Globinomer in fishfinder

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator, moderator2, cibro

NASA
Kapitan
Prispevkov: 160
Pridružen: Sr Sep 11, 2013 15:07
Kraj: Dobrova pri LJ

Re: Globinomer in fishfinder

OdgovorNapisal/-a NASA » Po Nov 04, 2019 18:51

Živjo!

Si bom sposodil kar tole temo.

Ker mi utež in štik deluje preveč vikingško, prosim za navet oz predlog.

V osnovi sem iskal globinomer, temu sem čez čas dodal fishfinder, a sem nazadnje izbral Garmin striker 5cv, ki ima še GPS.

Tako sem prišel iz predvidenih 150€ na konkretnih 330€. Tu bi se rad ustavil.

Napravo bom uporabljal predvsem za globino v plitvinah, da vidim do kje lahko grem in za hoby ribolov.

Je ta izbira optimalna oz, kaj ima konkurenca? Kakše namig?

Hvala in LP
NASA
tomaz_slo
Admiral
Prispevkov: 1968
Pridružen: Če Mar 25, 2010 15:28

Re: Globinomer in fishfinder

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Po Nov 04, 2019 20:03

Uporabniški avatar
AEgir
Admiral
Prispevkov: 2960
Pridružen: Če Okt 04, 2012 20:29

Re: Globinomer in fishfinder

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Nov 04, 2019 20:04

Vzemi nekaj kar podpira čimveč formatov kart. Tale mislim da ima podporo samo za garmin karte. Nevem če si že ugotovil al ne ampak karte te pol pridejo še skoraj enkrat toliko.

Jaz imam raymarine in simrad in je slednji bistveno boljši kar se tega tiče ker podpira vse, c>map, navionics in tudi popolnoma brezplačno mapo openseamap.

Openseamap sicer nima globin ampak za navigacijo je super pa zastonj je.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
Paco
Viceadmiral
Prispevkov: 498
Pridružen: Ne Okt 01, 2017 15:05
Kraj: Lj-Pag

Re: Globinomer in fishfinder

OdgovorNapisal/-a Paco » Po Nov 04, 2019 22:22

A vas veliko kupuje posodobljene karte ? Osebno nisem za Jadran našel nobene tako pomembne posodobitve, da bi skočil in kupil ker bi bilo navigacijsko in varnostno to tako pomembno ( govorim ko enkrat imaš karto npr CMAP ...recimo 2000 letnik ali NT + kasneje ) ..zakaj bi torej tlačil notri open sea map ?

Nekaj sem spregledal ali se meni od tete Terezije dalje vse zde bolj ali manj enake ( če izvzamem , community popravke , ki so včasih točni in še večkrat ne) :?:

Seveda govorim še vedno o Jadranu HR.

Paco
pojdi se z bikom bost!
NASA
Kapitan
Prispevkov: 160
Pridružen: Sr Sep 11, 2013 15:07
Kraj: Dobrova pri LJ

Re: Globinomer in fishfinder

OdgovorNapisal/-a NASA » To Nov 05, 2019 13:35

Tomaz_slo@ ta mi zanimiv, samo je to vse kar potrebujem? Je to komplet? Nemško žal ne razumem nič razen ''dober dan''

Kaj oni pošiljajo po pošti tudi k nam?

LP
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral
Prispevkov: 2960
Pridružen: Če Okt 04, 2012 20:29

Re: Globinomer in fishfinder

OdgovorNapisal/-a AEgir » To Nov 05, 2019 20:14

Autoroute deluje če imaš plačane update, ampak tudi meni ni do metanja denarja stran za nič. Openseamap pride prav če kupiš golo napravo brez mape.

Jaz bom autoroute delal na skrekani aplikaciji na telefonu za predlog, pol pa svojo ruto naredil na simradu.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
Paco
Viceadmiral
Prispevkov: 498
Pridružen: Ne Okt 01, 2017 15:05
Kraj: Lj-Pag

Re: Globinomer in fishfinder

OdgovorNapisal/-a Paco » To Nov 05, 2019 20:29

Autoroute->
Za Ray ne vem, kko pa kdaj dela, bo Tesla povedal ampak na Garminu tud tamalmu 525s dela k grom brez nekih updejtov.
pojdi se z bikom bost!
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral
Prispevkov: 2960
Pridružen: Če Okt 04, 2012 20:29

Re: Globinomer in fishfinder

OdgovorNapisal/-a AEgir » To Nov 05, 2019 20:52

Ja sam garmin gre kar po kopnem pa ne upošteva nič pravil plovbe, v moji temi sem objavil prevod testa garmin vs cmap vs navionics. Navionics pomete z obema in upošteva ogromno stvari, plovne poti in tak, cmap je mal slabši, garmin ga pa felša kr po kopnem pa tak :)

Čeprav po drugi strani sem se danes nekaj igral s tem in če daš autoroute z raba do pule te pelje tlele umes.. wtf. Gaz mam nastavljen na 0.8m in tle umes je pol metra visoka voda.

Mogoče je pa un članek samo reklama.

Slika
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
Paco
Viceadmiral
Prispevkov: 498
Pridružen: Ne Okt 01, 2017 15:05
Kraj: Lj-Pag

Re: Globinomer in fishfinder

OdgovorNapisal/-a Paco » To Nov 05, 2019 21:06

hmm, ja mrbit ampak zadevo se enostavno reši tako da se
a). nastavi minimalni odmik od kopnega
b). nastavi večja minimalna globina npr. 10-15m

Seveda potem včasih ne gre povsod po vseh plitvinah ampak generalno gre dokaj točno po najkrajši poti...nisem mel pa nikdar tako velikih kahones da bi ne spremljal ( beri spal ) vse kar se dogaja ves čas tako da mi delna nenatančnost kot praviš ne predstavlja problema. :|
pojdi se z bikom bost!
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral
Prispevkov: 2960
Pridružen: Če Okt 04, 2012 20:29

Re: Globinomer in fishfinder

OdgovorNapisal/-a AEgir » To Nov 05, 2019 21:20

Nimam še izkušenj z AP. Jih pa komaj čakam. :D
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
malik
Naddesetnik
Prispevkov: 6
Pridružen: Po Sep 19, 2016 23:22

Re: Globinomer in fishfinder

OdgovorNapisal/-a malik » To Nov 05, 2019 21:29

[quote="NASA"]Tomaz_slo@ ta mi zanimiv, samo je to vse kar potrebujem? Je to komplet? Nemško žal ne razumem nič razen ''dober dan''

Spletna stran deluje v več jezikih, angleško npr: https://www.svb24.com/en/garmin-fishfin ... ducer.html
Ker sem tudi jaz pred nakupom, bi se tej temi pridružil še sam z vprašanjem - če ima kdo kaj izkušenj - - kako je pa kaj Lowrance napr. https://www.svb24.com/en/lowrance-fishf ... combo.html -koliko je kaj uporaben za navigacijo?
ali pa https://www.svb24.com/en/lowrance-fishf ... t-gps.html
Kako je pa kaj z nakupom teh in podobnih reči preko luže? So kakšne uvozne dajatve? Določeni artikli so tam kar občutno cenejši.
Uporabniški avatar
Paco
Viceadmiral
Prispevkov: 498
Pridružen: Ne Okt 01, 2017 15:05
Kraj: Lj-Pag

Re: Globinomer in fishfinder

OdgovorNapisal/-a Paco » To Nov 05, 2019 21:30

Drugače mi je pa bolj safe verzija, da na Garminu nastavim Autoroute , AP pa potem ročno po "avtocesti prikaza vozim" Manjše odmike takoj vidiš , smer ti je definirana pa še sam ne bezla po svoje na obratih.

Dela pa tud z AP v celoti samo nisem najdel nekega smisla , pri moji uporabi.
pojdi se z bikom bost!
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral
Prispevkov: 2960
Pridružen: Če Okt 04, 2012 20:29

Re: Globinomer in fishfinder

OdgovorNapisal/-a AEgir » To Nov 05, 2019 22:07

Ročno z volanom al ročno s klikanjem na stopinje na ap?
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Uporabniški avatar
Paco
Viceadmiral
Prispevkov: 498
Pridružen: Ne Okt 01, 2017 15:05
Kraj: Lj-Pag

Re: Globinomer in fishfinder

OdgovorNapisal/-a Paco » To Nov 05, 2019 22:17

Volan samo ko si v marini ali pristajanju, ostalo seveda klikanje.

Še odgovor za Lovrance.HDS 9 , ni neka sreča...ima sicer kar dosti funkcij vendar bi se v družbi z garminom danes odločil za Garmina.

Pri Lovrencu so šli celo tako daleč da sem letos izgubil 1 mesec razgovorov z raznimi supporti in branjem forumov ko je nenadoma nehal delat normalno GPS, razlaga na supportu , ja veste eni čipi ...blah..blah nekaj in potem iskanje upgradea. Zadeve ni elala iz banalnega razloga ker device ni vedel datuma in ure je vse zablokiralo. Ročna nastavitev NI !!! možna ne datuma ne ure. GPS je sicer kazal točno pozicijo vendar je bluzil malo tamo malo amo in jamral da je incorect zone ..totalna koma.

Na koncu sem sam našel posebej patche za sistem in posebej za HW GPS anteno..je blo treba pa prave verzije uparit v zaporedju da je stvar delala....

Baje pa vse zato ker se je na satelitih nekaj posodobilo globalno...ne vem no...moj stari ročni garmin še vedno dela pa je 13 let star.

Če bi imel pa kak $ viška pa tudi za najcenejši Furuno ki je po mojem mnenju pred vsemi ostalimi igračami.

Pri nakupu v tujini USA npr boš imel cel cirkus če bo treba garancijo uveljavljat.
pojdi se z bikom bost!
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral
Prispevkov: 2960
Pridružen: Če Okt 04, 2012 20:29

Re: Globinomer in fishfinder

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Nov 06, 2019 02:25

Cena tehnologije je to učas ja.

Jaz sem simrada kupil v us, ga nadgradil na zadnjo verzijo in dela, najde takoj satelite, za enkrat je priden.

Mi je pa pri enormni razliki v ceni vseeno za garancijo in razen vijakov v kamm, kupujem 100% vse v us.

Tole je bla zadnja pozicija na simradu, ko sem ga priklopil :D

Slika
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta