Natege

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Avg 01, 2011 10:20

da ni zginil dva metra pod zemljo ;)
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Avg 09, 2011 07:28

da ni zginil dva metra pod zemljo

Takoj po tem, ko mu je nigerijec pokazal čarovniški trik : Jel osečaš prst u šupku? Evo ruke, evo ruke"! :shock:
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Sr Sep 07, 2011 22:29

Zanimivost, na mornarju prodajam cerado za baya 602 in dobim mail od nekega kapitana da je ZELO zainteresiran za moje plovilo :lol:
Ure dnevi leta tečejo....
mledni
Poročnik korvete
Kraj: CE, Bled, Lošinj
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mledni » Če Sep 08, 2011 09:09

Enako tudi jaz:

i am interested in buying your Boat ,so what is the last price? you can contact me via email :cpt.bentwood@gmail.com Thanks Bent

Pred leti sem kupval tud en avto (golf IV) v Nemčiji in sta se zakonca kao ločla in se je ona preselila v Anglijo in bi naj bil avto tam.
Skor vse smo se že zmenl in ona je želela, da mi avto dostavjo preko neke priznane firme, ki se res ukvarja s tem...
Ko pa sem jaz reku da raj pridem na izlet v anglijo in sprot še kupim avto, je blo pa kr konc...ni blo več mailov, ne odgovora ne nč...

Tak da vedno najdejo neke finte da probajo nategvat folk...

LP
Otočki, skrite plaže,...off-road =)
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Če Sep 08, 2011 10:51

HA HA HA, pa ti vsaj prodajaš plovilo jaz pa samo cerado in me sprašuje koliko je zadnja cena za plovilo

Evo, tako pa zgleda

i am interested in buying your Boat ,so what is the last price? you can contact me via email :cpt.bentwood@gmail.com Thanks Bent

OBISKOVALEC: Bent
TELEFON: 456
E-MAIL: cpt.bentwood@gmail.com

Sem mu odpisal v eni angleški besedi ki je poznana po celem svetu, začne se pa na F---- Y--, zraven pa še dopisal v slovenščini ker je velika verjetnost, da zastopi tudi slovensko :lol:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Nov 23, 2011 11:27

Bodite pozorni na telefonske klice ...Kličemo iz rumenih strani. zanima nas, če se je pri Vašem vpisu kaj spremenilo? .... Takoj se mi je posvetilo NATEG!!! Vprašam iz katerega podjetja kličete? Glas na drugi strani mi odgovori: "iz rumenih strani". "NE! S KATEREGA PODJETJA KLIČETE?", zelo odločno vprašam. "Iz Studia Sigma", mi odgovori. Takoj mi je bilo jasno, da pravkar kličejo največji slovenski prevaranti, katerim naše sodstvo niti policija (KER NI INTERESA) nista stopila na prste.
Njihova praksa je, da te povprašajo za podatke katere skupaj po telefonu "preverita" in povprašajo, če so sedaj podatki pravilni itd. Pogovor VEDNO snemajo zaradi dokazila, da si res naročil vpis. Kasneje ti pošljejo račun od 100 pa tja do 240€. In celo tožijo te, če ne plačaš. Pazi sedaj, ZVOČNI ZAPIS BREZ VEDNOSTI SNEMANJA "NAROČNIKA" je v tem primeru verodostojen dokaz (dokument) na podlagi katerega te kasneje rubijo. To pomeni, da naša lastna država podpira tovrstne ukane. Ker se dandanes ne moreš zanesti na poštenost niti lastne države Vas na ta način obveščam, da tudi vi ne postanete žrtev.
Podjetje Studio Sigma nastopa tudi kot Institut za oglaševanje in podobno.
Lep dan še naprej
NT

Eden od mnogih primerov. Citat od tukaj:
Pred mesecem dni me je poklicala gospodična iz omenjenega podjetja Inštitut za oglaševanje d.o.o. ( kako lahko država sploh dovoli ime takemu podjetju). Povedali so mi , do smo izbrani kot podjetje z dobro bonitetno oceno ter da v sodelovanju z dnevnikom omogočajo objavo za minimalni denar 119,00 eur , ves predan delo sem rekel pa naj bo. Čez cca dve uri me je poklicala njena sodelavka in mi prav vsiljena postavila vprašanje o naraočilu oglasa, ker sem bil na kosilu sem potrdil itd. Oglasa do dana danes še nisem zasledil, obljubljen naj bi bil 5 x 8 cm. Na podjetje sem naslovil mail in telefonski klic naj me o tem obvestijo oziroma naj mi pri priči vrneje denar, ker niso opravili dogovorjenega . Objubili so mi tudi , da bo moj oglas viden 30 dni na njihovi spletni strani, poklical sem jih in so mi že dvakrat odgovorili , da me bodo o zadevi obvestili nadrejeni.

Spoštovani lastniki in zaposleni v podjetju Inštitut za delo d.o.o., sprejmite to sporočilo koz izziv za vaše nekvalitetno in nestrokovno delo. Gospod KIPAR Rudi in Povše ALEŠ, prosim da ju nekdo obvesti o mojem sporočilu, kajti le ona dva sta odgovorna za vsa umazana dela tega podjetja.

Prepričan sem, da boste zadevo preučili in mi odgovorili , prosim pa vas da mi ne nakladate z raznimi izgovori, prosim vas da mi vrnete denar.

Primer2:
Tudi moje podjetje je bilo tarča Inštitua za oglaševanje d.o.o. V decembru smo prejeli poziv k plačilu za storitev oglaševanja na portalu mojster1a. Pred tem nismo prejeli nobenega klica, niti nismo oddali pisnega naročila. Ker se sam je zdelo zelo čudno, da prejemamo nek poziv k plačilu, čeprav storitve nismo naročili, sem klicala v podjetje in želela preveriti na kakšni podlagi smo to prejeli, mi je neko dekle, ki se ni predstavilo reklo, da ona nič ne ve in da me bo naslednji dan poklical nekdo od odgovornih nazaj. To se seveda ni zgodilo.

Nato smo prejeli opomin - super kajne. Seveda sem zopet poklicala kaj za vraga se grejo in da ne bom plačevala za storitev, ki je nisem naročila. Nato je dekle vprašalo če želim račun stornirati - moj odgovor je bil seveda DA! in mi je zagotovilo, da je zadeva zaključena in račun stororniran. Ups, pa ni bil! Sedaj sem namreč prejela od podjetja Izterjava d.o.o Zadnji opomin pred tožbo v katerem je navedeno, da jih je podjetje Institut za oglaševanje d.o.o. pooblastilo za izterjavo zapadlih terjatev - halooooo!?!?!? Potem mi je pa zavrelo.

Zadevo bom seveda prijavila tržnemu inšpektoratu, čeprav očitno nihče od inšpektorjev ne naredi nič, saj je zadeva že kar nekaj časa aktualna - pod različnimi imeni podjetji z istimi lastniki. Tako da g. Marko ne govoričite in ne nakladajte o poštenem poslovanju!

Aja, po moje bi bilo fino, če bi se podjetniki združili in tem podjetjem množično začelo pošiljati račune, predračune, opomine pred tožbo, jih klicariti ipd., tako da se bodo lahko cel dan ukvarjali z zavračanjem računov, ponudb in sprejemanjem naših klicev in ne bodo imeli časa početih takih traparij. Če ne bodo plačali, bomo šli pa v izvršbo, pa je!

Primer 3 citat...
Tudi mi imamo zelo negativno izkušnjo s tem podjetjem. Predsednika kluba so prepričali v oglas za 30!! EUR. Tako je on slišal, res je da je bilo takrat v okolici veliko hrupa in niti sam ni več prepričan, kaj so rekli. Ko smo kasneje v nabiralniku našli račun za 157 EUR (131 + DDV), se nam je dvignil pokrov, ampak je bilo prepozno. Klicali na akademijo, tam so lepo zavrteli posnetek, kjer se sliši njegova privolitev, tako da smo imeli zavezane roke. Bila je draga, ampak dobra izkušnja.

Me je pa glede na prebrano sedaj malo zasrbelo, da bi še kaj naredili v tej smeri. V temi se je omenjalo, da pošiljajo samo predračune in ne dejanskih računov, ker bi jih sicer lahko kdo zahaklal. No v našem primeru smo dobili poštemplan "Poziv k plačilu", zraven pa dopis, v katerem je dvakrat omenjeno, da gre za RAČUN in ne predračun.

Oktobra, ko smo klicali na akademijo, so nam zagotovili, da je zloženka že v tisku in jo v kratkem lahko pričakujemo v nabiralnikih (brezplačno dobijo vsa gospodinjstva in pravne osebe). Do danes o kaki zloženki ne duha ne sluha. Ali je kaka varianta, da se sklicujemo na neizpolnitev obveznosti iz njihove strani?

Primer 4 citat...
gleda da se "poslovni model" širi tudi na druga podjetja.

Prejel sem klic iz Studia Sigma, kjer je bil prvi stavek: "Že veste da bo vaše podjetje v reklami na Radiu Veseljak"?

punci sem povedal par krepkih, tako da računa ne bo...ampak zgleda da se smrad širi drugam. Recesija je odlično okolje za pohlep in sanje o hitrih zaslužkih.

Firma Sigma je bila ustanovljena 1 mesec nazaj, lastnik je Gregor Skok...

Telefonska številka iz katere so klicali pa je 040 525 946.

POSLOVNI DELEŽI
zap. št. deleža: 182136
osnovni vložek: 7.500,00 EUR
delež v odstotku ali ulomku: 100%
imetniki: zap.št. družbenika 666523, Skok Gregor

OSNOVNI PODATKI O SUBJEKTU
status subjekta: vpisan
datum vpisa subjekta v sodni register: 01.02.2011
matična številka: 3901068000
davčna številka: 64617203
firma: STUDIO SIGMA, oglaševanje in tržno raziskovanje, d.o.o.
skrajšana firma: STUDIO SIGMA d.o.o.
sedež: LJUBLJANA
poslovni naslov: TRŽAŠKA CESTA 134, 1000 LJUBLJANA
pravnoorganizacijska oblika: Družba z omejeno odgovornostjo d.o.o.
osnovni kapital: 7.500,00 EUR
število delnic: ni vpisa
vrsta organa nadzora: nima organa nadzora

DRUŽBENIKI
zap. št. družbenika: 666523
identifikacijska številka: EMŠO - podatek ni javen
osebno ime: Skok Gregor
Naslov: ULICA METODA MIKUŽA 18, 1000 LJUBLJANA
vrsta odgovornosti za obveznosti družbe: ne odgovarja
datum vstopa: 31.01.2011
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Sr Nov 23, 2011 15:17

No in ko ga bo nekdo počaku za voglom in mu preštel rebrca in naštelu čeljust in nos se bo naštelani pojavljal povsod v medijih kot ugledni in pošteni podjetnik... marš u tri pm s takimi res.... NT hvala za svarilo...
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Sr Nov 23, 2011 15:36

Mene so pred kake pol leta isto klicali iz Stigme al karkoli že, in mo rekli, da na podlagi raziskovanj moje podjetje odlično uspeva in bla bla bla in če mi lahko pomagajo pri oglaševanju spet bla bla bla za ceno 179 € ali nekaj takega.

No in ker zgleda od večino ljudi pričakujejo pritrdilni odgovor, je možiclja na drugi strani močno presenetilo ko je zaslišal moj odločni NE, HVALA.

Po sekundi molka, da se je malo zbral, me je hotel še enkrat prepričati da je to oh in sploh in sledil je še drugi NE, tokrat brez hvala.

Potem pa me vpraša, ja v čem je pa problem, a mogoče v denarju.

Sem mu rekel, da v denarju niti ne, ampak toliko za oglas ne dam, sicer imam pa dela in strank polno kapo in ne rabim nobenega oglaševanja.

Ko je končno dojel, da me ne bo nategnil, je samo rezko odgovoril Adijo in vrgel tel dol.

Ko jih jebe take nategune, enkrat naj se spravijo delat in ta denar zaslužijo z rokami in na pošten način !!!

Sedaj imam pa mir že nekaj časa!
bostjan9
Admiral

snemanje

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » Sr Nov 23, 2011 15:41

Tisto s snemanjem ne bo glih tak držalo....

Ve se kdo lahko snema, kdaj in zakaj......

To so posebne metode in sredstva....če te pa kdo snema brez dovoljenja je pa itak u Ku....

l.p. b9
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Sr Nov 23, 2011 19:43

To, da se ne sme snemat vemo mi navadni državljani. Sodstvo tega očitno ne ve oziroma tolerira, saj so bili primeri, ko je bil posnetek edini dokaz za naročilo. Sodnik je izdal sodbo in rubež se je lahko pričel. ZAKAJ??? Ker je sodnik upravičil svojo odločitev s tem, da stranka ni pisno zavrnila prejetega računa v zakonsko predpisanem roku. HALOOOO!!!! :evil:

Sedaj se resno sprašujem kaj ima višjo težo prevara, kraja ali to, da prejemnik takega izmišljenega računa ni zavrnil le tega v predpisanem roku. Koga pravzaprav naša zakonodaja, sodstvo in država ščiti?

Samo upajte, da kdaj ne prejmete v nabiralnik izmišljenega računa za recimo 480.000,00€ pa da vidite na čigavi strani bo pravica. Točno to se je namreč meni že zgodilo, zato ne toleriram ne goljufij ne korupcije. V pravosodje in pravico pa verjamem toliko kot v božička, dedka mraza in rdečo kapico.
matjaz80
Viceadmiral
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a matjaz80 » Sr Nov 23, 2011 21:07

te rumene strani so tudi mene kontaktirale in to celo 2x in zelo na hitro ti govorijo, da skoraj preslišiš, da je zadeva plačljiva. Sicer pa je bil ta isti primer v Italiji, kjer so ravnotako snemala in to uporabili kot dokaz na sodišču v kolikor nisi plačal računa. Njiva stran je bila "paginegialle.it" kar v slovenščini pomeni rumene strani. No po objavi te prevare v eni izmed italjanskih oddaj jih je policija priprla in sedaj je dejavnost zaprta.
Uporabniški avatar
jutri pa res
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a jutri pa res » Če Nov 24, 2011 08:37

Mislim, da so takšne telefonske "pogodbe" v resniči težko iztožljive, ker se lahko žrtev uspešno sklicuje na zmoto.
Ti "poslovneži" bolj gredo na to, da z številnimi opomini in grožnjami z nevemkakimi sodnimi storški dosežejo, da kakšen naiven poštenjak rajši plača, da bi imel mir.
Izplen imajo najbrž majhen, seveda pa igrajo na veliko število "pogodb".

Mene je ravno pred nekaj dnevi klicala neka ženska (podjetje sem pozabil) in mi z veselim glasom oznanila, da sem izbran kot "Uspešen podjetnik". Na kratko sem med smehom zahvalil in še enkrat, pa je hitro končala.
Verjetno bi mi ponudila kakšno objavo.

Bolj se mi zdijo nevarne natege iz tujine, od koder v firmo vsak mesec dobimo kak dopis, da naj pošljemo podatke, v drobnem tisku pa piše, da naročamo plačljivo objavo v kakem imeniku.

Ja, pa še nekaj je nevarno.
Takšna firma lahko na podlagi takšne "pogodbe" vloži tudi izvršbo. Če se naivna žrtev na sklep o izvršbi ne pritoži, ampak ga ignorira, postane izvršba pravnomočna (na denarna sredstva, plačo, premičnine) in potem pa res ne pomaga več noben jok in stok, ampak lahko dobiš denar nazaj samo še s tožbo proti goljufu.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Če Nov 24, 2011 09:03

Nikola Tesla napisal/-a:To, da se ne sme snemat vemo mi navadni državljani. Sodstvo tega očitno ne ve oziroma tolerira, saj so bili primeri, ko je bil posnetek edini dokaz za naročilo. Sodnik je izdal sodbo in rubež se je lahko pričel. ZAKAJ??? Ker je sodnik upravičil svojo odločitev s tem, da stranka ni pisno zavrnila prejetega računa v zakonsko predpisanem roku. HALOOOO!!!! :evil:

Sedaj se resno sprašujem kaj ima višjo težo prevara, kraja ali to, da prejemnik takega izmišljenega računa ni zavrnil le tega v predpisanem roku. Koga pravzaprav naša zakonodaja, sodstvo in država ščiti?

Račun bi bilo enostavno treba zavrniti. Žal so taka zakonska določila in kakor se morda čudno sliši, je sodnik ravnal povsem prav. Sodstvo ne presoja s stališča kaj je prav in kaj ne, temveč se vedno v prvi meri naslanja na zakonska določila, kjer pa je navedeno kaj je definicija tega "kar ni prav" in kako se ta "ni prav" kaznuje. Kadar se kaj ne reši pravično, največkrat ni krivo sodstvo, temveč slab zakon (primer - da tajkuni niso obsojeni ni krivo sodstvo, temveč zakonodaja, ker njihovih akcij ni prepovedovala oz. kriminalizirala. Ravno dejstvo, da niso bili obsojeni paradoksalno dokazuje, da sodstvo deluje tako kot mora. Popraviti bi bilo treba izvirni greh - zakonodajo, ki bi morala, biti ponekod bolj ostra. To pa storijo naši ljubi parlamentarci s tem, da potrdijo nek zakon ali dopolnitve zakona. Ko bo zakondaja bolj ostra, bo sodstvo spet opravilo svoje delo in kaznovalo v skladu z njo).
Da ne zabluzim preveč - na sodišču se ne zanašajte na "pravico", lahko pa se v veliki meri zanesete na spoštovanje procesnega in kazenskega prava zato poslušajte pravnike, računovodje itd. ko vam težijo s papirologijo oz. težijo s tem, da so prevzemni zapisniki, pisne potrditve dodatnih del (ki ne smejo presegati obsega določenega v pogodbi), pisna opozorila stranke zaradi možnosti nastanka škode s tretje strani, pisne zavrnitve faktur, potrjeni zapisniki sestankov itd. itd. POMEMBNI!!!
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » Če Nov 24, 2011 10:19

Danes prebiram, Nedeljski dnevnik in opazim , oglasni letak zaupanja vredna podjetja in glej ga zlomka ,kdo odda oglas; Studio Sigma..Sicer pa sem jaz osebno doživel s studio Sigma konflikt , ko sem dobil računa za 100,00€ in še nekaj in ga žena ni takoj zavrnila, odvrtel se je zgoraj povedan scenarij z izvršbo.
Srečo sem imel , ker so se pogovarjali z delavko našega podjetja(žena) in ne z direktorjem. Pokličem na podjetje in vprašam s kom govorim , se ženska predstavi in ji povem , da ji bom izstavil račun za 500,00€. Ona meni nazaj , saj nisem nič naročila, jaz pa njej sej tudi jaz nisem pa imam vaš račun doma. Scenarij ki sledi..., sem se pogovarjala z Gos. Vlasto, ja ampak ona je samo zaposlena v podjetju itd.itd sledijo grožnje z inšpekcijam, nazadnje se dogovorim za stornacijo računa , vendar zahtevam, da mi ga še isti trenutek pošljejo po fax in so tudi ga!
Od takrat naprej , ko nekdo pokliče po tel. in vpraša , ali imam čas za predstavitev.. Ne hvala , ko vas bom potreboval vas bom sam našel.
Fiat Justitia ... Some day....
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Če Nov 24, 2011 12:31

primusr napisal/-a: Ne hvala , ko vas bom potreboval vas bom sam našel.

Točno tako in nič drugače, Ali :marš vani odma!!!
Ravno včeraj je prišla v štacuno mi ena z enimi parfumi, je imela nesrečo da sem bil ravno tam :twisted:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov