Mala jadrnica okoli 20 - izkusnje?

Vse o jadrnicah in jadranju

Moderatorji: moderator, moderator2, Marchi

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Prispevkov: 5594
Pridružen: Sr Nov 03, 2010 21:30
Kraj: Ljubljana

Re: Mala jadrnica okoli 20 - izkusnje?

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Pe Okt 19, 2018 10:50

alesjo napisal/-a:Predlani na regati smo z mojo prejšnjo 37 let staro jadrnico EC21 z imenom alesea prehiteli vse elanke 210 8) :D :D :D pa tudi eno elan 333 :D
Takale je bila Alesea EC 21
Slika


Kot je napisal alesjo...
    Zjutraj je bilo 'mraz ko pes' - tebi je v ledeni burji od slanega pršca zamrznila genova tako, da si se bal, da se polomi, browch je pa napisal, da je pri jadranju mimo trsta do Ankarana malo primrznil na svojo jadrnico; jaz pa v tisto jutranjo ledeno burjo nisem upal iti jadrat regate z l'Equipe s flokistom, ki še nikoli ni jadral na jadrnici, ki se lahko prevrne in postavlja nazaj. Potem si me pa ti vzel v posadko namesto enega tvojih, ki ni mogel priti.

    Čez štartno črto smo šli totalno zadnji (ni bilo zvočnega signala za štart, bil je le za začetek štartne procedure; ostalo bi pa slišali, če bi imeli prižgano radijsko postajo in ker se od nas se čez ostale jadrnice tudi niso videle zastavice na kopnem, smo nekaj časa domnevali, de jih je kup štartalo prezgodaj in da bo ponovitev štarta, in ko smo videli, da ne bo... ). Kljub še nekaj zapletov (nismo imeli špinakerja pred štartom pripravljenega za dvig, ker zjutraj zanj ni bilo primerno vreme, naredili pa smo tudi kako veličastno neumnost, ki smo se ji od srca nasmejali) prehiteli tretjino flote, potem pa se lovili s tistimi tremi Elan 210 skozi zadnjo stranico in ostali pred njimi tudi še skozi cilj.

Mislim, da je zgodba s te regate tudi pomagala najti naslednjega lastnika za - tvojo bivšo - EC21 .
    Nekaj pred tem je prodal večjo jadrnico, zato ker zanjo vse prevečkrat ni mogel zbrati posadke (ne velja vedno, da je barka vedno meter premajhna) in kupil dinghy 12, s katerim je tudi tekmoval. Takrat, ko je potem kupil tvojo bivšo EC 21, je pravzaprav iskal jadrnico predvsem zato, da mu ne vzamejo priveza od prejšnje, ker bi bil predolgo nezaseden.

    Zdaj ji je ime Nina in kaže da je spet v dobrih rokah in da spet nosi veliko veselja in veliko plove - toliko, da je novi lastnik ugotovil, da ne potrebuje več - in prodal- dinghy 12 (tega se splovi s karela in po jadranju spet izvleče, vse je treba vsakič sprati s sladko vodo in počakati, da se posuši, kar kar traja, pa jadra ne omogočajo krajšanja, kar je problem pri premočnih in preveč spremenljivih vetrovih). Nina EC 21 pa je v vodi na privezu, izploveš v pet ali deset minutah in pristaneš, privežeš in pospraviš prav tako, spereš pa, ko je treba in ne nujno vsakič; poleg tega prenese precej vsako vreme, ki ga zdrži posadka; davno prej bi se dinghy-12 že prevrnil - in bi mu jadralec pri obračanju nazaj lahko jadralec celo zvil inox-kobilico.

Za novince na forumu: modri teksti so povezave.
Correct me if I am wrong, please.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta