Romb

Vse o ribolovu s kopnega, plovila ali podvodnem ribolovu. Dodate lahko tudi primerne lokacije in vaše izkušnje.

Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1

Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Prispevkov: 1090
Pridružen: Po Okt 26, 2009 15:42
Kraj: Izola
Kontakt:

Romb

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Če Dec 18, 2014 09:51

Za vikend sem bil malo na morju in sem uplenil Romba.
Vem, da se vsako zimo tudi pri nas kakšen ujame na trnek in pa v mreže.

Tega sem ujel na puško..
Slika

Tega pa sva z očetom pred hm.. 30 leti ujela v simonovem zalivu pred izolo v mrežo.. Bil je še en večji, ki pa je takrat potrgal mrežo in pobegnil..
Slika

Zanima pa me tudi kako je najbolje pripravit romba? pustim kožo gor ali jo olupim?
Nazadnje spremenil peterv6i, dne Pe Dec 19, 2014 08:44, skupaj popravljeno 2 krat.
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Dec 18, 2014 10:17

Lepo.
Vidim, da je fotka avatarja res avtentična :D
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Prispevkov: 1090
Pridružen: Po Okt 26, 2009 15:42
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Če Dec 18, 2014 10:31

al napisal/-a:Vidim, da je fotka avatarja res avtentična :D


ja samo usta so obrnjena ;)
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Prispevkov: 4648
Pridružen: Ne Nov 04, 2012 12:16
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Dec 18, 2014 18:10

Romb je odličen na žaru, tudi izpod peke s krompirjem sem ga enkrat pripravil, tudi super, kože pa ne rabiš odstanjevat, ne fališ nič, lep ulov, pa dober tek kakorkoli ga boš pripravil :D
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Prispevkov: 975
Pridružen: To Jul 21, 2009 22:41
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Če Dec 18, 2014 21:21

Jest Romba ujamem na Eure v ribarnici. Vem da so vsi gojeni v Španiji vendar okusni. Klasika za ribe po mojem okusu ne kompliciram, zato dobr spucam, nasolim in v pečico. To je to. Dober tek.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Prispevkov: 1090
Pridružen: Po Okt 26, 2009 15:42
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » To Dec 23, 2014 08:37

Naredil sem ga v pečici.. najprej sem pokuhal narezan krompir in ga odcedil.. potem sem dodal črne olive, česen, olivno olje, sol, poper in narezan rožmarin v pekač.. vse skupaj sem premešal in na vrh sem položil romb-a.
romba sem po površini narezal na "porcije".. Dobra riba.. malo je ob robovih kjer je koža "sluzasta - želatinasta" ampak drugače super...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov