Izpit za čoln

Vse kar mislite, da ne spada v nobeno od zgornjih tem, je pa povezano z navtiko, dodajte sem

Moderatorji: moderator2, moderator

klemn
Admiral

Izpit za čoln

OdgovorNapisal/-a klemn » Sr Mar 09, 2011 18:14

Evo bom kar na hitro prašal...kje oz. pri kom v Ljubljani je najbolje in najceneje oz. vaše izkušnje za opravit izpit za voditelja čolna?

L.P. Klemen
Uporabniški avatar
Poko
Poročnik korvete
Kraj: Il. Bistrica, Koper

OdgovorNapisal/-a Poko » Če Mar 10, 2011 09:55

Jaz sem ga delal lani septembra preko podjetja Spinaker (spinaker.si). Tečaj je potekal na OŠ Koseze. Tri predavanja po 4 ure v popoldanskih urah. Cena 169 EUR. Predavala sta Niko Bjelovučić in Bojana Ljubec.
Sam izpit sem opravljal na Kapitaniji v KP, ker je bilo v LJ predolgo za čakati.
Sam tečaj ni bil slab, bi pa izpit z lahkoto opravil tudi brez njega. Zaradi tega so moji občutki danes deljeni. Kot pa je bilo na forumu že večkrat omenjeno, prave morjeplovske izkušnje in znanje (pri)dobivaš šele na morju.
Če si se odločil, da greš na tečaj, ti pa vsekakor priporočam Spinaker. Mislim, da v LJ začne naslednji tečaj 22. marca.
Kdor hoče - najde način, kdor noče - najde izgovor!
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Če Mar 10, 2011 10:12

Hvala lepa....že iščem na netu :D

L.P. Klemen
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Mar 10, 2011 10:21

Klemen lahko se sam nadudlaš motorznanstvo, štrike, izobanje...
POtem pojdi na srečanje morjeplovcev in ti bodo asi morjeplovski razložili karto in si zmagal.Mene je tomi73 rešil lani da se lahko vozim po slo morju.
Cena kakšen pirček in 40 eur za izpit.
LP
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Če Mar 10, 2011 10:48

Ja tole je pa tut dobra ideja...mi je ene par že svetoval tako, potem pa drugi spet da rajši predavanja...
blze
Admiral
Kraj: Il. Bistrica-Selce
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blze » Če Mar 10, 2011 11:56

Predavanj so kar so. Tiste skripte se itak nadudlaš. Karto ti bo pa že en pokazal kako se nardi. To je pa to.

Škoda tistih 170€
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Če Mar 10, 2011 13:36

tistih 170 € raje investiraj v enodnevni tečaj na vodi...boš velikoooo več odnesel od tega...
karte naj ti pa res nekdo razloži v 10ih minutah...kurzi pa to...ostalo je pa za dva popoldneva učenja.

vsekakor pa boš rabil bolj prakso kot pa to teorijo...jaz sem bil naučen skripto na pamet...ko pa sem prvič spustil gumico v vodo je bil pa hudič!

pozabil kaj predstavljajo oznake na vodi...in glej ga zlomka pa sem pobliže spoznal čeri :oops:
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Če Mar 10, 2011 14:01

Kakšen nasvet kje bi lahko dobil materjal, da se doma naučim to teorijo?

Hvlala...Klemen
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Če Mar 10, 2011 14:53

Nekaj je tukaj: http://www.spinaker.si/images/stories/d ... _colna.pdf
ampak samo tole je premalo. Inštruktorji iz Uprave za pomorstvo so pred leti izdali neko knjižico (A5 format, modra). Na našem tečaju smo jo vsi kupili in tam notri je dovolj teorije. Jaz svetujem, da pokličeš na Upravo za pomorstvo, pa jih povprašaš za točen naslov in kje lahko kupiš, zihr bodo vedeli za katero gre. Pa kake zapiske, kot ponavadi najbolje od kake pridne punce, ki je vse zapisala ...
Potem pa je potrebno znati še vozle, poznavanje zemljevidov, pa lučke ... tega pa se mi zdi, da ni v knjigi.
Izpit je sestavljen iz več sklopov - mislim, da so trije - vreme, vozli, motoroznanstvo ... lahko padeš na enem sklopu, pa naslednjič ponavljaš samo tega. Ne gre za nek težek izpit, ampak nekaj večerov je pa treba presedeti pred knjigo in si preštudirati zadeve; vržejo te kar hitro.
Zanimivo pa, da so letos pri plačilu letne vinjete na Hrvaškem zahtevali potrdilo o opravljenem izpitu.
Uporabniški avatar
Poko
Poročnik korvete
Kraj: Il. Bistrica, Koper

OdgovorNapisal/-a Poko » Če Mar 10, 2011 14:55

Literaturo ti jaz lahko posodim. Če prideš danes na Obalo se javi, mogoče jo uspem zbrati skupaj. Tudi kaj v zvezi s karto ti lahko razložim.
Kdor hoče - najde način, kdor noče - najde izgovor!
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Mar 10, 2011 14:56

Jaz ti priporočam, da se predavanj udeležiš, ker bo koristilo tvoji morjeplovski samozavesti. Drugače se boš ves čas spraševal, "kaj pa če sem kaj spregledal" oz. dvomil v svoje odločitve še dolgo po tem, ko boš prvič zaplul kot morjeplovec. Če se boš vozil samo okoli "domačega" kampa, potem še izpita ne rabiš. Če pa sanjaš o daljših rutah potem začni tako, kot ti svetujem.
Nabiranje izkušenj se začne s prenosom znanja od izkušenih morjeplovcev in to seminar vsekakor je. Sledijo pa srečanja morjeplovcev, tale forum in osebni stiki s prijatelji morjeplovci, aja pa še kakšna literatura na to temo v domači knjigarni in preplute milje, milje, milje.

Eden od ponudnikov tečajev ima slogan "Izplujte samozavestno!". To je to.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Če Mar 10, 2011 15:12

Tudi jaz se strinjam z Marchijem. Če nameravaš kdaj pluti in biti odgovoren za posadko, potem vzami zadeve resno in v prvo klop!
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Če Mar 10, 2011 15:49

Sam sem itpit naredil pred petnajstimi leti in siser se je tečaj odvijal v Ljubljani na VPŠZV (sklop šole kjer sem študiral).Lahko povem kot zanimivost,da je prvi šel na izpit potem v Kopru dekan te šole, imel je celo majico z napisom šole in je pogrnil na CELI črti :shock: Vsi ostali smo se potem malo v hlače, vendar nas je kar nekaj naredilo.Če bi ga še enkrat delal bi šel sigurno na tečaj :idea:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » Če Mar 10, 2011 15:54

Grega295 napisal/-a:Zanimivo pa, da so letos pri plačilu letne vinjete na Hrvaškem zahtevali potrdilo o opravljenem izpitu.

Pa saj ne morem verjet ! Spet nekaj novega ?
BlueSky
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Mar 10, 2011 21:53

pri meni je tako že vsaj 4 leta, šibenik ali rovinj

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta