TV na plovilu, digitalni sprejemniki, antene -(zem. in sat)

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator, moderator2, cibro

Uporabniški avatar
bladzo
Admiral
Prispevkov: 930
Pridružen: Ne Okt 26, 2008 21:45
Kraj: Lj-Portorož
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bladzo » Sr Feb 18, 2015 20:26

Marchi napisal/-a:Pa 10cm je debela :lol:

Presenetljivo tanka, daleč od 10 cm! Zadebeljen del je le nekoliko pri DVD predvajalniku...
Dimenzije: 56,3 x 34,5 x 5,3 cm/3,7 kg (pa še to le zaradi dvd predvajalnika)


Slika

Slika
Original-One
Viceadmiral
Prispevkov: 482
Pridružen: Po Maj 25, 2009 21:56

OdgovorNapisal/-a Original-One » To Mar 17, 2015 11:40

Živjo,

ali ima kdo izkušnje z sledečim tvjem?

http://www.ideo.si/TV_sprejemniki/LED_T ... DC_HYUNDAI

Nekaj sem bral v tej temi, da so nekateri imeli probleme z Hyundai televizorji (sicer drug model - manjši 22")

Oziroma ali kdo priporoča kakšen drug 24" 12v tv?

Na spletu najdem samo tega. Na nemškem ebayu sem našel Lgja 24", v sloveniji ga ne najdem..

EDIT: Sem šele sedaj videl, da sploh ni full hd, tako, da ta odpade.
Hvala

lp Nejc
klemn
Admiral
Prispevkov: 1220
Pridružen: Sr Nov 25, 2009 08:10

OdgovorNapisal/-a klemn » To Mar 17, 2015 13:13

al napisal/-a:Čist ok izgleda.
Sicer pa na barki sploh ne gledam TV-ja, razen sem ter tja, ko sem v marini.
A ker je TV že na barki pa nekaj klinčevo dela in poleg tega imam še tisti digitalni vmesnik, ki neugledno visi na TV-ju... imam dve možnosti:
1.) da kupim nov TV
2.) da na isto mesto obesim lepo sliko... (ta mi je kar simpatična ideja).

Bom še malo tuhtal...oz. iskal lepo sliko:)



Al, če philipsa še kar študeraš jih imamo pri nas v firmi toliko, da jih prodajamo...:)

Klemn
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Prispevkov: 5586
Pridružen: Sr Nov 03, 2010 21:30
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Mar 17, 2015 18:42

Takega Philipsa sem za podobno ceno kupil v Merkurju (kolikor vidim, so tam do zdaj že prodali vso zalogo).

Gledal sem tudi večje (in tudi drugje), ampak kar je bilo zmernih cen, so imeli večji često manjšo ločljivost, niso imeli vhoda za stari prenosnik (VGA) - kar za zdaj precej uporabljam - in večina tudi ne 12V, ne dekoderjev za kabel in sat.

Pa naj bo malo manjša slika, ampak ima samo tri kile, tako da bi ga lahko kar lepo vtaknil v nahrbtnik.

Ampak za kakšno morebitno vlačenje kam bi bilo ugodneje, če bi se s podstavka ali z zidu lahko kako hitro snel, ne pa da bi bilo vsakič treba odvijati vijake. S privitim podstavkom pa... prenosnost vseeno ni ravno priročna.
Correct me if I am wrong, please.
klemn
Admiral
Prispevkov: 1220
Pridružen: Sr Nov 25, 2009 08:10

OdgovorNapisal/-a klemn » Sr Mar 18, 2015 08:20

Sej pravim, če bo kdo rabu tega philipsa lohka pri nas par evrčkou popusta zrihtam...
tomaz_slo
Admiral
Prispevkov: 1968
Pridružen: Če Mar 25, 2010 15:28

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Po Maj 11, 2015 16:22

Nabavil sem tole. Kaj hočemo: mali čoln, mala TV.
Doma dela dobro. Ima tudi USB priključek, daljinca. svoj AKU, hdmi. Skratka prav presentljivo dobro je opremljena.... Pa še obesi se jo lahko na steno.
http://www.lenco.com/de/p/tft-1026-9/
rogisisi
Naddesetnik
Prispevkov: 7
Pridružen: Ne Jan 27, 2013 11:21

OdgovorNapisal/-a rogisisi » Sr Maj 13, 2015 17:11

Pozdravljeni,

mene pa zanima ali so kakšne težave, če je razsmernik mod. sinus pri led TV-ju?

hvala in L.P.
Uporabniški avatar
markopr1
Poročnik fregate
Prispevkov: 65
Pridružen: Ne Feb 08, 2015 07:29
Kraj: Slovenske Konjice - Funtana

OdgovorNapisal/-a markopr1 » Sr Jul 01, 2015 08:57

ima kdo izkušnje z PHILIPS LED TV 22PFK4209 12V/230V
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Prispevkov: 5586
Pridružen: Sr Nov 03, 2010 21:30
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Jul 08, 2015 21:18

PHILIPS LED TV 22PFK4209 12V/230V
Jap.

Gotovo sicer nisem uporabil vseh funkcij...

Tudi sem ga sicer doslej uporabljal le doma, torej samo na skupni anteni v stolpnici. Računal sem sicer tudi na uporabo drugje, pa se tisto še ni zgodilo...

Prikaže tako digitalne kot analogne programe (v kabelskem sistemu je nekaj tudi analognih), deklarirano ima vse tri dekoderje (C: kabel, T: antena, S: satelitski), tako da jaz pravzaprav ne vem, kateri dekodira to, kar gledam.

Seznam programov je malo smotan - če se vrstni red da nastaviti, še nisem našel, kje (da bi recimo dal Slo1, Slo2, Pop1, Pop2 itn., gre recimo Planet HD, Pop HD, Axe nekaj HD, Slo 1 HD, kaka Avstrija, kak športni, Slo 1, Planet, Slo2, Pop...

V glavnem, trenutno je videti, kot da je urejeno po kakovosti signala, potem pa po nekih cifrah, ki bi lahko bile številke kanalov.

Uporabna je ena reč na daljincu, ki (najbrž le na digitalnih kanalih) pobere in prikaže spored za tekočo in naslednje oddaje.

Ja, uporaben je tudi kot čisto soliden računalniški monitor, le malo večji bi lahko bil za to. Ampak cilj mi je bil, da bo prenosen, in za to je tudi velikost OK.

Napajanja z 12 V doma še nisem rabil.
Correct me if I am wrong, please.
Uporabniški avatar
al
Admiral
Prispevkov: 4213
Pridružen: Če Avg 06, 2009 13:26
Kraj: Lj

OdgovorNapisal/-a al » Če Nov 19, 2015 21:14

Vprašanje: 12v tv in pa na scart "tjuner" (digitni pretvornik?)
ko mi najde programe mi vse možne IT kanale da pod TV, vse domače pa pod radio :shock:

Pomoč prosim.

Hvala.
...not all who wander are lost...
polanc
Admiral
Prispevkov: 7157
Pridružen: Če Dec 04, 2008 21:00
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Nov 19, 2015 21:30

butn ga v morje :lol:
Uporabniški avatar
al
Admiral
Prispevkov: 4213
Pridružen: Če Avg 06, 2009 13:26
Kraj: Lj

OdgovorNapisal/-a al » Če Nov 19, 2015 21:34

sm. pa še zmer isto... :D
...not all who wander are lost...
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Prispevkov: 3591
Pridružen: Po Avg 20, 2012 16:41
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Pe Nov 20, 2015 12:10

Probaj tole,jaz ga imam na barki že 4 leta,lahko direkt na 12v ali 220.
http://www.lcd-compare.com/televiseur-G ... -T-DVD.htm
mašinfirer
Bouges Nina
Admiral
Prispevkov: 741
Pridružen: Po Jun 21, 2010 21:53

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » Pe Nov 20, 2015 12:30

habibi Vll napisal/-a:Probaj tole,jaz ga imam na barki že 4 leta,lahko direkt na 12v ali 220.
http://www.lcd-compare.com/televiseur-G ... -T-DVD.htm


Mi imamo tudi takega, dela odlično.
Uporabniški avatar
al
Admiral
Prispevkov: 4213
Pridružen: Če Avg 06, 2009 13:26
Kraj: Lj

OdgovorNapisal/-a al » Pe Nov 20, 2015 12:40

ma saj TV dela. ok je malo star a vseeno.
problem je tista škatla, ki sem jo moral kupiti pred leti ob digitalizaciji (ali kako že).
lovi programe, samo domače mi pomeče med radijske postaje. tko da lahko filme poslušam ne pa tudi gledam :D
...not all who wander are lost...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost