Grčija 2019

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator, moderator2, Marchi, kr en

andrejv
Admiral
Prispevkov: 614
Pridružen: Pe Okt 30, 2009 22:38
Kraj: Bruselj, Koper, Aegina

Grčija 2019

OdgovorNapisal/-a andrejv » Po Mar 18, 2019 13:25

Čas je za novo grško temo...

Kaj je novega v Grčiji letos? Taksa naj bi bila od 2.aprila dalje, a zaenkrat še nihče ne ve, kako jo plačati. Ko bo znano kaj več, napišemo. Angleži na forumih sicer strašijo, da jo bo potrebno plačati takoj, že 2.aprila (problem je, če takrat nisi v Grčiji in bi moral imeti za plačilo agenta, ...) ampak ker imam v sebi tudi nekaj balkanske krvi, se ne sekiram preveč in uporabljam načelo "lako čemo".

Druga novica je, da so v Grčiji vse banke začele dodatno zaračunavati dvig gotovine na bankomatih. In to ne glede na to, če imate tako banko, ki vam dovoljuje brezplačne dvige na bankomatih v evro coni. Grška banka dodatno zaračunava od 2 do 3 evre za dvig. Ravnokar sem se vrnil iz Grčije in najdražja je Pireus bank, 3 evre, ostale pa od 2 do 2.5. Edino bankomat HSCB je bil brez dodatnega stroška.

Ta konec tedna sem bil na barki, ki jo imam na Aegini, toliko da sem jo pobarval in pripravil še nekaj drugih strani na sezono. Vreme v petek ni bilo prav lepo, ves čas je malo deževalo, pihalo in bilo hladno. Je pa potem bilo toliko lepše čez vikend, temperatura okrog 20 stopinj in sončno.


Slika

Čas za barvanje trupa..

Slika

Petkov večer na Aegini. Luka je prazna, nebo je črno.

Slika

Na poti v Pirej

Slika
Slika
Slika

V Pireju

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost