Za vikend sem bil malo na morju in sem uplenil Romba.
Vem, da se vsako zimo tudi pri nas kakšen ujame na trnek in pa v mreže.
Tega sem ujel na puško..
Tega pa sva z očetom pred hm.. 30 leti ujela v simonovem zalivu pred izolo v mrežo.. Bil je še en večji, ki pa je takrat potrgal mrežo in pobegnil..
Zanima pa me tudi kako je najbolje pripravit romba? pustim kožo gor ali jo olupim?
Romb
Moderatorji: moderator2, moderator, pajer1
Naredil sem ga v pečici.. najprej sem pokuhal narezan krompir in ga odcedil.. potem sem dodal črne olive, česen, olivno olje, sol, poper in narezan rožmarin v pekač.. vse skupaj sem premešal in na vrh sem položil romb-a.
romba sem po površini narezal na "porcije".. Dobra riba.. malo je ob robovih kjer je koža "sluzasta - želatinasta" ampak drugače super...
romba sem po površini narezal na "porcije".. Dobra riba.. malo je ob robovih kjer je koža "sluzasta - želatinasta" ampak drugače super...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov