašanjih člani skregajo, ker eni trdijo tako, drugi spet drugače...
Najlažja, najhitrejša in najzanesljivejša pot je klic ali email na ustanovo, kjer boš urejal postopek. Poveš oz. napišeš, kaj te zanima, dobiš odgovor, potem pa narediš po navodilih, brez komplikacij, težav, manjkajočih dokumentov, presenečenj...
Vprašanja v stilu "jutri bom kupil čoln in me zanima, katere dokumente moram imeti, da ga bom lahko registriral v SLO" se mi zdijo skoraj malo neumna.

Kot bi soseda, ki je avtomehanik, spraševal, katere dokumente rabiš, da boš lahko odkupil 10 m2 makadama pred blokom in si tam uredil svoje parkirišče. Sosed bo ugibal, prave podatke pa ti bo dal zaposleni na občinski upravi...

Pa da ne bo kdo rekel, da pametujem, bom prilepil še "dokaz", da je to sigurno najlažja in najenostavnejša pot. Na starem gumenjaku sem prodal motor in kupil novega, poklical na upravo in vprašal, kako narediti, da mi ne bo treba priti osebno v Izolo, in da bom vse uredil z enim postopkom (izbris starega motorja in vpis novega). Odgovor sem dobil v roku 15-20 minut na email!

Bolj enostavno ne more biti!
Pozdravljeni,
kot dogovorjeno po telefonu vam v PDF priponkah pošiljam Vlogo za spremembo lastništva čolna z motorjem in Vlogo za izbris/vpis motorja (pri izbrisu motorja označite kot razlog - prodaja).
Poleg izpolnjenih in podpisanih vlog nam posredujte še:
- fotokopijo osebnega dokumenta (osebna izkaznica ali pasaport)
- original Vpisni list za čoln
- overjeno kupoprodajno pogodbo za čoln in motor
- overjeno kupoprodajno pogodbo za kupljen motor - ki ga boste vpisali na čoln namesto SUZUKI-ja
- originalno dokumentacijo o kupljenemu motorju (zbirka listin s katere je razvidno s katerega čolna je bil izbrisan motor in kdo je bil zadnji lastnik)
- originalno polico o obveznem zavarovanju za plovila (na polici mora biti vpisan novi/kupljen motor)
- denar za takse = 35,36 EUR
Dokumente in denar za takse lahko pošljete na naš naslov z vrednostnim pismom, oziroma lahko tudi dokumentacijo s priporočenim pismom in denar za takse s poštno nakaznico.
Naslov:
Uprava RS za pomorstvo
Izpostava Izola
Veliki trg 12
6310 Izola