vreme čez 1.maj

Vreme na morju, njegove nevarnosti in lepote

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Prispevkov: 2659
Pridružen: Če Maj 29, 2008 18:56
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Po Apr 21, 2014 22:41

pajer1 napisal/-a:.

Iz slabega vina ne moreš skuhat dobrega kuhanega vina. Harmoniziranost vinske kisline z vinsko cvetico-BUKE , ostankom nepovretega sladkorja in alkohola je zelo odvisna od kvalitete kuhanega vina.

Nekako po mojem okusu so zelo primerna namizna vina z oznako polsuho.

Imamo kakovostne stopnje vina:
- namizna, obedna, kakovostna, vrhunska in predikatna,
in štiri osnovne stopnje vina na vsebnost sladkorja:
- suho, polsuho, polsladko, sladko.



Kaj več o vinu preberi TUKAJ!

Kuhano vino redčimo z vodo, 10-20%, sladkamo in začinimo po našem okusu in namenu pogostitve. Če strežemo poleg kolače, potice, torte, itd, naj bo malo bolj sladko in aromatično. Kuhamo ga, na ne premočnem ognju, v široki posodi in ne loncu. S kuhalnico malo pomešamo med kuhanjem, da raztopimo sladkor.Ko na robovih zapeni je kuhano. Če ga res kuhamo do vrelišča izgubimo veliko arome samega vina in tudi alkohola, ki se začne uparjat pri cca 75 stopinjah. Za raziskovalce novih okusov omenjam, da lahko iščejo nove okuse s čaji v filter vrečkah. Od pravih čajev do mete, hibiskusa, šipka, itd, da pridemo do nove kategorije toplega napitka. Vinski čaj.

Same znamke vina niti ne priporočam, ker ni tako pomembna. Važno je da ima zgoraj naštete kvalitete.

V SLO imamo pa že tudi dodobra uveljavljeno mešanje že dozorjenih vin med seboj. Včasih so temu rekli rezanje vina, najbolj znano rezano vino je cviček.
V sodobnem času, pa smo s tem dobili nove okuse in tako dobili novo kategorijo vin, ki jo imenujemo Zvrst. S tujko Cuvée. Od tri do pet, sedem in več vin mešajo v novo vino.

Zelo poznane zvrsti vina so :

Haložan
Virštanjčan
Konjičan
Pekrčan
Kapelčan
Lendavčan
Janževec
Ljutomerčan
Ritoznojčan
Mariborčan
Jeruzalemčan
Svečinčan,

Novejše, višjega kakovostnega razreda in ne tako poznane pa :
Strune belo
Strune rdeče
A+ belo
A+ rdeče
Mihael belo
Mihael rdeče
in še mnogo tega.

Še bi se dalo, pa ne bomo danes, sem rekel in nehal pisat.

LP

.


A mi lahko razložiš kaj ima to skupnega z VREMENOM :?: :idea: :?:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Prispevkov: 8346
Pridružen: Sr Mar 28, 2007 00:28
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Apr 21, 2014 22:49

haha točno to, samo serje po temi ! :evil:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Prispevkov: 2659
Pridružen: Če Maj 29, 2008 18:56
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Po Apr 21, 2014 22:51

Tex napisal/-a:haha točno to, samo serje po temi ! :evil:


Pa ne on.....pa sej je moderator, on že ve kako se stvari streže :twisted:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Prispevkov: 8346
Pridružen: Sr Mar 28, 2007 00:28
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Apr 21, 2014 23:05

haha, ja edino,ko je govora o vinu ga malo "zmeče"
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Prispevkov: 5969
Pridružen: Ne Dec 16, 2007 17:39
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Apr 21, 2014 23:06

.

Evo dva stara sralca, ki ne bereta vsaj nekaj postov nazaj.

Človek me sprašuje, če bo slabo vreme za 1. maj, kako se pripravi kuhano vino.

In to je to!

Moderator sem pa v drugih temah in tam vama bom zelo vljudno ponudil toaletni papir, če bosta kaj ...!

LP
Nazadnje spremenil pajer1, dne Po Apr 21, 2014 23:07, skupaj popravljeno 1 krat.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Prispevkov: 4389
Pridružen: Pe Apr 04, 2008 10:26
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Po Apr 21, 2014 23:07

Ja kako nima veze z vremenom, ko se ga napiješ se ti najprej zjasni pol pa bliska :lol: :lol: :lol:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Prispevkov: 2659
Pridružen: Če Maj 29, 2008 18:56
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Po Apr 21, 2014 23:10

gregor.n napisal/-a:Ja kako nima veze z vremenom, ko se ga napiješ se ti najprej zjasni pol pa bliska :lol: :lol: :lol:


Ali se ti pa JEB. :lol: ajde TEX sedaj pa še nalimi kako nago babo gor :lol: če sva že sralca :P
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Prispevkov: 5969
Pridružen: Ne Dec 16, 2007 17:39
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Apr 21, 2014 23:10

gregor.n napisal/-a:Ja kako nima veze z vremenom, ko se ga napiješ se ti najprej zjasni pol pa bliska :lol: :lol: :lol:


Hvala za podporo prjatu, ker tadva nimata širine pri gledanju.

LP

.
pajer 1



Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Prispevkov: 8346
Pridružen: Sr Mar 28, 2007 00:28
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Apr 21, 2014 23:17

ma dej, gregor ima itak sam meglo tam dol v tistih rovtah...
Edina svetla stvar pri njih je tabla za Ljubljano :lol:
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Prispevkov: 2659
Pridružen: Če Maj 29, 2008 18:56
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » To Apr 22, 2014 06:30

pajer1 napisal/-a:.

Evo dva stara sralca, ki ne bereta vsaj nekaj postov nazaj.



LP


Mi lahko poveš kje sem bil "SRALEC"??? ali si me proglasil samo zato, ker sem te v tej temi opozoril, da nisi v kontekstu z naslovom??

pajer1 napisal/-a:.



Človek me sprašuje, če bo slabo vreme za 1. maj, kako se pripravi kuhano vino.



LP


Res te je spraševal, ampak za take odgovore imamo druge teme, kot je KULINARIKA MORJEPLOVCEV, in ti kot moderator bi to moral vedeti :wink:

pajer1 napisal/-a:.

Moderator sem pa v drugih temah in tam vama bom zelo vljudno ponudil toaletni papir, če bosta kaj ...!

LP


Zanimivo, ali to pomeni, da po drugih temah kjer pa ni si moderator pa lahko SERJEŠ???

Mislim, da bi moral prvo pred svojim pragom pospravit predno stopiš na drugo dvorišče, saj lahko na čevljih prineseš drugače smeti z sabo :wink:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Prispevkov: 5969
Pridružen: Ne Dec 16, 2007 17:39
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Apr 22, 2014 07:04

.

Vse skupaj je zelo enostavno.

Kdorkoli se na forumu oglasi z namenom, "da vpraša drugega po zdravju" odpre debato, ki s samim postom nima več nobene veze.
Katerokoli obtoževanje, namigovanje inkajvemkajševse, odpelje razpravo še v nove razsežnosti, ki sploh nimajo niti veze med seboj.

Glej bolid, si čisto v redu dec ni dvoma, ampak razpravo o smiselnosti mojega pisanja si začel ti, pritegnil še tex in sedaj je tema zašla s poti. Zdaj imamo že deset in več postov, ki pa res nimajo veze z vremenom. Skratka posrana tema, zaradi ... moralistov, puristov.
Nisem občutljiv na pisanja v katerem se me omenja, kot da imam dvojna merila, ali da imam zaradi moderatorstva kak kompleks večvrednosti. Nič od tega ne drži!
Če pa ima kdo kompleks manjvrednosti, zato ker ni moderator, naj se pogovori sam s seboj in prijavi pri šefu, za bodočega moderatorja.

Da strnem moje misli.
Forum je odprtega tipa. Oglašamo se s svojimi mislimi, znanjem, izkušnjami, .... ker nas nekdo nekaj sprašuje, ali mi nekoga sprašujemo. Pravila obnašanja so jasna.
Morda bi se obneslo, da prve misli ob branju tujih postov, napotke nekomu drugemu, kritike nekoga, da ne omenjam celo žalitve ne spravimo takoj na forum. Sam velikokrat odgovor shranim in naslednji dan, vsaj v polovici primerov, brišem, ker se pokaže, da je že mimo ali ni potrebe po mojem pisanju. Drugi dan drugače, bolj razumsko razmišlam o pisanju, ki ga že poznam.
Ajde imejte se in preberimo spodnjo misel, ki velja tudi zame!

Slika

LP
pajer 1



Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
evovii
Admiral
Prispevkov: 2735
Pridružen: Sr Nov 14, 2007 14:30

OdgovorNapisal/-a evovii » To Apr 22, 2014 07:54

Tex napisal/-a:Edina svetla stvar pri njih je tabla za Ljubljano :lol:

:D :D :D :D :twisted:
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Prispevkov: 6224
Pridružen: Sr Nov 03, 2010 21:30
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Apr 23, 2014 09:19

Ko/če bo utegnil moderator tega dela, bo premaknil Pajerjevo objavo v kulinariko, v prispevek z vprašanjem, kako narediti kuhano vino dodal povezavo na Pajer1 odgovor in bodisi pobrisal, bodisi prestavil kam drugam tisti del o 'sranju' (pisanju izven teme).
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Matejc
Admiral
Prispevkov: 2592
Pridružen: To Maj 19, 2009 22:01
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Sr Apr 23, 2014 22:23

Ej pubeci kaj če bi šli mal barke polirat?!?!? K vidm da vm je mal dolgcajt...
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Apr 23, 2014 22:47

jaz sem jo že:)
ravno pakiram za na morje... kje so že klinčki :D

tam do Dugega jo potegnem... vabljeni na kuhano vino :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov